ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

It’s Good: η νέα πλατφόρμα θετικής κριτικής εστιατορίων του Τζον Λέτζεντ

Οι διαδικτυακές κριτικές μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν ένα νέο εστιατόριο και ιστοσελίδες όπως το Yelp έχουν θολώσει τα νερά όσον αφορά την ποιότητα της κριτικής. Οι αρνητικές διαδικτυακές κριτικές μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τον τρόπο κατάταξης ενός εστιατορίου σε μια μηχανή αναζήτησης και να επηρεάσουν αποφασιστικά το μέλλον μιας επιχείρησης, ιδίως όταν περνάει κρίση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, διαβάζουμε ιστορίες για το πώς το σύστημα διαδικτυακών κριτικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για να παρεμποδίσει ορισμένες επιχειρήσεις. Οι ιστορίες φρίκης κυμαίνονται από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν συστηματικά ένα εστιατόριο με κακές κριτικές για να απομακρύνουν τους πελάτες, μέχρι εκβιαστές που πλημμυρίζουν το διαδικτυακό προφίλ κριτικής ενός εστιατορίου με αρνητικά σχόλια για να εκβιάσουν τους ιδιοκτήτες.

Τώρα υπάρχει μια πλατφόρμα που θέλει να αλλάξει το σύστημα των online κριτικών, αλλά με θετικό τρόπο. Το "It's Good" είναι μια πλατφόρμα αξιολόγησης εστιατορίων, που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και η οποία θα επιτρέπει μόνο θετικές κριτικές για ένα εστιατόριο.

Πώς μπορείτε να εμπιστευτείτε τις κριτικές εστιατορίων, αν είναι μόνο θετικές; Λοιπόν, η αξία έγκειται, όχι μόνο στη λεπτομέρεια της κριτικής, αλλά και στην αξία του αξιόπιστου δικτύου χρηστών που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα. Γιατί θα πρέπει να προσκληθείτε σε αυτή από ενα δίκτυο foodies, σεφ, διασημοτήτων και influencers, βασικά, ανθρώπων που νοιάζονται και αγαπούν το καλό φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση και μόλις γίνετε μέλος του δικτύου. Τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "It's Good" για να μοιραστείτε τις συμβουλές, τις ιδέες και τις εμπειρίες σας σχετικά με τα εστιατόρια που αγαπάτε.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται και συνιδρύεται από τον τραγουδιστή Τζον Λέτζεντ ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Μάικ Ρόζενταλ ανέπτυξαν την ιδέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από τότε το εγχείρημα αναπτύσσεται αθόρυβα αλλά σταθερά, με τους δύο ιδρυτές φτιάχνουν αργά και σταδιακά την ομάδα των αρχικών χρηστών.

Η πλατφόρμα δεν θα έχει χώρο για αρνητικές κριτικές, δεν είναι ένας χώρος για κριτική, αλλά μάλλον ένας χώρος για συστάσεις από ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται. Το πλεονέκτημα του να έχεις σούπερ επιτυχημένους χρηματοδότες ως νεοσύστατη επιχείρηση είναι ότι μπορείς να πάρεις το χρόνο σου για να δημιουργήσεις τη σωστή βάση χρηστών, πριν σκεφτείς πώς θα βγάλεις κέρδος. Τα μελλοντικά έσοδα μπορεί να προέλθουν από μια προμήθεια κρατήσεων μέσω της πλατφόρμας ή από τη συνεργασία με εμπορικά σήματα. Ακόμα, σίγουρα θα αποφευχθεί το μοντέλο των clickbait, της ψηφιακής διαφήμισης, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο τοξικής συμπεριφοράς στην πλατφόρμα.

"Οι φίλοι μου πάντα απευθύνονται σε μένα για τη "δική μου λίστα" εστιατορίων στις πόλεις που έχω επισκεφθεί. Με το It's Good, επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη κοινότητα για τους λάτρεις του φαγητού, ώστε να προτείνουν τα αγαπημένα τους μέρη και να ανακαλύπτουν νέα μέσα από μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα που είναι εύκολα μοιραστή και όμορφη", γράφει η τραγουδιστής στην ιστοσελίδα της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.