ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: "Το Όσκαρ της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού"

Ο 76χρονος ηθοποιός μιλάει για την " Παξινούλα" του, όπως προσυπόγραφε η ίδια τα γράμματα που του έστελνε.

αντωνοπουλος_ηθοποιος NDP

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε και έζησε για μερικά χρόνια στο Λος Άντζελες, καθώς εκείνη την περίοδο η γιαγιά του, Κατίνα Παξινού και ο παππούς του, Αλέξης Μινώτης μεσουρανούσαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η σχέση γιαγιάς εγγονού ήταν τρυφερή, βαθιά και καθοριστική, αφού ακολούθησε και ο ίδιος τα βήματα των παππούδων του.

Η Κατίνα Παξινού είχε εγκρίνει την επιλογή του εγγονού της, Αλέξανδρου, να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η ίδια είχε αφοσιωθεί στην τέχνη της και αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα του καλλιτεχνικού στερεώματος σε παγκόσμιο επίπεδο κατακτώντας την πρώτη Χρυσή Σφαίρα στην ιστορία του θεσμού και το πρώτο Όσκαρ στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μιλάει πάντα με υπερηφάνeια για την γιαγιά του, η οποία προσυπόγραφε τα γράμματά της προς αυτόν ως "Η Παξινούλα σου”. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός εξηγεί πώς κατάφερε να πάρει πίσω το Όσκαρ της, ενώ παράλληλα εξηγεί και την δική του πορεία στον χώρο.

"Το Όσκαρ της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού, βρισκόταν στο μουσείο του δήμου Αθηναίων, μετά έφυγε από εκεί. το είχε αφήσει εκεί ο "παππούς" μου Αλέξης Μινωτής, που ήταν δεύτερος άντρας της γιαγιάς μου, αυτόν γνώρισα ουσιαστικά. Επειδή χάλασε το μουσείο έγινε ειδική αίθουσα Παξινού – Μινωτή. Εκεί ήταν το Όσκαρ. Έγινε ολόκληρη διαπραγμάτευση από τον αδερφό μου και το πήρε μετά από πολλά χρόνια και μετά έφτασε στα χέρια μου και το έχω στο σπίτι μου. Θα το είχα περίοπτη θέση αν ήταν δικό μου, αλλά ήταν της γιαγιάς μου. Το έχω δίπλα σε μία πολυθρόνα σε ένα στρογγυλό τραπέζι μαζί με φωτογραφίες".

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αποκαλύπτει, επίσης, την επιθυμία της Κατίνας Παξινού να μη την αποκαλεί " γιαγιά".

"Γιαγιά να πεις την άλλη σου γιαγιά, όχι έμενα. Και εγώ και η Παξινού ως γιαγιά μου είχαμε μεγάλη αδυναμία ο ένας στον άλλο. Όλοι έλεγαν ότι έχω μέσο και είμαι εδώ λόγω της Κατίνας Παξινού. Ό,τι έκανα, το έκανα μόνος μου", είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην κάμερα της πρωινής εκπομπής " MEGA Καλημέρα".

"Όταν βγήκα από την σχολή ήμουν λίγο "αγγούρι". Ο Δημήτρης Χορν μου πρότεινε να παρουσιάζω το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ. Παρουσίαζα δελτίο ειδήσεων για 17 χρόνια. Τότε άπλα εκφωνούσαμε τα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχαν συνεντεύξεις και σχόλιο. Έχω κάνει μία φορά συνέντευξη την Άννα Βερούλη και την Σοφία Σακοράφα. Αν κάποιος μπορεί να είναι στην τηλεόραση ας είναι, δεν υπάρχει φραγμός σε τίποτα", εξήγησε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για την πορεία του στο καλλιτεχνικό χώρο και πρόσθεσε:

"Μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι στην σκηνή και να παίζει αν μπορεί. Αν δεν είσαι κάλος θα σε "ξεράσει" η σκηνή από μόνη της. Τα έχουμε τραβήξει όλα στα άκρα όπως και το "METOO". Δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι που έχει γραφτεί πριν από 100 χρόνια για να είμαστε political correct. Είναι γελοίο".

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: "Το Όσκαρ της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.