ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το "αντίο" της Χάρις Αλεξίου στον Λευτέρη Χαψιάδη, στιχουργό του "Μία είναι η ουσία"

Πέθανε μετά από μέρες νοσηλείας ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων με πάνω από 525 τραγούδια στο ενεργητικό του πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και μετά από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το pameevro.gr.

Η Χάρις Αλεξίου αποχαιρέτισε με ένα μήνυμά της στα social media τον παλιό της συνεργάτη και φίλο της αναρτώντας μία φωτογραφία τους. "Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το "Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία". Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου" έγραψε η Χάρις Αλεξίου.

Το βιογραφικό του Λευτέρη Χαψιάδη

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έγραψε πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, που τραγούδησαν οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Νίκος Ξανθόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι.

Ορισμένα μόνο από τα τραγούδια του είναι το "Μια είναι η ουσία" , το "Κάποια, κάπου, κάποτε" και το "Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ" .

Ο Λευτέρης Χαψιάδης γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1953 στις Φέρες του Έβρου και μεγάλωσε στα Κοίλα Φερών. Σε ηλικία 11 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο Λευτέρης Χαψιάδης τελείωσε το Γυμνάσιο ενώ οι γονείς του είχαν περίπτερο στο κέντρο της πόλης.

Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό τραγούδι, ενώ το τραγούδι που πραγματικά τον συγκλόνισε και που άλλαξε την πορεία του ήταν η "Άπονη Ζωή" του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Λευτέρη Παπαδόπουλου. Μαθαίνοντας ότι στιχουργός ήταν κάποιος Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο 11χρονος Λευτέρης Χαψιάδης τηλεφώνησε στα ΝΕΑ για να μάθει αν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που έγραφε στην αθλητική εφημερίδα "ΟΜΑΔΑ” ήταν ο ίδιος με αυτόν που έγραψε τους στίχους.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο και με στόχο να γνωρίσει από κοντά τον Λευτέρη Παπαδόπουλο δήλωσε πρώτη επιλογή στις εξετάσεις του την Αθήνα και δεύτερη την Πάτρα, όπου και πέρασε.

Ήδη ως φοιτητής, γνώρισε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος και μεσολάβησε για την συνάντηση με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με τον οποίο έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.