ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέθανε ο Sir Michael Gambon, o Albus Dumbledore του Harry Potter

Χαμηλών τόνων ηθοποιός ο Sir Michael John Gambon ήταν ένας μοναδικός ηθοποιός.

Harry Potter

O Sir Michael John Gambon μέτρησε έξι δεκαετίες λαμπρής καριέρας και τιμήθηκε με 4 BAFTA βραβεία, δύο Screen Actors Guild Awards και τρία Olivier Awards, ενώ το 1999 η Βασίλισσα Ελισάβετ τον τίμησε για τη συνολική προσφορά στο θέατρο.

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε από τον ρόλο του στις ταινίες του Harry Potter, στις οποίες υποδύθηκε τον "Albus Dumbledore", τον διευθυντή του Hogwarts, τον σοφό και δίκαιο μάγο. Ο Gambon διαδέχθηκε τον Richard Harris στον ρόλο, μετά τον θάνατό του.

Ο Gambon ήταν θεατρικός κυρίως ηθοποιός κι είχε υποδυθεί όλους τους σπουδαίους Σεξπιρικούς ρόλους -τον Οθέλο, τον Άμλετ, τον Μάκμπεθ. Στον κινηματογράφο μπήκε επίσης μέσω θεάτρου, αφού στον πρώτο του ρόλο υποδύθηκε τον Οθέλο. Έπαιξε ασφαλώς στην εμβληματική και κλασική πλέον ταινία "Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της" το 1989, αλλά και στο The King's Speech (2010), στο Fantastic Mr. Fox και σε ταινίες του Wes Anderson.

Η οικογένεια με ανακοίνωσή της δήλωσε: "είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Michael πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus δίπλα στο κρεβάτι του, μετά από πνευμονία. Ο Michael ήταν 82 ετών". Στην ίδια ανακοίνωση, η οικογένεια ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της "σε αυτή την τόσο επίπονη στιγμή" και ευχαρίστησε τους πάντες "για τα μηνύματα στήριξης και αγάπης".

Ο ίδιος ήθελε να κρατά χαμηλό προφίλ, έδινε σπάνια συνεντεύξεις και δήλωνε πως έμοιαζε με μάνατζερ κάποιου πολυκαταστήματος ή "ένας ενδιαφέρον γέρος", αλλά οι συνεργάτες τους τον επαινούσαν για το ταλέντο του.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.