ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βόλος: Την ξυλοκοπούσε άγρια γιατί δεν ήθελε να γεννήσει κορίτσι

Συγκλονίζει στην κατάθεσή της η 22χρονη: "Έχω φτάσει πολλές φορές στον θάνατο"

Έναν εφιάλτη ζούσε η 22χρονη γυναίκα που σώθηκε λίγα λεπτά προτού την στραγγαλίσει ο κακοποιητής σύζυγός της. Ο 28χρονος σύζυγός της κρατούσε την 22χρονη και το μόλις 2μιση ετών παιδάκι τους έγκλειστους και απομονωμένους στο σπίτι για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ κακοποιούσε τη γυναίκα σε καθημερινή βάση.

"Δεν την βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα"

Οι μαρτυρίες των γειτόνων στις Αλυκές του Βόλου είναι συγκλονιστικές καθώς τονίζουν ότι ποτέ δεν είδαν την γυναίκα έξω από το σπίτι.

"Δεν την βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε", λέει μία γυναίκα.

Μία άλλη γειτόνισσα εξομολογείται: "Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ".

Την ξυλοκόπησε άγρια γιατί δεν ήθελε να γεννήσει κορίτσι

H 22χρονη γυναίκα ήρθε στον Βόλο το 2021 από την Αλβανία, μετά τον γάμο της με τον 28χρονο συντοπίτη της, έναν άνθρωπο σκληρό και ποτέ δεν έμαθε να μιλά ελληνικά γιατί ποτέ δεν είχε επαφή με κανέναν άνθρωπο. Η ίδια και το παιδί της που έζησε την κακοποίηση από την κοιλιά της μητέρας του, ζούσαν μέσα σε ένα κλειδωμένο σπίτι.

Με την άφιξή της από την Αλβανία στον Βόλο ο σύζυγος απαγόρευσε στην 22χρονη κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και το σπίτι τους έμοιαζε ακατοίκητο. Την ξυλοκόπησε άγρια όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού γιατί δεν ήθελε κορίτσι και οι ξυλοδαρμοί ήταν η καθημερινότητα της 22χρονης.

Όταν γεννήθηκε το παιδί ζούσαν πέντε μήνες με κλειστά παντζούρια. Μητέρα και βρέφος δεν έβλεπαν το φως του ήλιου. Ο 28χρονος δυνάστης τους επέτρεπε να βγουν μόνο στην αυλή του σπιτιού που διέμεναν. Το ξύλο ήταν καθημερινό και ανελέητο και δεν επιτρεπόταν στη μητέρα ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι. Τα ψώνια για το σπίτι τα έκανε ο 28χρονος, που εργαζόταν ποτέ σε οικοδομή και πότε σε κτηνοτροφικές εργασίες.

Την Πέμπτη (22/9) το βράδυ και ενώ η γυναίκα ούρλιαζε, η γειτονιά αποφάσισε μετά από τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας και ξυλοδαρμών να κινητοποιηθεί. Οι γείτονες πήγαιναν έξω από το σπίτι και χτυπούσαν τις πόρτες, ενώ κάλεσαν και την αστυνομία. Μόλις ο 28χρονος κατάλαβε πως δεν επρόκειτο για απειλή άνοιξε την πίσω πόρτα για να το σκάσει με τους γείτονες να τον ακινητοποιούν στο σημείο μέχρι να φτάσει το περιπολικό.

Την στραγγάλιζε

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν ένα ανθρώπινο κουβάρι σε μια γωνία. Ήταν η μητέρα με την δίχρονη κόρη της. Η μητέρα είχε πάρει αγκαλιά το παιδί της, ενώ ήταν μέσα στα αίματα και με σημάδια που παρέπεμπαν σε στραγγαλισμό. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και η γυναίκα με το παιδί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η 22χρονη δεν ήξερε ελληνικά και με την βοήθεια ενός ομοεθνή της εξήγησε σε γιατρούς και αστυνομικούς ότι την πρόλαβαν λίγο πριν την δολοφονήσει με στραγγαλισμό.

"Έχω φάει σκληρότερο ξύλο, έχω φτάσει πολλές φορές στον θάνατο. Με απειλούσε πως εάν το σκάσω για την Αλβανία θα έρθει να σκοτώσει τους γονείς μου", είπε στην κατάθεσή της και περιέγραψε τον σύζυγό της σαν έναν άνθρωπο που ακολουθούσε μαφιόζικους κανόνες.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για την Τρίτη, ενώ η μητέρα και το παιδί βρίσκονται με εισαγγελική εντολή σε καθεστώς προστασίας. Στην εμφάνισή του μπροστά τις εισαγγελικές αρχές ο δράστης ήταν αμίλητος και έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των γεγονότων, ούτε την κρισιμότητα της παραπομπής του στη δικαιοσύνη για κακουργήματα.

Με πληροφορίες από thenewspaper.gr, gegonota.news

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.