ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κανείς δεν βάζει την Kendall Jenner στη γωνία- Όλα όσα είπε στο Ηarper's Βazaar

Η Kendall Jenner ανήκει στην πλέον προβεβλημένη οικογένεια του πλανήτη. Ταυτόχρονα, όμως, έχει διαμορφώσει τη δική της θέση στη μόδα –σε απόσταση από όλα τα άλλα– που είναι εντελώς δική της.

Η Kendall Jenner είναι Σκορπιός, κάτι που δεν αναφέρεται παρά μόνο προς το τέλος, ωστόσο τα τυπικά χαρακτηριστικά του ζωδίου είναι εμφανή σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Η Jenner μιλάει συχνά για αλλαγή και εξέλιξη. "Αισθάνομαι ότι μπαίνω στην ώριμη φάση μου ως γυναίκα και το να έχω γύρω μου τόσες δυνατές γυναίκες βοήθησε να αποκτήσω συνείδηση της δικής μου αξίας".

Η 27χρονη Jenner είναι ντυμένη απλά, με μαύρο φανελάκι, τα μαλλιά πιασμένα πίσω και έχει ολόφρεσκη επιδερμίδα. Ο τρόπος που μιλάει είναι ανθρώπου που έχει περάσει όλη την ενήλικη ζωή του μπροστά σε μια κάμερα, διερωτώμενη συχνά πώς θα φανεί προς τα έξω αυτό που λέει. "Ακούγομαι τόσο Λος Άντζελες" λέει σε κάποια φάση. Δεν το κάνει από νευρικότητα, αλλά επειδή έχει συνηθίσει να είναι αντικείμενο παρακολούθησης, μια υπενθύμιση ότι γνωρίζει πως οι άλλοι θα προσπαθήσουν να τη "χωρέσουν" σε ένα αφήγημα. Ακόμα κι όταν την κοιτάζεις, κοιτάζει πίσω της.

Στο οικογενειακό show, που έθεσε την οικογένεια στην εμπροσθοφυλακή της πλανητικής ποπ κουλτούρας από το 2007, οπότε πρωτοβγήκε στον αέρα, η Jenner, από την ηλικία των 11 χρόνων, είχε τη θέση της δίπλα στη μεγαλύτερη αδελφή, την Kylie. Η ίδια όμως θυμάται ότι υπήρχαν κάποιοι απαραβίαστοι χώροι κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων. "Τους κρατούσα για μένα. Μου άρεσε να κρύβομαι στο δωμάτιό μου και να ασχολούμαι με τα δικά μου ή να πηγαίνω βόλτα με τα άλογά μου". Σύμφωνα με τη μητέρα της, Kris Jenner: "Γνώριζε ανέκαθεν ποια είναι. Σε αυτό το θέμα είναι πολύ εξυπνότερη από μένα και με έχει διδάξει ένα δυο πράγματα". Η ικανότητα της Jenner να διατηρεί μια μυστικότητα υπήρξε καθοριστική στην επιτυχία της. Διαμορφώνει μια περσόνα που προσφέρει νύξεις αναγνωρισιμότητας, ενώ διατηρεί ένα μυστήριο που επιτρέπει σε όσους την παρακολουθούν να χτίσουν τη δική τους ιστορία, στην οποία η φαντασία συμπληρώνει όσα αντιλαμβανόμαστε ως glamour.

"Δεν είναι και η ευκολότερη βιομηχανία του κόσμου. Μερικές φορές είναι τόσο έντονη, που σε πνίγει" παρατηρεί η Jenner. Από την άλλη, ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ήταν όταν η Jenner ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία. Η δική της εξέλιξη αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στο πώς διαμορφώνονται τα brands και οι καριέρες – και πού βρίσκεται η δύναμη. Η Jenner ήταν στην πρώτη γραμμή μιας γενιάς μοντέλων που με τη χρήση των μέσων δικτύωσης επέκτειναν τα brands τους, επιτρέποντας λίγες ματιές ιδιωτικότητας. Σήμερα έχει πάνω από 292 εκατομμύρια followers στο Instagram και πάνω από 5 εκατομμύρια στο TikTok. Και η Jenner δουλεύει. Εκτός από το "Kardashians" και τις υποχρεώσεις της στις επιδείξεις και τις καμπάνιες, έχει τη δική της μάρκα τεκίλας, την 818, και πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη L’Oréal Paris.

Όσο κι αν η μηχανή Kardashian τής έδωσε ώθηση, η ίδια κινείται με άνεση μεταξύ τηλεοπτικών ριάλιτι και υψηλής μόδας, χωρίς να απορροφάται από κανένα από τα δύο. "Για να διατηρήσεις τη θέση σου σε όλα αυτά, απαιτείται ένα ποσοστό επιμέλειας και φροντίδας, και η Kendall το έχει. Η Kendall Jenner έχει τη δική της προσωπικότητα" αναφέρει η Anita Bitton, casting director, συνεργάτρια του Harper’s Bazaar, και αυτή που συμπεριέλαβε την Jenner στην πρώτη της επίδειξη Marc Jacobs το 2014. "Αισθάνομαι ισορροπημένη. Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησα το θεραπευτικό ταξίδι μου, βλέπω τον θεραπευτή μου μία φορά την εβδομάδα και έτσι κάθε εβδομάδα μαθαίνω κάτι καινούριο. Εξελίσσομαι διαρκώς και αυτό με ενθουσιάζει" λέει η Jenner. Την περασμένη άνοιξη η αδελφή της Kim τρόλαρε την Jenner με ένα T-shirt όπου αναγραφόταν το "Kendall Starting Five" και αναφερόταν στο πάθος της να βγαίνει με επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Πρόσφατα το Διαδίκτυο πήρε φωτιά από τις φήμες για τη σχέση της με τον Bad Bunny. "Αγαπώ με πολλή προσπάθεια και χωρίς να απολογούμαι. Δε μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί, γι’ αυτό προτιμώ να τους αποφεύγω. Από μικρή πάλευα για τις σχέσεις μου. Δεν τα παρατάω. Προτιμώ αυτό από το να κλείνομαι στον εαυτό μου και να μη δίνω μια ευκαιρία στα πράγματα". Ρωτάω την Jenner αν γνωρίζει τι συμβολίζει το ζώδιό της, αφού οι Σκορπιοί συνδέονται με τρία σύμβολα, γι’ αυτό και είναι τόσο μυστηριώδεις: τον σκορπιό, με το εκδικητικό κεντρί, τον αετό, με την ικανότητά του να βελτιώνει τον κόσμο μέσω σκληρής δουλειάς, και τον φοίνικα, με τη βαθιά αγάπη του που οδηγεί σε υψηλά επίπεδα κατανόησης. Άλλο ένα αφήγημα που η Jenner καλείται να διαπραγματευτεί. "Η στοργή που νιώθω για τους ανθρώπους και η ενσυναίσθησή μου ολοένα και μεγαλώνουν" λέει χαμογελώντας. "Αυτό που μου αρέσει όσο μεγαλώνω είναι η σοφία και η γνώση".

Κείμενο: Kaitlyn Greenidge

Φωτογράφος: Mario Sorrenti. Styling: Βeat Bolliger

Credis φωτογραφίες εξωφύλου: Παρκά, bodysuit και φούστα Marc Jacobs, attica

Μαλλιά: Tome Jidal. Μακιγιάζ: Frank B. Μανικιούρ: Lisa Jachano. Παραγωγή FRANK B. MAΝΙΚΙΟΥΡ: LISA JACHNO. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Calum Walsh for North Six. Set Design: Philipp Haemmerle.

Βίντεο: Director: Mario Sorrenti. Filmed by: Heather Sommerfield, Drew Jarret, και Alexi Pissourios. Editor: Heather Sommerfield. Grading: Heather Sommerfield. Music Supervisor: Heather Sommerfield. Produced by #HestInc.

*Αυτή η συνέντευξη, όπως και η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση, έγιναν πριν από την απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του SAG-AFTRA.

Read Next

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

H Τζένιφερ Άνιστον μεταμορφώνεται σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ- Η απίστευτη ομοιότητα

H μεταμόρφωση της Τζένιφερ Άνιστον σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ήταν αυτό που πάντα ήθελε!

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024"

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.