ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έιμι Γουάινχάουζ: "Όπως κάθε έφηβη, ήταν γεμάτη ανασφάλειες, όπως και όλοι μας για το πώς φαινόμαστε"

Ο Τσαρλς Μοριάρτι μοιράζεται τις όμορφες αναμνήσεις του με την αείμνηστη τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ

«Μάζεψαν την Έιμι Γουάινχαουζ αναίσθητη μετά από πέντε μέρες ποτού, και τη φόρτωσαν για περιοδεία»

Το να ακούς τον Τσαρλς Μοριάρτι να μιλάει για την αείμνηστη Έιμι Γουάινχαουζ είναι σαν να ακούς οποιονδήποτε συνηθισμένο άνθρωπο να θυμάται έναν παλιό του φίλο. Θυμάται ότι της μαγείρευε, ότι έβλεπαν Sex and the City και παλιές ταινίες του Πολ Νιούμαν και χόρευαν σε κλαμπ.

"Συνδέω πάντα την Έιμι με ένα ελαφρώς πονηρό γέλιο. Ήταν πολύ διασκεδαστική και πνευματώδης".

Τονίζει ο Ιρλανδός φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Τώρα στα 40 του, μοιράζεται αυτές τις αναμνήσεις, αποκλειστικά με το PEOPLE, μαζί με μια ειλικρινή εικόνα από τα παρασκήνια που τραβήχτηκε από μια φωτογράφιση στη Νέα Υόρκη. Η συνέντευξη έρχεται λίγες μέρες πριν οι γονείς της σταρ κυκλοφορήσουν ένα νέο βιβλίο για τη ζωή της, το Amy Winehouse: In Her Words στις 29 Αυγούστου.

Το έργο του Μοριάρτι παρουσιάζεται στη βιογραφία που είναι μια συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες, καταχωρήσεις ημερολογίου, χειρόγραφες λίστες και επιστολές. Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή της τραγουδίστριας του "Rehab", από την παιδική της ηλικία και την εφηβεία της, πριν από τη φήμη, την κατάχρηση ουσιών και τον ταραχώδη γάμο με τον πρώην σύζυγό της, Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ. Έρχεται 12 χρόνια μετά τον θάνατό της το 2011, για να τιμήσει τα 40α γενέθλιά της στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Moριάρτι λέει "Δεν ήμουν φωτογράφος. Είχα απλώς μια φωτογραφική μηχανή που την έπαιρνα μαζί μου σε κλαμπ για να βγάζω φωτογραφίες με φίλους. Αλλά μου είπε ότι ό,τι συνέβαινε με τη δισκογραφική δεν ήταν πραγματικά αυτό που ήθελε, οπότε θα μπορούσα να τη βοηθήσω να οραματιστεί την εικόνα της με κάποιο τρόπο και να δημιουργήσει κάτι...ίσως".

Ακολούθησαν δύο φωτογραφίσεις —μία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία στις ΗΠΑ— και μια τυχερή λήψη που θα κατέληγε στο εξώφυλλο του ντεμπούτου της. "Ήθελε πραγματικά κάτι να είναι αυθεντικό. Ήθελε οι άνθρωποι να δουν μια εικόνα και να την κατανοήσουν ως εκείνη και όχι ως κάτι που δημιουργήθηκε από τη βιομηχανία για κατανάλωση", λέει ο φωτογράφος.

Το πρώτο σετ φωτογραφιών τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2003, σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμά του στο Λονδίνο. "Βγήκαμε στη γειτονιά και γυρίσαμε ένα ρολό ταινίας. Από αυτό το ένα ρόλο ταινίας πήραμε πιθανώς περίπου 10 ή 12 πολύ καλές φωτογραφίες", όπου ενώθηκαν εκείνο το βράδυ η Γουάινχαουζ και τέσσερις από τις φίλες της, που τη βοήθησαν με τα ρούχα της.

Και προσθέτει, "Εμπιστευόμασταν ο ένας τον άλλον κατευθείαν, κάτι που ήταν ωραίο… Ήταν σαν ένα μάτσο φίλοι που απλώς έκαναν παρέα. Αν και, πρέπει να πω, ένιωσα την πίεση μέχρι να πετύχουμε αυτό το πλάνο με τα σκυλιά''. Αυτό το "πλάνο με τα σκυλιά", θα είναι γνωστό στους θαυμαστές της καλλιτέχνιδας που έχουν ένα αντίγραφο του πρώτου της άλμπουμ, Frank. Αυτή η εικόνα (φωτογραφία παρακάτω), που σύστησε την τραγουδίστρια στον κόσμο, συνέβη τυχαία, θυμάται ο ίδιος.

"Ένας γείτονας έβγαζε βόλτα τα σκυλιά και η κοινή μας φίλη, η Κατριόνα είπε τότε, "Πιάσε τα σκυλιά". Έτσι, τα κράτησε και λειτούργησε.

Η δεύτερη φωτογράφιση έγινε αργότερα στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στις ηχογραφήσεις. Το ζευγάρι πέρασε την ημέρα στο Soho και την περιοχή Tribeca. "Δεθήκαμε για παρόμοιες ανατροφές με την έννοια ότι οι γονείς μας είχαν χωρίσει κ.λ.π.", λέει. "Ήμασταν και οι δύο παιδιά. Ήταν 19. Ήμουν 21 και απλώς προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πού βρισκόμασταν στον κόσμο και πού έπρεπε να προσγειωθούμε".

Έιμι Γουάινχάουζ:  "Όπως κάθε έφηβη, ήταν γεμάτη ανασφάλειες, όπως και όλοι μας για το πώς φαινόμαστε"

"Πάντα ήξερε πώς ήθελε να δείχνει ή πώς ήθελε να προβάλει τον εαυτό της. Απλώς δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εμπιστοσύνης με τον εαυτό της", λέει ο Μοριάρτι. "Όπως κάθε έφηβη, ήταν γεμάτη ανασφάλειες, όπως και όλοι μας για το πώς φαινόμαστε".

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.