ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαργκότ Ρόμπι: ένα ακόμη barbie girl; Δεν νομίζουμε...

Με δική της εταιρία παραγωγής, δύο υποψηφιότητες Όσκαρ, τέσσερις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και πέντε BAFTA. Αυτή η Barbie ξέρει τι κάνει.

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε παντού τη Μαργκότ Ρόμπι να έχει βουλιάξει μέσα σε κάθε πιθανή απόχρωση του ροζ. Πρεμιέρες ανά τον κόσμο, και η Μαργκότ παντού στα ροζ. Τέτοιες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει η προώθηση της ταινίας, που αν κανείς ψάξει το όνομά της στο Google η οθόνη γίνεται... ροζ. Ακραίο; Ακραίο.

Τώρα αναρωτιέται κανείς αν θα μπορέσει η Μαργκότ Ρόμπι να ξεφύγει από τον ρόλο της κουκλίτσας ώστε να επανέλθει στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι και σε ρόλους αξιώσεων. Η απάντηση μάλλον είναι θετική, καθώς η Αυστραλέζα Ρόμπι φαίνεται να κάνει στρατηγικές κινήσεις όσον αφορά στην καριέρα της. Είχε φροντίσει μάλλον να εντυπωσιάσει στην ταινία "Κάποτε στο Χόλιγουντ" δίπλα στον Μπραντ Πιτ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Με τον τελευταίο είναι παλιοί γνωστοί εξάλλου από την ταινία "ο Λύκος της Wall Street".

Οι περισσότεροι ίσως δεν θυμόμαστε ότι η Barbie έχει δώσει αξιοσημείωτες ερμηνείες μέχρι τώρα στην καριέρα της. Με κορυφαία την ταινία "Εγώ, η Τόνια", μια μαύρη κωμωδία για την αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ και την αντίπαλό της Νάνσι Κέριγκαν και το "ατύχημα" που είχε αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό στην Τόνια. Η Ρόμπι είχε προταθεί για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα εκείνη τη χρονιά για την ερμηνεία της. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Αλλά το γεγονός πως συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας. Γιατί η Ρόμπι έχει ιδρύσει τη δική της εταιρία παραγωγής, την LuckyChap Entertainment, μαζί με τέσσερις συνεργάτες της. Σκοπός μάλιστα της εταιρίας παραγωγής είναι να προωθεί ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που έχουν γυναίκες ως πρωταγωνίστριες.

Δεν μας αιφνιδιάζει λοιπόν η τωρινή της δήλωση σε συνέντευξη της στη Vogue της Αυστραλίας πως επιθυμεί να δοκιμαστεί και στη σκηνοθεσία. "Θέλω να σκηνοθετήσω" δήλωσε στη συζήτηση της με την Γκρέτα Γκέργουιγκ, σκηνοθέτρια της ταινίας Barbie. "Για μένα, η σκηνοθεσία είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα και όταν ακούω ανθρώπους να λένε επιπόλαια ”ναι, σίγουρα θα σκηνοθετήσω κάτι”, σκέφτομαι ότι είναι μια ιερή δουλειά και ελπίζω να έχεις κερδίσει το δικαίωμα να την κάνεις" πρόσθεσε. Αποδεικνύοντας πως οι φιλοδοξίες της εκτείνονται πολύ πιο μακριά από το να φορέσει κάθε απόχρωση του ροζ.

Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι στιγμής η ηθοποιός έχει 2 υποψηφιότητες Όσκαρ, 4 υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας και 5 υποψηφιότητες στα BAFTA. Τώρα με την ταινία της Barbie και το buzz που έχει προκαλέσει η Ρόμπι έχει κατορθώσει να ακουστεί το όνομά της παντού.

Η Μαργκότ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Dalby, μια επαρχιακή πόλη της Αυστραλίας. Ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της είχε φάρμα και οικονομική άνεση από το εμπόριο ζαχαροκάλαμων, η μητέρα της ήταν φυσικοθεραπεύτρια. Όταν οι γονείς της χώρισαν, εκείνη ήταν μόλις πέντε ετών. Τα παιδιά μεγάλωσαν μαζί με τη μητέρα τους μόνο, σε μονογονεϊκή οικογένεια, ενώ δεν είχαν σχεδόν καθόλου σχέσεις με τον πατέρα της. Ως παιδί σκάρωνε σκετσάκια στο σπίτι και στο σχολείο της συμμετείχε στη θεατρική ομάδα. Η Μαργκότ είχε μάθει όμως από μικρή να δουλεύει σκληρά για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα -ως έφηβη έκανε τρεις δουλειές παράλληλα. Δούλευε σε μπαρ, καθάριζε σπίτια και δούλευε επίσης στο Subway. Δεν έχει μάθει λοιπόν να της χαρίζεται ο κόσμος απλώς και μόνο επειδή είναι καλλονή.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα της ήρθε όταν κατά λάθος ο αντζέντης της τής έκλεισε μια οντισιόν για τη σαπουνόπερα Neighbours της Αυστραλίας. Η ίδια ήταν να υποδυθεί τον ρόλη της για λίγα μόνο επεισόδια, ενώ τελικά έμεινε για τρία χρόνια. Έπειτα άρχισαν να τις προτείνονται σημαντικοί ρόλοι. Ξεχώρισε λοιπόν σε μια πλειάδα πολύ καλών ταινιών όπως τα Mary Queen of Scots, το Bombshell -μια ταινία για το κίνημα #metoo- ο Λύκος της Wall Street και βέβαια το Εγώ, η Τόνια.

Η Barbie λοιπόν μάλλον ξέρει τι κάνει και πως να πλοηγήσει την καριέρα της στο ακόμα ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε την επόμενη της κίνηση.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.