ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πωλίνα: Τα μαγικά '80s, το τραγούδι της που άλλαξε την αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Σεϋχέλλες και η δυσκολότερη στιγμή της ζωής της

Λίγο πριν την μεγάλη συναυλία με τραγούδια 80s και 90s και με μια ανεπανάληπτη παρέα δίπλα της, η Πωλίνα μιλά αποκλειστικά στο Womantoc για τις χρυσές δεκαετίες μουσικής στην Ελλάδα.

Πωλίνα τραγουδίστρια

Αν όλοι είχαμε μια κοινή ανάγκη τώρα ήταν να βουτήξουμε στη δεκαετία των 80's και των 90's, όταν σχεδόν όλα ήταν καλά. Και ξέρετε κάτι; Μπορούμε, γιατί αυτή την Παρασκευή διοργανώνεται μια σούπερ συναυλία, το The Biggest 80's & 90's party στο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, με τη συμμετοχή της Μαντώ, του Μπίγαλη, της Βόσσου και βέβαια της Πωλίνας. Μιας ροκ-ποπ φιγούρας με πύρινα μαλλιά, τσαμπουκά, αέρα και μια ιδιαίτερη σπίθα στα μάτια.

"Ράδιο- αγάπη μου"; "Πολύ μιλάς, λίγο φιλάς"; Το "Ροζ Μπικίνι"; "Μπιρίμπα" (ναι το "και όλοι θα παίζουμε μπιρίμπα"); Ή το εμβληματικό "Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες;". Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σας, το σίγουρο είναι πως μόλις χαμογελάσατε, γιατί οι περισσότεροι τα έχουμε συνδέσει με προσωπικές μας στιγμές, με διακοπές, με έρωτες, με δυο λόγια, με τη ζωή.

Η Πωλίνα-Παρασκευή Μισαηλίδου (aka Πωλίνα) είναι γέννημα- θρέμμα Νεο-Σμυρνιώτισσα. Πέρασε στη Γαλλική Φιλολογία, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο της τέχνης. Είχε άλλωστε παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής κι έχει θεατρική παιδεία και μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Το 1974 ξεκίνησε ερασιτεχνικά το τραγούδι και πρωτοεμφανίστηκε στο On the Rocks. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Osiris και Sunset. Έπειτα της έκανε πρόταση ο Γιάννης Πάριος για τα "Δειλινά" κι έπειτα άρχισε η πορεία της στι μεγάλες νυχτερινές πίστες δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1986 με τον τίτλο "Μπιρίμπα" και το ομώνυμο τραγούδι που όλοι αγαπήσαμε. Την επόμενη κιόλας χρονιά, το 1987, ήρθε ο νέος της δίσκος ''Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες''που σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε χρυσός. Μάλιστα θρυλείται πως με αφορμή το τραγούδι γίνονται της μόδας οι Σεϋχέλλες και δημιουργείται απευθείας αερογραμμή: Αθήνα - Σεϋχέλλες...

Με 11 προσωπικούς δίσκους, και πολλές συμμετοχές σε δουλειές συναδέλφων της, η Πωλίνα συνεχίζει ακάθεκτα -και κυρίως ακομπλεξάριστα- την πορεία της στη μουσική και το θέατρο.

Πωλίνα:  Τα μαγικά '80s, το τραγούδι της που άλλαξε την αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Σεϋχέλλες και η δυσκολότερη στιγμή της ζωής της

-Πώς νιώθατε όταν πρωτοξεκινούσατε την πορεία σας στο τραγούδι; Τι ονειρευόσασταν;

Όταν πρωτοξεκίνησα πήγαινα ακόμη σχολείο κι όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο στοίχημα για να ξεπεράσω τη συστολή μου, ένα χόμπι που με διασκέδαζε με το συγκρότημα των Όσιρις στο On TheRocks, χωρίς να ονειρεύομαι καριέρα γιατί ήδη έδινα εξετάσεις για τη γαλλική φιλολογία.

-Έχετε πει πως ο πατέρας σας αντέδρασε πολύ στην ιδέα να γίνετε τραγουδίστρια. Τι ήθελε εκείνος να γίνετε;

Ο πατέρας μου σαφώς ήταν αρνητικός στην αρχή γιατί εκτός του ότι ήθελε να σπουδάσω, εκείνη την εποχή το επάγγελμα της τραγουδίστριας δεν ήταν ο σοβαρότερος στόχος (σ.σ γελάει). Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δει πάρα πολλά γιατί έφυγε νωρίς αλλά ήδη είχε καταλάβει ότι η μουσική θα με συνόδευε σε βάθος χρόνου.

-Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίου καλλιτέχνες και δημιουργούς στην καριέρα σας, όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Γιώργο Μαρίνο. Πώς σας επηρέασαν;

Οι συνεργασίες μου με το Γιώργο Μαρίνο και τον Σταμάτη Κραουνάκη ήταν ορόσημα, όπως έχω ξαναπεί, ακριβώς γιατί το είδος που εκπροσωπούσαν ήταν μίξη μουσικοθεατρική, κάτι που με ενδιέφερε απόλυτα και ασχολήθηκα πολλά χρόνια.

-Η δεκαετία του ’80 ήταν μια εντελώς διαφορετική εποχή: πώς ήταν τότε για έναν τραγουδιστή να ανεβαίνει στη σκηνή και πώς τώρα;

Η δεκαετία του '80 ήταν ιδιαίτερη σε γεγονότα και ακούσματα, αλλά δεν είχε καμία διαφορά για έναν τραγουδιστή από τις άλλες δεκαετίες σχετικά με την πίστα.

-Υπήρξατε pop είδωλο, πώς το βιώσατε τότε εσείς; Πώς είναι αυτή η εμπειρία και πόσο εύκολο είναι να μπαίνει και να βγαίνει ένας άνθρωπος στον ρόλο αυτό;

Είδωλα είναι κάτι τεράστια ονόματα της διεθνούς σκηνής αλλά έτσι και αλλιώς δεν μπήκα ποτέ σε αυτό το ρόλο. Ίσως αυτό είναι και το μυστικό της διαχρονικότητας.

-Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μια πολύ αστεία και μια πολύ δύσκολη εμπειρία από εκείνη την εποχή;

Μπορώ να γράψω βιβλίο με όλες τις αστείες καταστάσεις που έχω ζήσει γιατί ήμουν μεγάλο... πειραχτήρι και συνεργάστηκα και με σπουδαίους συναδέλφους που είχαν πολύ χιούμορ. Μια πραγματικά δύσκολη στιγμή ήταν όταν έχασα τον πατέρα μου και το ίδιο βράδυ είχα παράσταση.

-Οι Σεϋχέλλες ήταν ένα iconic τραγούδι. Είχε συμβάλει όντως στη μόδα να πηγαίνουν οι Έλληνες διακοπές εκεί και να δημιουργηθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση;

Ναι χαχαχα οι Airsheychelles… Απευθείας πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση στην Κένυα, όπως ήταν όταν ταξίδεψα εγώ. Χαχαχαχα τρελό σενάριο!

Πωλίνα: "υπήρξα μεγάλο πειραχτήρι"

-Τι νιώθετε ότι σας έχει προσφέρει η πορεία σας στη μουσική από τότε έως σήμερα;

Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νοιώθω για όλα αυτά τα χρόνια και δισκογραφικά, αλλά πιο πολύ με τη συνεργασία ετών με τα "ιερά τέρατα" Γιώργο Μαρίνο και Σταμάτη Κραουνάκη. Τεράστια χαρά αισθάνομαι επίσης για όλη αυτή την αναβίωση των 80s & 90s που εδώ και μια δεκαετία μας χαρίζουν συγκλονιστικές στιγμές και απέραντη αγάπη από τις νεότερες γενιές.

-Τι αναζητάτε η ίδια τώρα ως μουσικός; Τι θα θέλατε να δοκιμάσετε;

Θα ήθελα να συνεχίσω με το θέατρο που αγαπώ πολύ.

Ποια είναι τα top 10 τραγούδια (άλλων) που θα θέλατε να ερμηνεύσετε οπωσδήποτε σε μια συναυλία ή σε μια δισκογραφική δουλειά;

Είναι τεράστια η λίστα των αγαπημένων τραγουδιών, για αυτό στις live μου εμφανίσεις πάντα βάζω και τραγούδια άλλων, αφενός γιατί έτσι διασκεδάζει καλύτερα ο κόσμος και αφετέρου γιατί δεν έχω πιο βαρετό από έναν καλλιτέχνη που τραγουδάει μόνο το δικό του ρεπερτόριο. (γελάει)

Συχνά σας ρωτούν για το ποιοτικό, το έντεχνο και το trash τραγούδι στην Ελλάδα; Αλήθεια ισχύουν αυτοί οι διαχωρισμοί;

Υπάρχουν σαφώς διαφορετικά είδη μουσικής. Η λέξη "ποιοτικό" δεν ισχύει για εμένα γιατί θεωρώ ποιοτικά όλα τα τραγούδια που είναι εμπορικά γιατί αγαπιούνται από το κοινό. Η ποιότητα και το έντεχνο πολλές φορές ως χαρακτηρισμοί είναι και η δικαιολογία της αποτυχίας…

-Η βραδιά που ετοιμάζετε με τους συναδέλφους σας τι θα περιλαμβάνει; Θα μπορούσε λέτε να επιστρέψει η ντίσκο στη σημερινή εποχή και ως μουσικό είδος και ως τρόπος διασκέδασης;

Θα πούμε pop rock τραγούδια των 80s & 90s, επιτυχίες όλων μας αλλά και παλιές και σύγχρονες επιτυχίες αγαπημένων συναδέλφων. Προσωπικά αγαπώ τη ροκ μουσική ελληνική και ξένη.

Πληροφορίες για τη συναυλία:

THE BIGGEST 80s & 90s PARTY!

ΜΠΙΓΑΛΗΣ, ΜΑΝΤΩ, ΠΩΛΙΝΑ, ΒΟΣΣΟΥ

Παρασκευή 7 Ιουλίου // Ώρα έναρξης 21:30


Faliro Summer Theater

*Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.