ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπίλι Άιλις και σύνδρομο Τουρέτ: ''Η συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων σε αυτό είναι να γελάσουν. '

Η τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις μιλά ανοιχτά για τη ''μάχη'' με το σύνδρομο Τουρέτ.

Η Μπίλι Άιλις, η πρώτη και μόνη καλλιτέχνιδα μέχρι στιγμής που γεννήθηκε την δεκαετία του 2000 με τεράστιες επιτυχίες, βρέθηκε καλεσμένη στη νέα σειρά "My Next Guest Needs No Introduction" στο Νέτφλιξ του Ντέιβιντ Λέτερμαν. Στην συνέντευξη η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, μίλησε για τη δόξα, τη μουσική, αλλά και πώς αντιμετωπίζει το σύνδρομο Τουρέτ, με το οποίο έχει διαγνωσθεί από τα 11 της.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση για το σύνδρομο άνοιξε όταν η σταρ έκανε μία σπασμωδική κίνηση προς τα πίσω με το κεφάλι της. Τότε ο Λέτερμαν την ρώτησε τι συμβαίνει και εκείνη απάντησε ''είναι τικ'' και το προκάλεσαν τα φώτα. Συνέχισε: "Αν με κινηματογραφήσεις για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσεις πολλά τικ".

Τότε ακομπλεξάριστα αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για αυτό, ισχυρίζοντας: ''Είναι πολύ περίεργο. Δεν έχω μιλήσει για αυτό. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων σε αυτό είναι να γελάσουν, διότι νομίζουν ότι προσπαθώ να γίνω αστεία. Λες και είναι κάποια αστεία κίνηση. Πάντα με προσβάλλει απίστευτα αυτό. Διαφορετικά κοιτάνε πίσω γιατί νομίζουν ότι κάτι υπάρχει και τότε παραδέχομαι ότι έχω Τουρέτ''. ''Το αστείο με αυτό'' συνέχισε ''είναι ότι το έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν θα το μάθεις ποτέ. Πολλοί καλλιτέχνες μου παραδέχθηκαν ότι έχουν Τουρέτ, αλλά δεν θα αναφέρω ποιοι είναι. Ήμουν κάπως..εσύ το έχεις; Αλήθεια;'' Δείχνοντας ότι ήταν σοκαρισμένη με την είδηση που είχε μάθει.

Όσον αφορά το σύνδρομο Τουρέτ, πρόκειται για μία κληρονομική νευρολογική διαταραχή που ξεκινά πριν από την ενηλικίωση και χαρακτηρίζεται από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Οι εκδηλώσεις αυτές χαρακτηρίζονται από περιόδους έντασης και ύφεσης, μπορούν να κατασταλούν εκούσια από το άτομο για προσωρινό χρονικό διάστημα, ενώ της εμφάνισής τους προηγείται ένα προειδοποιητικό υποκειμενικό αίσθημα παρορμητικού χαρακτήρα. Το Τουρέτ ορίζεται ως μέρος ενός φάσματος διαταραχών τικ που περιλαμβάνει παροδικά και χρόνια τικ.

Ωστόσο, η νεαρή τραγουδίστρια έχει διαγνωστεί και με μία ακόμα νευρολογική διαταραχή, γνωστή ως συναισθησία. Συναισθησία ονομάζεται η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από συναισθησία (συναισθητικός) είναι δυνατό, για παράδειγμα, να "ακούει" τις οσμές, να "βλέπει" τους ήχους και να "μυρίζει" τις εικόνες. Το συχνότερο είδος συναισθησίας είναι το να βλέπει κάποιος ήχους και το να συνδυάζει αυτόματα αριθμούς με συγκεκριμένα χρώματα. Μερικοί συναισθητικοί βλέπουν ορισμένα χρώματα όταν ακούν μουσική. Γεγονός που έχει επηρεάσει την χαρακτηριστική της μουσική.

Σε συνέντευξη των Ρόλινγκ Στόουνς το 2019, όπου έκανε προμόσιον το νέο της τότε άλμπουμ "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” είχε πει: "Κάθε άτομο που γνωρίζω έχει το δικό του χρώμα, σχήμα και αριθμό στο κεφάλι μου, αλλά είναι φυσιολογικό για μένα", είπε. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον αδερφό της, Φιννέα. Επίσης, βλέπει, αισθάνεται και μυρίζει τα τραγούδια της, θεωρώντας τα διαφορετικά χρώματα και αριθμούς. Είπε ότι το τραγούδι της "Bad Guy" "είναι κίτρινο, αλλά και κόκκινο, και το νούμερο επτά. Δεν είναι ζεστό, αλλά ζεστό, σαν φούρνος. Και μυρίζει σαν μπισκότα". Η Άιλις εξήγησε περαιτέρω την κατάστασή της στο The Tonight Show with Jimmy Fallon.

Με τα δικά της λόγια, η Άιλις περιγράφει τη συναισθησία ως "ένα πράγμα στον εγκέφαλό σου όπου συνδέεις τυχαία πράγματα με τα πάντα. Έτσι, για παράδειγμα, κάθε μέρα της εβδομάδας έχει ένα χρώμα, έναν αριθμό, ένα σχήμα. Μερικές φορές τα πράγματα έχουν μια μυρωδιά που μπορώ να σκεφτώ ή μια θερμοκρασία ή μια υφή".

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.