ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Κωστής Χατζηδάκης πιστεύει στην πολιτική με αξίες και αποτέλεσμα

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη.

Χατζηδάκης

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Αθήνας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, Κωστής Χατζηδάκης. Διαβάζοντάς την, μπορεί κανείς να διακρίνει τον άνθρωπο πίσω από το τυπικό προσωπείο του πιστού στο καθήκον πολιτικού. Τα κοινά μπήκαν και επισήμως στη ζωή του στην τρυφερή ηλικία των 29 ετών, όταν εξελέγη για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής και στην κουβέντα που ακολουθεί, το μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κάνει μία μίνι αναδρομή από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα, απαντώντας μεταξύ άλλων σε πιο προσωπικές ερωτήσεις.

Η συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη

Πολιτική με "αξίες και αποτέλεσμα". Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κεντρικό σύνθημα;

Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιό μου βίο έχω προσπαθήσει να πορευτώ με ορισμένες αρχές και αξίες. Αυτά που μας έλεγαν οι γονείς μας: "παιδί μου να είσαι καλός άνθρωπος". Αλλά και στην πολιτική είμαι οπαδός ορισμένων αρχών. Πιστεύω στην Ελλάδα της Ευρώπης, στην πολιτική αξιοπρέπεια, στη σοβαρότητα, στη σταθερότητα ως προς τις απόψεις. Τώρα, γιατί πολιτική με αποτέλεσμα; Διότι δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πολιτικούς για μνημόσυνα και κηδείες αλλά πολιτικούς που παράγουν έργο. Αυτό προσπάθησα να κάνω στην Ολυμπιακή, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ.

Τι είναι αυτό που σας βοήθησε να σχηματίσετε πολιτική ταυτότητα;

Διάβαζα από μικρός ιστορία. Και μετά πολιτικές αναλύσεις. Με τραβούσαν πάντα δυο έννοιες. Η ελευθερία και η κοινή λογική. Ελευθερία διότι το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης το κράτος. Και κοινή λογική διότι, όπως ήταν ο τίτλος ενός μουσικού συγκροτήματος, αισθάνομαι ότι αρκετές φορές "χανόμαστε γιατί ρεμβάζουμε". Με αυτή την κατεύθυνση προχωρώ, λοιπόν, στις πολιτικές μου επιλογές.

Ποια πιστεύετε είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που έχετε κληρονομήσει από τους γονείς σας;

Και οι δύο μου γονείς με διαμόρφωσαν βαθιά. Από τον πατέρα μου έχω πάρει την πίστη σε ορισμένες αρχές: στην αξιοπρέπεια, στην περηφάνια. Από τη μητέρα μου έχω πάρει την ηπιότητα και έναν πιο διπλωματικό τρόπο έκφρασης.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

Πέρα από τους γονείς μου, η πολιτική είναι από εκείνα τα πάθη -για άλλους είναι οι τέχνες, για άλλους οι επιστήμες ή κάποιο τεχνικό επάγγελμα- που δεν σε εγκαταλείπουν ποτέ. Εγώ νιώθω ότι από μικρός είχα πέσει στη "μαρμίτα" με την πολιτική! Και, βασικά, ήμουν "ερωτευμένος" με αυτή, μέχρι να προκύψει ο γάμος μου με την Πόπη και ο γιος μας ο Γιάννης και να αλλάξουν οι ισορροπίες.


Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγο σας;

Γνωριστήκαμε μέσω της πολιτικής, καθώς ήταν έπαρχος στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Υπήρχε μία αμοιβαία έλξη στον αέρα. Από το 2014 και μετά η σχέση μας σταθεροποιήθηκε και παντρευτήκαμε το 2017 στην Τζια. Στο σπίτι των φίλων, όπου είχαμε πάει πρώτη φορά μαζί ταξίδι.

Έχετε εκλεγεί 3 φορές Ευρωβουλευτής και έχετε ζήσει στις Βρυξέλλες πολλά χρόνια. Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο;

Ήμουν αρκετά τυχερός σε αυτό, διότι μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστώ με πρόσωπα, καταστάσεις και διαδικασίες που δεν θα μάθαινα ποτέ. Άνοιξαν οι πολιτικοί μου ορίζοντες, αλλά μου δόθηκε η δυνατότητα παράλληλα, να έρχομαι σε επαφή με τη ποικιλία των παραδόσεων και των αντιλήψεων που συνυπάρχουν στην ήπειρό μας. Και, φυσικά, να γνωρίσω από πολύ κοντά μια σειρά από μέρη, από τα οποία περισσότερο έχω το Στρασβούργο στην καρδιά μου.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.