ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο πιο cool λογαρασμός στο Instagram είναι για ηλικιωμένους

Ένας λογαριασμός στο Instagram εστιάζει στους ηλικιωμένους πολίτες ανά τον κόσμο και παραδίδει μαθήματα στυλ και τρυφερότητας.

Ο Νεοϋορκέζος creative artist Kyle Kivijärv δημιούργησε το 2016 ένα πολύ διαφορετικό account στο Instagram. Η έμπνευση ήρθε αφού ήδη είχε αρχίσει να απαθανατίζει και να ποστάρει στο προσωπικό του Instagram καλοντυμένους παππούδες.

Τα πρώτα χρόνια, ο Kivijärv δημοσίευε φωτογραφίες ηλικιωμένων που τραβούσε στη Νέα Υόρκη, αλλά αργότερα άνοιξε τον λογαριασμό σε submissions από όλο τον κόσμο -έτσι το @gramparents έγινε πιο πολυπολιτισμικό.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν μια ευρεία ηλικιακή αλλά και στιλιστική γκάμα -εκτος από τις κομψές κυρίες με τα ταγιέρ, τα παλτό και τις classy τσάντες, βλέπει κανείς γιαγιάδες με sneakers, παπούδες με αθλητικές φόρμες και baseball caps, μοδάτα T-shirts και πουλόβερ σε έντονα χρώματα.

Άλλωστε το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης αποτελούσε ανέκαθεν έναν μοναδικό προορισμό για να παρακολουθήσει κανείς μερικές από τις καλύτερες στιγμές street style. Όπως χαρακτηριστά λέει και ο δημιουγός του λογαριασμού: "Πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας λατρεύουν την πρεμιέρα μιας νέας παράστασης στο Met και ντύνονται για αυτό! Εργαζόμουν για λίγο καιρό σε ένα γηροκομείο και περνούσα πολύ χρόνο με τους ηλικιωμένους εκεί. Αισθάνομαι πολύ άνετα να τους κάνω παρέα και να μιλάω μαζί τους και απολαμβάνω πολύ την παρέα τους".

Για τον Kivijärvi, το να εντοπίζει θέματα στη Νέα Υόρκη είναι μια εμπειρία 50/50, όπου εστιάζει στα καλά ντυμένα άτομα και τις τυχαίες συναντήσεις. Ωστόσο, το @gramparents έχει πλέον ανοίξει για υποβολές από ένα ευρύτερο κοινό: "Ο κόσμος λατρεύει να συμμετέχει και να στέλνει φωτογραφίες τυχαίων ηλικιωμένων περαστικών ή ακόμη και φωτογραφίες των δικών του παππούδων και γιαγιάδων. Μου αρέσει να τις βλέπω να έρχονται από όλο τον κόσμο".


Η διεθνής απήχηση της σελίδας αποδίδεται καλύτερα στην ειλικρινή προσέγγιση του Kivijärvi να απαθανατίζει τα θέματά του στον φακό: "Λατρεύω τη φυσική στάση και την ενέργεια κάποιου που απλώς περνάει τη μέρα του – όταν κάποιος ξέρει ότι τον φωτογραφίζεις, δημιουργείται μια αστεία αφύσικη στιγμή και δεν ξέρει τι να κάνει ή πώς να καθίσει ή να σταθεί. Συνήθως καταλήγω να τραβάω πολλές φωτογραφίες ενός ατόμου, μερικές φορές ακολουθώντας το για τη λήψη μέχρι να την έχω. Έχω ζητήσει από μερικούς ανθρώπους όμως να ποζάρουν".

"Οι τάσεις συνήθως ξεθωριάζουν και αλλάζουν" σχολιάζει ο Kivijärvi. "Οι περισσότεροι από αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους δεν έχουν χρόνο για τάσεις και ζουν αρκετά καιρό ώστε να γνωρίζουν τι λειτουργεί και τι εξυπηρετεί έναν σκοπό. Σε αντίθεση με τις νεότερες γενιές που αναζητούν ένα συγκεκριμένο κομμάτι ή αντικείμενο που είναι τάση, οι ηλικιωμένοι συνήθως ακολουθούν το σενάριο και, αν τους ρωτήσετε, δεν είναι κάτι που πραγματικά σκέφτονται. Απολαμβάνουν τα πουλιά που σφυρίζουν στα δέντρα, ή ένα σταυρόλεξο στη σημερινή εφημερίδα, ή την παρέα των φίλων για ένα παιχνίδι με χαρτιά στο πάρκο".

Για τον Kivijärvi, εκτός από το να αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανώτατο ηλικιακό όριο στο street style, το έργο προχωράει παραπέρα από την απλή καταγραφή των μοντέρνων παππούδων σε όλο τον κόσμο: "Ελπίζω ότι δίνει στο κοινό μου την ευκαιρία να σκεφτεί λίγο περισσότερο γι’ αυτούς τους ανθρώπους και να τους αναγνωρίσει ως μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε και να μην τους ξεχάσει. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς, έχουν πολλές καταπληκτικές ιστορίες να διηγηθούν.

Το @gramparents εστιάζει σίγουρα στην εμφάνιση και τη μόδα αυτών των υπέροχων ανθρώπων, αλλά το πιο σημαντικό, νομίζω ότι η πρόθεσή του είναι να μας βοηθήσει να θυμηθούμε ότι μπορούμε ακόμα να απολαμβάνουμε τα απλά πράγματα στη ζωή και να το κάνουμε για πολύ καιρό".

Read Next

19 Μαϊ 2024
19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

Περισσότερα από

News

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

18 Μαϊ 2024

Η αειθαλής Σόφη Ζαννίνου κομψή με γαλάζιο ταγιέρ

Η Σόφη Ζαννίνου στα 73 παραμένει κομψή και λαμπερή.

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.