ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι: Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Η λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

Ο απόρρητος γάμος και το άδοξο τέλος του Tζον Κένεντι και της Καρολίν Μπεσέτ

Φέτος, συμπληρώνονται 28 χρόνια από τότε που ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ και η Κάρολιν Μπεσέτ Κένεντι παντρεύτηκαν σε έναν από τους πιο διάσημους-και άκρως απόρρητους-γάμους της εποχής του.

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους τον Σεπτέμβριο του 1996, σε μια μικρή, ιδιωτική τελετή στην Πρώτη Αφρικανική Βαπτιστική Εκκλησία στο νησί Κάμπερλαντ, στα ανοικτά των ακτών της Γεωργίας.

Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ ήταν περιζήτητος εργένης, αλλά δεν ήταν ένας τυπικός Κένεντι. Μπορεί να απόλαυσε και εκείνος τη συντροφιά μιας ατελείωτης λίστας καλλονών που περιείχε ονόματα μοντέλων (Ασλεϊ Ρίτσαρντσον, Οντρα Αβιζίενις, Σίντι Κρόφορντ) και ηθοποιών (Μπρουκ Σιλντς, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ντάριλ Χάνα), μέχρι και της Μαντόνα, αλλά δεν μπλέχτηκε ποτέ σε κανένα σκάνδαλο μαζί τους. Ήταν σεμνός, εκτιμούσε την ιδιωτικότητα, φρόντιζε να κρατάει μυστικά κάνοντας τζόγκινγκ χωρίς Τ-shirt στο Central Park.

Παρόλο που ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, με το περιοδικό που εξέδιδε το "George", δημιούργησε με την επιδραστικότητα που είχε φανατικούς υποστηρικτές αλλά και εχθρούς.

Η Καρολάιν Μπεσέτ, ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του οίκου μόδας Calvin Klein και μία από τις πιο κομψές γυναίκες της δεκαετίας του 1990. Όμορφη αλλά ανεπιτήδευτη, η Μπέσετ ήταν η απόλυτα μινιμαλιστική φιγούρα σε μια εποχή που πρόβαλε τις παγιέτες τη λάκ και την υπερβολή.

Η πρώτη συνάντηση

Η Καρολάιν συνάντησε πρώτη φορά τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ, τον γιο του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και της Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι, ενόσω εργαζόταν ακόμη για τον Κάλβιν Κλάιν κι ενώ εκείνος έβγαινε με την ηθοποιό Ντάριλ Χάνα. Ο ερωτικός τους δεσμός άρχισε μερικά χρόνια αργότερα, το 1994, όταν εκείνη είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της κι εκείνος ετοιμαζόταν να αρχίσει μια νέα καριέρα ως εκδότης του "George", ενός lifestyle περιοδικού που εστίαζε στο δίπολο διασημότητες – πολιτικοί. Σύντομα το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, γεγονός το οποίο απέκρυψαν συνειδητά στην αρχή, επιδιώκοντας να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας από τα αδηφάγα ταμπλόιντ. Τα οποία, όμως, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραβιάσουν την ιδιωτική σφαίρα του χρυσού ζευγαριού των ΗΠΑ, απαθανατίζοντας τον JFK Jr. και την Καρολάιν Μπεσέτ να διαπληκτίζονται συχνά.

"Once Upon a Time: The Captivating Life of Carolyn Bessette-Kennedy"

Το βιβλίο Once Upon a Time: The Captivating Life of Carolyn Bessette-Kennedy που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην γνωριμία τους.

Η σχέση τους από το 1994 θα αποτελούσε το πρώτο θέμα στα ταμπλόιντ της εποχής. Τον Ιούλιο του 1995 της κάνει πρόταση γάμου αλλά εκείνη την αρνείται.

Ένα χρόνο μετά την αποδέχεται και παντρεύονται μυστικά τον Σεπτέμβριο του 1996. Αλλά οι ρομαντικές μέρες και ο μεγάλος έρωτας έμελλε να επισκιαστούν από τους συχνούς καβγάδες που εντεινόταν μέρα με την ημέρα.

Πλέον, είχαν αποφασίσει να ζουν χωριστά και σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου, ο Τζον είχε ήδη ανακοινώσει σε φίλους του από το 1999 πως οδηγούνταν σε διαζύγιο.

Ο γάμος της ξαδέλφης του Τζον ήταν το μοιραίο γεγονός της ζωής τους αφού ο Τζον επειδή δεν είχε ανακοινώσει το τέλος του γάμου του στην οικογένειά του ζήτησε από εκείνη να τον συνοδεύσει.

Στο αεροσκάφος, το οποίο θα οδηγούσε ο ίδιος παρά τις εντολές των γιατρών του να μην το κάνει λόγω ενός ατυχήματος που είχε στο πόδι, θα επέβαινε και η αδελφή της Καρολάιν. Δυστυχώς, η περίφημη "κατάρα των Κένεντι" επαναλήφθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Στις 10 το βράδυ το ζευγάρι δεν είχε φτάσει και όλοι ξεκίνησαν να ανησυχούν. Όπως θα γινόταν γνωστό αργότερα, ο Τζον έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της πτήσης και το αεροπλάνο έπεσε στον Ατλαντικό.

Στις 21 Ιουλίου 1999, 5 ημέρες μετά το δυστύχημα, ανευρέθηκαν τα πτώματα και των τριών επιβαινόντων.

Η Καρολάιν Μπεσέτ ήταν μόλις 33 ετών, η αδελφή της Λορίν 34 ενώ ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ 38 ετών.

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.