ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

Με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να διαχειρίζονται επικοινωνιακά τη σχέση τους είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως η Πενέλοπε Κρουζ είναι παντρεμένη με τον Χαβιέ Μπαρδέμ εδώ και δώδεκα χρόνια. Γιατί; Γιατί κατόρθωσαν να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή για πολύ καιρό, αλλά ακόμα κι όταν την αποκάλυψαν επέλεξαν να την προστατεύουν και να μην την προβάλουν στα social media.

Το ζευγάρι έχει συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες μαζί, έχει κάνει δύο παιδιά κι έγραψαν ιστορία το 2022 όταν προτάθηκαν αμφότεροι στα Όσκαρ- κάτι που έχει συμβεί μόνο σε έξι ζευγάρια στην ιστορία του Χόλιγουντ!

Γνωρίστηκαν το 1992 στην ταινία Jamón Jamón

Η Πενέλοπε και ο Χαβιέ γνωριζόντουσαν πολύ καιρό πριν κάνουν δεσμό. Βρέθηκαν να εργάζονται μαζί το 1992 στην ισπανική ταινία Jamón Jamón. Τότε μάλιστα η Πενέλοπε ήταν μόλις 16 ετών. Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό GQ ο Χαβιέ δήλωσε μάλιστα πως "υπάρχει χημεία μεταξύ μας στην ταινία, είναι οφθαλμοφανής, όμως τίποτα δεν συνέβη μεταξύ μας τότε καθώς ήταν ανήλικη". Και πρόσθεσε πως τα παιδιά του θα πρέπει να αγαπήσουν στο μέλλον πολύ αυτή την ταινία, αφού ήταν αυτή που κατά κάποιον τρόπο τους έφερε στον κόσμο.

Ξανασυναντιούνται το 2007

Δεκαπέντε χρόνια μετά οι δύο σταρ ξαναβρίσκονται στα πλατό των γυρισμάτων. Το 2007 έπαιξαν στην ταινία του Γούντι Άλεν Vicky Cristina Barcelona. Σε αυτή την ταινία οι ήρωες τους δημιουργούν ένα ερωτικό τρίγωνο μαζί με τον χαρακτήρα της Γιόχανσον. Όμως, κανείς δεν τολμούσε να κάνει την πρώτη κίνηση. "Δεν ξέρω αν ήμουν ντροπαλός ή τόσο επαγγελματίας" είχε πει ο Χαβιέ. "Μέχρι και την τελευταία ημέρα γυρισμάτων δεν είχε συμβεί τίποτα. Και είπα ε, ας πιούμε καλύτερα. Ευτυχώς ένας φίλος διοργάνωσε ένα πάρτυ για το τελείωμα των γυρισμάτων, ε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία από τότε".

Μπαρδέμ- Κρουζ, Vicky Christina Barcelonaimdb

Οκτώβριος 2009: αρραβώνας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησαν να είναι μαζί το Us Weekly ανέφερε πως η Πενέλοπε με τον Χαβιέ αρραβωνιάστηκαν. Κανείς δεν έκανε όμως κάποιο σχόλιο δημόσια ούτε για τον αρραβώνα ούτε για τις φήμες πως ήταν έγκυος η ηθοποιός.

"Βράζει το αίμα της. Είναι παθιασμένη με τα πάντα και αυτό το θεωρώ πολύ ελκυστικό. Υπάρχει η ομορφιά και το σεξ απίλ, η Πενέλοπε τα έχει και τα δύο" έχει πει για τη γυναίκα του εκείνος.

Φεβρουάριος του 2010: Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση

Ήταν στα Goya Awards που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί το ζευγάρι. Περίπου την ίδια εποχή είχαν πάει και οι δύο στο Φεστιβάλ των Κανών, στην πρεμιέρα της ταινίας του Μπαρδέμ Biutiful. Στο τέλος της τελετής έκανε ένα γλυκό σχόλιο για εκείνη. Αποδεχόμενος το βραβείο είπε "μοιράζομαι αυτή τη χαρά με τη φίλη μου, τη συνοδοιπόρο και την αγάπη μου: την Πηνέλοπε. Σου χρωστάω τόσα πολλά και σε αγαπάω τόσο πολύ".

Ο κρυφός γάμος έγινε τον Ιούλιο του 2010

Το καλοκαίρι του 2010 η Πενέλοπε και ο Χαβιέ παντρεύτηκαν κρυφά στις Μπαχάμες. Η τελετή έγινε στο σπίτι ενός φίλου με καλεσμένους μόνο συγγενείς του ζευγαριού.

2011-2013: η οικογένεια μεγαλώνει

Το 2011 το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο τους παιδί, τον Λέο. Έπειτα από δυο χρόνια γεννήθηκε η κόρη τους. Μιλώντας στο Vulture ο Χαβιέ είπε "η ζωή έχει αλλάξει. Έχουμε πληθύνει. Όλα είναι εντελώς διαφορετικά όταν κάνεις πια οικογένεια. Αυτή είναι πλέον η προτεραιότητα, όπως θα έπρεπε εξάλλου. Δεν αποτελούμε εξαίρεση. Δουλεύουμε πάρα πολύ, αλλά η δουλειά μας εξαρτάται και από τις ανάγκες του άλλους. Είναι σημαντικό να μην μπερδεύεσαι με την μυθοπλασία. Η μυθοπλασία και μυθοπλασία και η πραγματικότητα, πραγματικότητα".

Ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη

Δέκα χρόνια μετά το Vicky Cristina Barcelona, το ζευγάρι θα παίξει και πάλι σε νέα ταινία. Πρόκειται για το biopic 'Loving Pablo", στο οποίο ο Χαβιέ υποδύεται τον βασιλιά των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και η Πενέλοπε Κρουζ υποδύεται την Βιρτζίνια Βαγιέχο, το ερωτικό του ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η Πενέλοπε μίλησε για το πώς είναι να δουλεύει με τον σύζυγό της. "Είναι πιο ουσιώδες γιατί σέβομαι τη γνώμη του- προφανώς η δική του γνώμη είναι μία από τις πιο σημαντικές στη ζωή μου. Νιώθεις ότι συμπρωταγωνιστείς με κάποιον που παρακολουθεί πως παίζεις λίγο πιο στενά, όμως ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει από κάποιον που εμπιστεύεσαι, που καλύπτει τα νώτα σου" εξήγησε εκείνη.

Το 2018 συνεργάζονται ξανά

Το 'Everybody Knows' ήταν η επόμενή τους ταινία. Και πάλι μιλώντας στο Vanity Fair η ηθοποιός σημείωσε σχετικά με τις ισορροπίες μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής "το γεγονός πως ο Μπαρδέμ κι εγώ εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και μπορούμε να ακουμπήσουμε ο ένας στον άλλο βοηθάει. Πρόσθεσε δε πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάθε δυο χρόνια ταινία μαζί, αλλά αραιά και που, όταν νιώσουν ότι πρόκειται για κάτι που τούς ταιριάζει.

Η Πενέλοπε εξηγεί γιατί προστατεύουν την σχέση τους

Σε συνέντευξή της στο Tatler η Πενέλοπε σημείωσε πως "δέκα χρόνια πριν δώσαμε την υπόσχεση να μην μιλήσουμε για την σχέση μας. Θα αισθανόμουν πολύ περίεργα διαφορετικά. Δεν θα μπορούσα να το κάνω".

Το 2021 ο Χαβιέ μιλώντας με αφορμή την ταινία του "Being the Ricardos" μίλησε για το πόσο βοηθάει να έχει τη σύζυγό του κοντά κατά τη διάρκεια της εποχής που απονέμονται τα βραβεία. "Είμαι πολύ πεήφανος για εκείνη. Ήταν υπέροχη στην ταινία "Παράλληλες μητέρες" του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Πειράζουμε ο ένας τον άλλον λέγοντας "πως πάει η ζωή σου;" όταν κάνουμε ξεχωριστά πράγματα και υπάρχει απόσταση. Αλλά διαφορετικά θα ήταν μια τρέλα".

2022: η χρονιά που και οι δύο υπήρξαν υποψήφιοι για Όσκαρ

Το ζευγάρι έγραψε φέτος ιστορία κερδίζοντας δύο υποψηφιότητες για το Όσκαρ. Εκείνος προτάθηκε για την ερμηνεία του Being the Ricardos και η Πενέλπε για τις Παράλληλες Μητέρες. "Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα στο σπίτι (όταν το μάθαμε). Είναι υπέροχο να μπορείς να το μοιραστείς με την σύζυγό σου. Δίνει αξία στην εμπειρία, όχι βέβαια ότι δεν έχει αξία ούτως ή άλλως. Αλλά το να έχει και εκείνη την ίδια εμπειρία ήταν απλώς υπέροχο".

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.