ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ζήσε σαν πρωταθλητής»: 24χρονος που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο μπήκε στη Νομική του Χάρβαρντ

Ο Ρέχαν Στέιτον ξεκινούσε τη μέρα του στις 4 το πρωί, για να συνδυάσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο με τη δουλειά του ως υπάλληλος καθαριότητας.

«Ζήσε σαν πρωταθλητής»: 24χρονος που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο μπήκε στη Νομική του Χάρβαρντ

Όταν ο Ρέχαν Στέιτον έλαβε την επιστολή του Χάρβαρντ που τον ενημέρωνε ότι είχε γίνει δεκτός στη Νομική Σχολή, δεν μπορούσε να φανταστεί το περιεχόμενό της. «Ήταν μάλλον η πιο σουρεαλιστική στιγμή στη ζωή μου» θυμάται. Γιατί σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, η ζωή του ήταν γεμάτη μεγάλες δοκιμασίες.

Σε ηλικία μόλις 8 ετών είδε τη μητέρα του να τους εγκαταλείπει, αφήνοντας μόνους τον πατέρα του, τον Ρέχαν και τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ρέτζι. Οι κακοτυχίες συνεχίστηκαν όταν ο πατέρας του έμεινε άνεργος και χρειάστηκε να κάνει τρεις δουλειές για να επιβιώσει η οικογένεια, χωρίς ωστόσο, ακόμα κι έτσι, να τη σώσει από τη φτώχεια.

«Θυμάμαι στο σχολείο άπειρες φορές μας έκοβαν το ρεύμα στο σπίτι και δεν είχαμε πολύ φαγητό» γράφει ο Ρέχαν σε μια επιστολή που ανέβασε στο Facebook, απευθυνόμενος προς τον αδερφό του, μετά την επιτυχία του στο Χάρβαρντ. «Θυμάσαι ότι εκείνη τη χρονιά οι δάσκαλοί μου ήθελαν να με βάλουν στην ειδική αγωγή εξαιτίας των κακών βαθμών μου; Πώς μπορούσα να συγκεντρωθώ κάτω από τις συνθήκες στις οποίες ζούσαμε;».

«Θυμάμαι στο σχολείο άπειρες φορές μας έκοβαν το ρεύμα στο σπίτι και δεν είχαμε πολύ φαγητό»

Ο Ρέτζι έβαλε το μυαλό του να δουλέψει για να βρει τρόπους ώστε να εξασφαλίσει στον Ρέχαν τροφή και να τον βοηθήσει να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις του. Τα κατάφερε και με το παραπάνω: ο Ρέχαν έφτασε σε σημείο να πάρει έπαινο. Την ίδια περίοδο άρχισε να ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και ξεκίνησε προπονήσεις μαζί με τον αδερφό του. Κάποια προβλήματα υγείας, ωστόσο, τον απομάκρυναν από το όνειρο μιας αθλητικής υποτροφίας και άρχισε να βομβαρδίζεται από επιστολές απόρριψης από τα πανεπιστήμια.

Απογοητευμένος, έπιασε δουλειά στην αποκομιδή απορριμμάτων, προκειμένου να συνεισφέρει στα έσοδα του σπιτιού. Οι συνάδελφοί του -πολλοί από τους οποίους ήταν πρώην κατάδικοι- μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον νεαρό Αφροαμερικανό. «Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που μια ομάδα ανθρώπων μου έδωσε στ’ αλήθεια δύναμη, ανέβασε το ηθικό μου, μου είπε ότι είμαι έξυπνος. Τους πίστεψα και ήμουν έτοιμος να συνεχίσω τις σπουδές μου».

Ο Ρέτζι, που είδε προοπτικές στον αδερφό του, αποφάσισε τότε να κάνει την υπέρτατη θυσία εγκαταλείποντας ο ίδιος το πανεπιστήμιο, ώστε να μπορέσει ο Ρέχαν να γίνει φοιτητής. Όταν, ωστόσο, ο Ρέχαν μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο πατέρας του έπαθε εγκεφαλικό, οπότε αναγκάστηκε, παράλληλα με τις σπουδές του, να συνεχίσει να εργάζεται ως υπάλληλος καθαριότητας. Ξεκινούσε τη μέρα του στις 4 το πρωί, για να προλαβαίνει να ξεμπερδεύει με τη δουλειά προτού αρχίσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Ο Ρέτζι, που είδε προοπτικές στον αδερφό του, αποφάσισε να κάνει την υπέρτατη θυσία εγκαταλείποντας ο ίδιος το πανεπιστήμιο, ώστε να μπορέσει ο Ρέχαν να γίνει φοιτητής

«Έβλεπα τον πατέρα μου να κάνει από μία μέχρι τρεις δουλειές, να στερείται εντελώς την προσωπική ζωή του για να καλύψει τις βασικές ανάγκες μας – πεινούσα πραγματικά, αλλά ταυτόχρονα ήθελα να πετύχω» γράφει ο Ρέχαν.

Αφού αποφοίτησε με πολλές διακρίσεις από το πανεπιστήμιο, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Χάρβαρντ. Η ιστορία του έγινε έτσι ένα υπόδειγμα θέλησης, επιμονής, αλλά και θυσίας, καθώς ίσως να μην είχε καταφέρει ποτέ να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αν ο αδερφός του δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ τις δικές του σπουδές.

Η φιλοσοφία του Ρέχαν Στέιτον συνοψίζεται σε μια φράση του Μοχάμεντ Άλι: «Μισούσα κάθε λεπτό της προπόνησης, αλλά είπα: “Μην τα παρατάς. Αν υποφέρεις τώρα, θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου σαν πρωταθλητής"».

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook, όπου αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.