Δεν είναι τα καλογυμνασμένα μούσκουλα, δεν είναι οι γκριζαρισμένοι, αλά Άρλεκιν, κρόταφοι, δεν είναι η ξυλοπόδαρη θέση εξουσίας, ούτε τα παχιά τα πορτοφόλια. Οι γυναίκες χτυπάμε τιλτ μαγέματος όταν και όπου κουτουλήσουμε με το αντρικό χιούμορ. Αλλιώτικο από το δικό μας, πιο ουσιαστικό, καθόλου προσβλητικό, πιο πλήρες και χαώδες, πιο βαθύ, ενίοτε και πιο ρηχό, αλλά κι αυτό είναι μέρος της έξαλλης γοητείας του. Εάν το αντρικό χιούμορ δεν ήταν το τάλισμαν της αντρικής σεξουαλικότητας, τότε ο Γούντι Άλεν θα ήταν απλά ένας ακόμα σκηνοθετάκος που προσπάθησε να καταγράψει τις ανθρώπινες σχέσεις κι όχι ο ακούραστος μερτ του είδους, με ατάκες όπως «ο εγκέφαλός μου είναι το δεύτερο πιο αγαπημένο μου όργανο» ή «η πρώτη μου γυναίκα ήταν πολύ ανώριμη. Έμπαινε στο μπάνιο και βύθιζε τα καραβάκια μου».

Η εξιδανίκευση της επικοινωνίας με το αντίθετο φύλο είναι ο βορράς μας: Ο ζωτικός στόχος μας. 

Γκουγκλάρω τη λέξη χιούμορ και ανάμεσα στο top 3 των αποτελεσμάτων, κάτω από κάτι χαζά τεστάκια του τύπου «εσείς πόσο χιουμορίστας είστε» και από το εν λόγω λήμμα στη Βικιπαίδεια, εμφανίζεται η φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα σύγχρονου άντρα με χιούμορ και γκελ στο γυναικείο κοινό. Μεγαλύτερο γκελ κι από ροκ σταρ. Γιατί μπορεί τα δερμάτινα παντελόνια πάνω στους αντρικούς τετρακέφαλους να είναι μια επική δήλωση υπεροχής της σάρκας (ζωικής και ανθρώπινης), αλλά η πρωταρχική σύσταση του αστείου πνεύματος είναι παντοδύναμη. Γιατί είναι διασκεδαστική.

Στο τελευταίο δείπνο της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα έδωσε ρεσιτάλ απαστράπτοντα νου, κάνοντας τους άντρες να σκάσουν στα γέλια και τις κυρίες, της σάλας, να αισθανθούν ιδιαίτερα σαγηνεμένες. Διότι αυτό είναι το εφέ του αντρικού χιούμορ: κάνει τις γυναίκες να κολακεύονται τόσο, λες και το κάθε σχόλιο αφορά σε αυτές τις ίδιες προσωπικά. Είναι τόσο περίτεχνο, αυθόρμητο, απροσποίητο και γενναίο που νιώθουν ότι κόπηκε και ράφτηκε πάνω τους, στα μέτρα τους ακριβώς. Η εξιδανίκευση της επικοινωνίας με το αντίθετο φύλο είναι ο βορράς μας: Ο ζωτικός στόχος μας. 

«Θα πρέπει να θεωρούμε χαμένη κάθε ημέρα που δεν χορέψαμε τουλάχιστον μια φορά. Και θα πρέπει να ονομάσουμε ψεύτικη κάθε αλήθεια που δεν είχε μέσα της ούτε ένα γέλιο» λέει ο Φρίντριχ Νίτσε και μόνο όσοι έχουν εύθυμη καρδιά μπορούν να το ακολουθήσουν. Οι εύθυμοι γόηδες. 

TAGS