Η πρεμιέρα της ταινίας του Βασίλη Κεκάτου, είναι την Παρασκευή 24, στις 11 το πρωί, στη Salle Debussy, στα πλαίσια του 72ου Φεστιβάλ Καννών (14 ως και τις 25 Μαΐου).

Το διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους ταινιών, αποτελείται από 11 ταινίες (9 μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ, μία κινουμένων σχεδίων) από την Αμερική, το Ισραήλ, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Γαλλία και αλλού. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τις μικρού μήκους ταινίες θα είναι η σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί.

Η πρεμιέρα της ταινίας του Βασίλη Κεκάτου, είναι την Παρασκευή 24, στις 11 το πρωί, στη Salle Debussy, στα πλαίσια του 72ου Φεστιβάλ Καννών (14 ως και τις 25 Μαΐου).
Η ελληνική ταινία επιλέχτηκε μέσα στις 11 ανάμεσα από 4.240 ταινίες από όλο τον πλανήτη.

Ο Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Αποφοίτησε με άριστα από εκεί το 2013 και το 2014 έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Ανάδρομος”, η οποία προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας, καθώς και σε ορισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού. To 2016 κέρδισε στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute, με την ταινία του «Zero Star Hotel».

Το 2017 συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν και στο European Short Pitch της Nisi Masa, με το σενάριο της ταινίας του «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν». Η ταινία, σε συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2018 και την Αμερικάνικη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2019.

Ο Βασίλης αυτή την εποχή εργάζεται πάνω στο σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του.

Έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως στο Palm Springs και το Zinebi και έχει βραβευθεί σε αρκετά από αυτά, όπως στο Φεστιβάλ του Βιλερμπάν όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας και στο Φεστιβάλ της Δράμας όπου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η τελευταία του ταινία με τίτλο “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” θα κάνει την πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, δεικεδικώντας τον χρυσό φοίνικα καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Ο Βασίλης αυτή την εποχή εργάζεται πάνω στο σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του. Είναι επίσης ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival. 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS