νας από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες όλων των εποχών και ίσως ο διασημότερος κινηματογραφικός συνθέτης. Ο Ennio Morricone "έφυγε" από τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 91 ετών το πρωί της Δευτέρας, 6 Ιουλίου, ύστερα από τραυματισμό σε πτώση του.

Γεννημένος στην Ρώμη το 1928, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1946, συνθέτοντας σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής και δύο δεκαετίες αργότερα, η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν εισέβαλε στον κόσμο των ιταλικών γουέστερν, συνεργαζόμενος με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Sergio Leone.

Η αναγνώρισή του στο Χόλιγουντ ήρθε στα 70s, όταν συνεργάστηκε με Αμερικανούς σκηνοθέτες όπως ο John Carpenter και ο Mike Nichols, ενώ συνέθεσε μουσική και για αρκετές ταινίες που τιμήθηκαν με βραβείο Όσκαρ, όπως το Cinema Paradiso και το Days of Heaven. Συνολικά έγραψε μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Θυμόμαστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι του 2015 στο βρετανικό Esquire με αφορμή τη βράβευσή του με το Όσκαρ πρωτότυπης μουσικής για την ταινία "Οι μισητοί Οκτώ" του Quentin Tarantino. 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

 

 

TAGS