Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Γούντι Άλεν έχει δηλώσει πως η σύζυγός του τον έχει προτρέψει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να μείνει για ένα διάστημα εκτός δουλειάς. «Έχω προσπαθήσει να κάνω διακοπές, συνήθως αφού έχω ολοκληρώσει κάποια ταινία. Λέω, τώρα θα κάτσω να ξεκουραστώ, να μην κάνω τίποτα. Περνάει μία μέρα παίζω μουσική, μετά διαβάζω, πάω μία βόλτα. Ε, την επόμενη παίρνω τη γραφομηχανή μου και αρχίζω να γράφω το σενάριο για την επόμενη ταινία μου. Πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θέλω να κάνω στη ζωή μου». Κάπως έτσι πήγαινε εκείνη η παλιά δήλωση του σκηνοθέτη που έχει δεκάδες ταινίες το ενεργητικό του και συνεχίζει ακάθεκτος να παραδίδει στο κοινό μία ταινία κάθε φθινόπωρο.

Σε πιο πρόσφατη δήλωση του, τώρα, ο Νεοϋορκέζος κινηματογραφιστής υποστήριξε ξανά πως δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να απομακρυνθεί από το σινεμά. 


«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ τη συνταξιοδότηση. Δεν είναι κάτι που μου έχει περάσει καν από το μυαλό» δήλωσε ο Άλεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας του ταινία που εξελίσσεται στην Ισπανία και θα έχει τον τίτλο "Rifkin’s Festival". Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Κρίστοφ Βαλτς, Τζίνα Γκέρσον και Έλενα Ανάγια.

«Η φιλοσοφία μου από τότε που ξεκίνησα στον κινηματογράφο πριν από πολλά χρόνια, είναι να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου ανεξάρτητα του τι συμβαίνει γύρω μου. Ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στη ζωή μου με τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα τρέχοντα γεγονότα, την πολιτική ή κάποια ασθένεια, εγώ συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου και αυτό απορροφά όλο μου το χρόνο και την προσπάθεια επτά ημέρες την εβδομάδα» πρόσθεσε ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης. Μάλιστα δήλωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανό το να πεθάνει τελικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάποιας από τις μελλοντικές του ταινίες. 

Ένα βίντεο-αναδρομή στις καλύτερες ταινίες του Γούντι Άλεν.


Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS