Στην ανακοίνωση του ονόματος του Άντονι Χόπκινς, ως νικητή για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «Father», όπου υποδύεται τον ηλικιωμένο πατέρα της Ολίβια Κόουλμαν που βυθίζεται στο Αλτσχάιμερ, η απουσία του από την τελετή απονομής ήταν ηχηρή. 

Ίσως γιατί η μετακίνηση εν μέσω COVID-19 για τον 83χρονο ηθοποιό, τον μεγαλύτερο σε ηλικία που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στην ιστορία των Όσκαρ, ήταν δύσκολη. Ίσως επειδή δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ότι θα τιμηθεί με την υπέρτατη διάκριση της Ακαδημίας, αν κρίνουμε από τη δήλωση που έκανε εκ των υστέρων, μέσα από ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Στα 83 χρόνια μου δεν περίμενα να πάρω αυτό το βραβείο, στ’ αλήθεια δεν το περίμενα» σχολίασε από το σπίτι του, στην Ουαλία, τέσσερις ώρες μετά την απονομή των Όσκαρ, το πρωί της Δευτέρας, καθώς τη μεγάλη στιγμή είχε αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Ο Χόπκινς συνέχισε αποτίοντας φόρο τιμής στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, υποψήφιο στην ίδια κατηγορία για την ερμηνεία του «Ma Rainey’s Black Bottom»: «Θέλω να τιμήσω τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που έφυγε από κοντά μας υπερβολικά νωρίς».

Το γεγονός ότι δεν βραβεύτηκε ο Μπόουζμαν, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο του εντέρου, μόλις στα 43 χρόνια του, προκάλεσε κατακραυγή στα social media, καθώς πολλοί τον θεωρούν τον μεγάλο αδικημένο των βραβείων.

Το γεγονός ότι δεν βραβεύτηκε ο Μπόουζμαν, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο του εντέρου, μόλις στα 43 χρόνια του, προκάλεσε κατακραυγή στα social media, καθώς πολλοί τον θεωρούν τον μεγάλο αδικημένο των βραβείων.

«Σοβαρά μιλάτε; Έναν ηθοποιό είχατε να τιμήσετε φέτος, τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας» έγραψε ενδεικτικά κάποιος στο Twitter, προσθέτοντας: «Ένα πράγμα είχατε να κάνετε και δώσατε το βραβείο στον Άντονι Χόπκινς, για μια ταινία που δεν είδε κανείς… και ο Χόπκινς ούτε που εμφανίστηκε;». Ενώ ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν δεν κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου παρόλο που έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της περσινής χρονιάς».

Δείτε το νέο βίντεο του Άντονι Χόπκινς:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: EPA/ADAM S DAVIS 

TAGS