Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια νέα ιστορία βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός όπως βέβαια είναι όλες όσες κατά καιρούς γράφω. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι βασισμένη στα λεγόμενα μιας γυναίκας. Δηλαδή, δεν μου μίλησε μια γυναίκα για μια δική της ιστορία σε σχέση με τα παπούτσια της αλλά ένας άνδρας. Μου μίλησε για την δική του σχέση με τα παπούτσια και τα πόδια των γυναικών. Γρήγορα και περιεκτικά. 

Ήταν ένας απλός άνθρωπος και δεν είχε καμία σχέση με τη μόδα και αυτό τον έκανε μάλλον να είναι πιο ξεκάθαρος στις παρατηρήσεις του

Ο σχεδιαστής υποδημάτων Στάθης Σαμαντάς γράφει για την ακαταμάχητη γοητεία των ψηλοτάκουνων.

Είχα φέρει πρόσφατα έναν ψυκτικό για τη συντήρηση του κλιματιστικού στο κατάστημα. Ήταν ένας απλός άνθρωπος και δεν είχε καμία σχέση με τη μόδα και αυτό τον έκανε μάλλον να είναι πιο ξεκάθαρος στις παρατηρήσεις του και στις περιγραφές του για κάτι που του αρέσει, που ξυπνάει μέσα του την έλξη για μια γυναίκα. Μπαίνοντας στο κατάστημα άρχισε να παρατηρεί τα παπούτσια και κάπου εκεί ξεκινάει ο εξής διάλογος ανάμεσα σε μένα και στον τεχνικό:

Τεχνικός: Ωραία παπούτσια. Πολύ ευφάνταστα. Εσύ τα σχεδιάζεις;

Στάθης: Μάλιστα, εγώ (ορθός, κοφτός… έχουμε και δουλειές, παλικάρι).

Τεχνικός: Μα, κοίτα τώρα αυτό το παπούτσι (έχει πιάσει τη χαμηλή γόβα με την μπούκλα). Το φοράει η άλλη και φυσάει.

Στάθης: Σιγά, μας πούντιασες (ήθελα να του πω αλλά δεν μίλησα).

Τεχνικός: Βέβαια, φίλε μου, προτιμώ τα τακούνια στην γυναίκα. Να, όπως το πάνω. Έχεις και στρωτά, βλέπω (στρωτά = φλατ), αλλά δεν ξέρω… δεν μου αρέσουν, δεν τα θέλω στη γυναίκα καθόλου! 

Στάθης: Κλασικά, όπως οι περισσότεροι άντρες! Οι άντρες θέλουν τις γυναίκες με τακούνια.

Τεχνικός: Ε, ναι… τι να λέμε… άλλο πράγμα… αλλά να έχει και ωραία πόδια, όχι γάμπες ποδοσφαιριστή (λέει, και δείχνει τη φωτογραφία ενός μοντέλου από τη μέση και κάτω, με βαμμένα νύχια και πολύ γυμνασμένα πόδια).

Στάθης: Αυτά είναι ανδρικά πόδια που δείχνεις. Είναι άντρας και όχι γυναίκα. Έχω επιλέξει φωτογραφίες όπου το φύλο είναι διφορούμενο για να μπορεί κανείς να συνδέει τον ερωτισμό με οδηγό την επιθυμία και τη φαντασίωσή του και όχι αυστηρά με το αν είναι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος. 

Ο τεχνικός για λίγα δευτερόλεπτα με κοιτάει όπως κοιτάει η αγελάδα το τρένο… και συνεχίζει: Ανδρικά πόδια είναι; Μάλιστα…

Όσες φορές έχω μιλήσει με άνδρες για τον τύπο των παπουτσιών που τους αρέσει να φοράνε οι γυναίκες, πραγματικά κανένας δεν μου έχει πει κάτι διαφορετικό. Φαντάζονται τις συντρόφους τους με τακούνια.

Μετά από αυτό το σύντομο ταξίδι στον ερωτικό κόσμο των παπουτσιών πήγε επιτέλους προς το κλιματιστικό. Όσες φορές έχω μιλήσει με άνδρες για τον τύπο των παπουτσιών που τους αρέσει να φοράνε οι γυναίκες, πραγματικά κανένας δεν μου έχει πει κάτι διαφορετικό. Φαντάζονται τις συντρόφους τους με τακούνια. Τα τακούνια αποπνέουν σεξ και το σεξ είναι η μαγιά σε μια σχέση (μαζί με άλλα στοιχεία, εννοείται. Χρειάζεται και άλλα υλικά το γλυκό για να δέσει). 

Τα τακούνια αποπνέουν σεξ και το σεξ είναι η μαγιά σε μια σχέση (μαζί με άλλα στοιχεία, εννοείται. Χρειάζεται και άλλα υλικά το γλυκό για να δέσει). 

Παπούτσι για τον άνδρα σημαίνει δύο πράγματα. Sneakers για κάθε μέρα και τακούνια όταν πάμε βόλτα, φαγητό η ποτό. Μη σας πω πως όταν η γυναίκα φοράει τακούνια και εκείνος νιώθει πως κερδίζει πόντους, πρώτον διότι συνοδεύει μια τόσο εντυπωσιακή γυναίκα και δεύτερον διότι αυτή η εντυπωσιακή γυναίκα έχει επιλέξει αυτόν! Σκέφτομαι πως στους άνδρες, ίσως με κάποιον τρόπο που μόνο οι ίδιοι μπορούν να μας αναλύσουν, αρέσει να θαυμάζουν τη σύντροφό τους σε μια εμφάνιση. Ίσως να δυναμώνει την ερωτική επιθυμία προς εκείνη. Ίσως, θέλοντας να κάνουν έρωτα μαζί της, θέλουν να αποδείξουν σε εκείνη αλλά και στον εαυτό τους πως με τον έρωτα την κατακτούν, κάνουν δικό τους αυτό το τόσο όμορφο πλάσμα που έκανε τόσα ανδρικά κεφάλια να γυρίσουν απόψε το βράδυ.

Ο τεχνικός, φεύγοντας, μου είπε πως θα στείλει τη γυναίκα του να δει τα παπούτσια μου. Ποιος ξέρει, ίσως βοηθήσω με τα τακούνια μου να νιώσει ότι τη φλερτάρει και την κερδίζει από την αρχή!

Παπούτσι για τον άνδρα σημαίνει δύο πράγματα. Sneakers για κάθε μέρα και τακούνια όταν πάμε βόλτα, φαγητό η ποτό.

Στάθης Σαμαντάς είναι σχεδιαστής υποδημάτων. Ακολουθήστε τον: www.stathissamantas.com, Instagram: @stathissamantas


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS