Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων και ειδικών περί ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι για να είναι χρήσιμη και ουσιαστική η αυτοπεποίθηση, πρέπει να στηρίζεται στην αυτοεκτίμηση. Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι ένας από τους πρωταθλητές παγκοσμίου επιπέδου, που φαίνεται να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, η συγκεκριμένη επιστημονική άποψη.

«Φυσικά, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο του τουρνουά. Αλλά περιμένετε... Από νεαρή ηλικία, έχω ως στόχο να κατακτήσω ένα τουρνουά Grand Slam μία ημέρα. Ας πούμε λοιπόν, ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και νομίζω ότι έμαθα από τον πρώτο ημιτελικό μου. Ψάχνω κάτι σπουδαίο», σχολίασε ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση στο φημισμένο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός.

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», πρόσθεσε ο «Tsitsifast» δείχνοντας αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και συνέχισε αναφερόμενος στους Big-3: «Ας είμαστε ειλικρινείς, ναι ήταν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβαίνει σε πέντε ή έξι χρόνια».

Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ντομινίκ Τιμ: «Αυτό που πέτυχε είναι καταπληκτικό. Το να είσαι σε θέση να κάνεις δύο τελικούς στη σειρά στο Roland Garros είναι σπουδαίο. Με βοηθά να καταλάβω το παιχνίδι και με ωθεί να κάνω περισσότερα για να πετύχω τα ίδια πράγματα που κάνει. Δουλεύει ασταμάτητα, είναι παθιασμένος. Είμαστε καλοί φίλοι και νομίζω ότι έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Μπορεί να είναι παράδειγμα για τους νέους».

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», πρόσθεσε ο «Tsitsifast» δείχνοντας αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ζει ακόμη σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, δεδομένου ότι ο πατέρας του, Απόστολος, είναι και ο προπονητής, αλλά και ο «φύλακας αγγελος» του. Ωστόσο, η μητέρα του δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να του δώσει τη γνώμη της για το παιχνίδι: «Η μαμά μου ξέρει πολλά για το τένις. Και μερικές φορές γίνεται περίπλοκο όταν μου λέει κάτι και ο πατέρας μου λέει κάτι άλλο. Πρέπει λοιπόν να καθήσουμε και να συνομιλήσουμε ειρηνικά. Πρέπει να θυμηθώ ότι ο προπονητής μου είναι ο Απόστολος, ο πατέρας μου. Μπορεί γρήγορα να γίνει θυελλώδης. Ο Πάτρικ (σ.σ. Μουράτογλου) βοηθά στην ένωση αυτής της ομάδας. Αλλά η μητέρα μου είναι αξιολάτρευτη. Μας δίνει πολλή ενέργεια».

Ακολούθως, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αγώνες, ειδικά στις δύσκολες στιγμές: «Όταν γίνεται περίπλοκο, σκέπτομαι κάθε πόντο ξεχωριστά. Αδειάζω πριν από κάθε πόντο. Σκέπτομαι την τακτική μου και τα διαφορετικά σενάρια που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στα επόμενα παιχνίδια».

 

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ:

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Γ. Διακογιάννης

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS