ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ποτέ δεν τα παρατάμε»: 35χρονος πυροσβέστης τρέχει για τα παιδιά με καρκίνο, μαραθωνίους με στολή

Ο Αυγουστίνος Χατζηγιάννης από τη Λεμεσό μίλησε για την απώλεια της μητέρας του σε παιδική ηλικία, το bullying, αλλά και το τραγικό γεγονός που τον κινητοποίησε.

«Ποτέ δεν τα παρατάμε»: 35χρονος πυροσβέστης τρέχει για τα παιδιά με καρκίνο, μαραθωνίους με στολή

Όχι απλώς τρέχει ατελείωτα χιλιόμετρα, αλλά το κάνει με τη στολή του πυροσβέστη και κυρίως για έναν σπουδαίο σκοπό: για τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη στη ζωή. Ο λόγος για τον Αυγουστίνο Χατζηγιάννη, έναν 35χρονο πυροσβέστη από τη Λεμεσό της Κύπρου, που έτρεξε πρόσφατα αμέτρητα χιλιόμετρα για τον ΜΚΟ Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τους Μικρούς Ήρωες, την πρωτοβουλία του Λουκά Φουρλά που στηρίζει τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοκοσομείου.

Ο ίδιος γνωρίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι από μικρός, αφού όπως αφηγήθηκε στο ρεπορτάζ του www.reporter.com.cy: «Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν εννέα ετών. Μετά έγινα υπέρβαρο παιδί και πάλεψα πολύ για να ξεπεράσω την παχυσαρκία και να γίνω αυτό που είμαι τώρα. Σε τέτοια μικρή ηλικία να δεχθείς ένα πλήγμα στη ζωή σου, είναι μάθημα ζωής. Ή που θα τα βάλεις κάτω, ή που θα συνεχίσεις. Στην αρχή ήταν δύσκολο για μένα, γιατί είχα την παχυσαρκία και μάλιστα δεχόμουν και bullying στο σχολείο.

«Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν εννέα ετών. Μετά έγινα υπέρβαρο παιδί και πάλεψα πολύ για να ξεπεράσω την παχυσαρκία»

»Υπήρχαν όλα αυτά δυστυχώς αλλά πρέπει να στηρίξουμε και να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά προβλήματα στη ζωή μας και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Να τους μεταδώσουμε τα μηνύματα ότι ποτέ δεν τα παρατάμε. Και αυτό προσπαθώ και με τα δικά μου, δυο παιδιά που έχω. Όπως οι πυροσβέστες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους για να σώσουν μια ζωή από τη φωτιά, το ίδιο ισχύει και στη δική μας τη ζωή, να μην τα παρατάμε αλλά αντιθέτως να δυναμώνουμε μέσα από κάθε δυσκολία».

Αφορμή για να αρχίσει να τρέχει ήταν η απώλεια της μονάκριβης κόρης του Λουκά Φουρλά το 2018: «Δεν έχω κάποια σχέση μαζί του, απλά τον γνώριζα σαν τηλεοπτικό πρόσωπο. Και όταν έμαθα ότι έχασε την κόρη του από καρκίνο, σαν πατέρας και εγώ δυο μικρών παιδιών δεν μπορούσα να φανταστώ το πόσο πόνεσε και πόσες δυσκολίες αντιμετώπισε. Και έτσι είπα γιατί να πολεμούν μόνοι τους αυτοί οι άνθρωποι και γιατί να μην προσπαθήσω και ‘γω να βοηθήσω αυτές τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ειδικά τα παιδιά με καρκίνο που επιβάλλεται να μεταφερθούν και στο εξωτερικό για θεραπείες, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, τόσο στον οικονομικό και ψυχολογικό τομέα. Έτσι επέλεξα και εγώ τον δικό μου αγώνα να τον ονομάσω Run to Fight, επειδή τρέχουμε και πολεμούμε και εμείς μαζί τους».

«Όταν έμαθα ότι ο Λουκάς Φουρλάς έχασε την κόρη του από καρκίνο, σαν πατέρας και εγώ δυο μικρών παιδιών δεν μπορούσα να φανταστώ το πόσο πόνεσε και πόσες δυσκολίες αντιμετώπισε»

Πόσο εύκολο είναι όμως να τρέχεις τόσα χιλιόμετρα με τη βαριά στολή του πυροσβέστη; Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Χατζηγιάννης: «Η στολή είναι στεγανή και όπως δεν αφήνει τη φωτιά να διαπεράσει, το ίδιο και το οξυγόνο για να αναπνεύσει το σώμα. Έτσι χρειάζεται μια σταθερότητα όταν τρέχεις για να μην πάθεις θερμοπληξία. Έχω και κάποια χρόνια στην πυροσβεστική Υπηρεσία όμως, είμαι και εκπαιδευτής των πυροσβεστών και έχω αρκετή εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Έτρεξα ακόμη δυο φορές με την πυροσβεστική στολή, δυο ημιμαραθώνιους. Αυτή τη φορά όμως έχω ως στόχο να τρέξω ολόκληρο τον μαραθώνιο με τη στολή μου και για τα 100 χιλιόμετρα. Ήδη άρχισα προπονήσεις και θα επιλέξω κάποιο συναφή φιλανθρωπικό σκοπό για να στηρίξω τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Μέχρι τα 30 χιλιόμετρα τρέχεις με τα πόδια, μετά τα 30 όμως τρέχεις με την καρδιά»

Φυσικά, σε αυτούς τους αγώνες χρειάζεται να κάνει προσωπικές υπερβάσεις. Γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τα 30 χιλιόμετρα τρέχεις με τα πόδια, μετά τα 30 όμως τρέχεις με την καρδιά. Φυσικά όταν υπάρχει έτσι σκοπός, σκέφτεσαι τα παιδιά τι μάχες δίνουν κάθε μέρα, αν και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά έχω διαβάσει πολλά και μίλησα με ανθρώπους που περνούν τον δικό τους Γολγοθά. Μου δίνουν μια ιδιαίτερη δύναμη και σκέφτομαι, "καλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω;". Όταν τρέχω σκέφτομαι αυτά τα παιδιά που παλεύουν κάθε μέρα και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα αλλά ούτε κάτι ξεχωριστό. Απλά προσπαθώ να δώσω λίγη ένταση στη φωνή των ατόμων που αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε ασθένεια και να βοηθήσουμε όσο γίνεται τα μικρά παιδιά».

Με στοιχεία από www.reporter.com.cy

Φωτογραφία: www.avgoustinos-hadjiyiannis.com/blog

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.