Γνωστός για την εξαιρετική αισθητική του αλλά και για την τελειομανία του, ο Γουές Άντερσον αποκλείεται να μην επέλεγε ένα σύνολο από υπέροχα vintage φιλμ για να παρακολουθεί εν μέσω καραντίνας.   

Από τις νέες ανακαλύψεις μέχρι τα κλασσικά αγαπημένα του, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει όλες αυτές τις ταινίες που παρακολουθεί ενώ μένει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα ο δημιουργός του «The Grand Budapest Hotel» κάνει streaming στο The Criterion Channel, μια διαδικτυακή πλατφόρμα με κλασικές ταινίες και όπως ο ίδιος ανέφερε δεν βαριέται ποτέ να τις βλέπει.

  • Raymond Bernard's Anne-Marie που έχει γράψει ο Antoine de Saint-Exupéry, συγγραφέας του κλασσικού παιδικού βιβλίου «Ο μικρός πρίγκιπας».
  • Les misérables (Οι άθλιοι) στην εκδοχή του Richard Boleslawski από το 1935
  • The Out-of-Towners του Arthur Hiller, μια κωμωδία του 1970 με τους Jack Lemmon και Sandy Dennis
  • An Angel at My Table της Jane Campion που βασίζεται στις αυτοβιογραφίες της συγγραφέως Janet Frame
  • Pursuit of Happiness του Louis Malle, ένα ντοκιμαντέρ του 1986 σχετικά με τις εμπειρίες των μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Με δεδομένη την αγάπη του Άντερσον για το κλασικό γαλλικό σινεμά και τις παλιές ταινίες, οι επιλογές του δε μας εκπλήσσουν. Σειρά σας λοιπόν να τις ανακαλύψετε.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS