Ο «νονός της chill-out μουσικής» José Padilla πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου στα 64 του χρόνια.

Πέθανε στις 18 Οκτωβρίου μετά από μάχη με τον καρκίνο ο «νονός της chill-out μουσικής», όπως τον αποκαλούσαν, José Padilla. Ο Ισπανός DJ και παραγωγός, ήταν πρωτοπόρος της balearic μουσικής, και ήταν εκείνος που επιμελήθηκε τις ατμοσφαιρικές μουσικές συλλογές «Cafe Del Mar», κάνοντάς τις διάσημες σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση ήρθε μέσα από τη σελίδα του Padilla στο φέισμπουκ: «Γεια σας, φίλοι. Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο José πέθανε ήρεμα στον ύπνο του την Κυριακή, εδώ, στο αγαπημένο του νησί της Ιμπίθα. Η οικογένεια και οι φίλοι του θα ήθελαν να πουν ένα ευχαριστώ σε όλους όσους έστειλαν δωρεές και μηνύματα συμπαράστασης ώστε να κάνουν τους τελευταίους μήνες του ευκολότερους, αλλά και να ευχαριστήσουν όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Can Misses που τον φρόντισε μέχρι το τέλος. Τώρα που έφυγε, το ηλιοβασίλεμα της Ιμπίθα δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς αυτόν. Όμως η όμορφη μουσική του José Padilla θα μείνει μαζί μας για πάντα. Αντίο, μαέστρο».

Ο José Padilla γεννήθηκε το 1955 στη Βαρκελώνη, αλλά μετακόμισε στην Ίμπιζα το 1975. Υπήρξε resident dj στο διάσημο Cafe Del Mar από το 1991. Το 1994 έκανε παραγωγή στην πρώτη μουσική συλλογή «Cafe Del Mar». O ίδιος είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2020 ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail πέθανε στον ύπνο του στο νησί που τον έκανε διάσημο, την Ίμπιζα. 

 

Ας ακούσουμε κάτι από τα παλιά, διαχρονικά ωραίο: 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS