0
SHARES

Ο Επιφάνιος δεν κάνει τίποτα συνηθισμένο. Δεν μιμείται, δεν κοπιάρει, δεν αντιγράφει. Κινείται με το ένστικτο και το υψηλότερο των φρονημάτων ως προς το στυλ και την εικόνα. Αυτό κάνει στα ρούχα που υπογράφει, αυτό πράττει και στις προσωπικές του επιλογές. Οι τρόποι του το επιβεβαιώνουν.

Έχει επιλέξει να ζει και να δημιουργεί στην πλατεία Βικτωρίας, μια γειτονιά γεμάτη ρετρό συναισθήματα και σκληρά είδωλα, μια ηλιόφωτη γωνιά της Αθήνας που έχασε την παλιά αίγλη των καλοστεκούμενων, παραδοσιακών οικογενειών για να την αντικαταστήσει με μια σύγχρονη, θορυβώδη και ποικιλόμορφη καρτ-ποστάλ μητρόπολης.

-Γιατί διάλεξες την πλατεία Βικτωρίας και πόσα χρόνια ζεις εκεί;  

Αγαπώ το κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Βικτωρίας μετακόμισα το 2011 και ένας βασικός λόγος ήταν ο χώρος που βρήκα.Μια υπέροχη art deco πολυκατοικία του '30 πάνω στο μετρό. Μένοντας σε αυτήν, ερωτεύτηκα και την περιοχή. Είναι μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου με ότι συνεπάγεται αυτό, με τα καλά του και τα κακά του, αλλά σαν θετικός άνθρωπος εστιάζω  στα καλά. Δύο βήματα από τα εναλλακτικά εξάρχεια και πέντε λεπτά με το ρολόι από το πολύβουο μοναστηράκι.Τα υπέροχα  κτίρια και το Πεδίον του Άρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, είναι μια ανάσα από το σπίτι μου για καθημερινή αποσυμπίεση και βόλτες με το αγαπημένο μου κατοικίδιο.

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σε έκανε να νιώσεις έλξη για τη γειτονιά;  

Η ευκολία της και το πόσο κοντά είναι όλα. Κάνοντας βόλτες στην γειτονιά ανακάλυψα υπέροχα κτίρια με άρωμα παλιάς Αθήνας καθώς και παλιούς Αθηναίους που μένουν ακόμα εδώ.

«Η ευκολία της και το πόσο κοντά είναι όλα. Κάνοντας βόλτες στην γειτονιά ανακάλυψα υπέροχα κτίρια με άρωμα παλιάς Αθήνας καθώς και παλιούς Αθηναίους που μένουν ακόμα εδώ».

-Τι θυμάσαι από την παλιά, θρυλική πλατεία Βικτωρίας και τι έχει μείνει από αυτά σήμερα;  

Δεν θυμάμαι τίποτα γιατί δεν υπήρχα καν την εποχή που η πλατεία ήταν στις δόξες της.Είμαι σίγουρος πάντως ότι θα ζήσω την επάνοδο της γιατί είναι μια περιοχή που αναπτύσεται ραγδαία και νομίζω μαζί με την κυψέλη θα είναι το επόμενο hip αυτής της πόλης.

-Η πλατεία Βικτωρίας έχει παίξει σαν φόντο πολλών ταινιών, από τον ασπρόμαυρο, ελληνικό κινηματογράφο μέχρι τον σύγχρονο. Πες μου μία που εσύ ίσως έχεις ως αναφορά.   

Στο μυαλό μου έρχονται δύο ταινίες τελείως διαφορετικές. η μια είναι Η Μουσίτσα του 1959, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τα γραφεία της εφημερίδας που δούλευε καθώς και πολλά εξωτερικά γυρίσματα είναι στην πλατεία και στους γύρω δρόμους. Η δεύτερη ταινία είναι η Πλατεία Αμερικής του 2016, που πολλά εξωτερικά γυρίσματα είναι στην πλατεία και τους δρόμους κάτω από την πλατεία. Η πρώτη είναι μια ξέγνοιαστη κομεντί της χρυσής εποχής του κινηματογράφου ενώ η δεύτερη μια ιστορία για την ξενοφοβία και την παρακμή της. Εμένα πάντως η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής ήταν η αφορμή να δημιουργήσω μια από τις αγαπημένες μου συλλογές το folklore urbain. Το ενδιαφέρον μου είναι πάντα στο να κοιτάω το μέλλον και όχι να μένω στο παρελθόν είτε μακρινό είτε κοντινό.

«Εμένα πάντως η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής ήταν η αφορμή να δημιουργήσω μια από τις αγαπημένες μου συλλογές το folklore urbain».
«Το ενδιαφέρον μου είναι πάντα στο να κοιτάω το μέλλον και όχι να μένω στο παρελθόν είτε μακρινό είτε κοντινό».

-Τι έχει αλλάξει στην πλατεία Βικτωρίας όσα χρόνια ζεις εκεί;

Πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Βλέπω πολλούς τουρίστες και αυτό είναι μια  πολύ καλή ένδειξη ότι η περιοχή ξαναζωντανεύει ευχάριστα. Είναι μια γειτονιά με γερές αστικές βάσεις που υποβαθμίστηκε σκόπιμα για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της όπως πολλές περιοχές αυτής της πόλης. Για μένα είναι  θέμα χρόνου να αποκτήσει την θέση που της αξίζει  στην μοντέρνα Αθήνα του 2018. 

«Είναι μια γειτονιά με γερές αστικές βάσεις που υποβαθμίστηκε σκόπιμα για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της όπως πολλές περιοχές αυτής της πόλης».
«Οι ξένοι φίλοι μου συνήθως την ερωτεύονται χωρίς να χρειαστεί να τους πω πολλά. Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και μένουν στην ουσία».

-Βγαίνεις βράδυ για ποτό ή φαγητό στη γειτονιά σου;  

Φυσικά και βγαίνω. Υπάρχουν πολλές κοντινές επιλογές και μεγάλη ποικιλία ανάλογα τα γούστα σου. Από  καφέ μέχρι ήσυχα μπαράκια και από παραδοσιακά μαγειρεία  και αλυσίδες fast food μέχρι πολυτελή εστιατόρια όπως το εστιατόριο του ξενοδοχείου Park στις αρχές της λεωφόρου Αλεξάνδρας και την πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία του Green Park στην Μαυροματαίων.

-Πώς θα μιλούσες σε κάποιον ξένο για τη γειτονιά σου;   

Οι ξένοι φίλοι μου συνήθως την ερωτεύονται χωρίς να χρειαστεί να τους πω πολλά. Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και μένουν στην ουσία.

«Δύο βήματα από τα εναλλακτικά εξάρχεια και πέντε λεπτά με το ρολόι από το πολύβουο μοναστηράκι.Τα υπέροχα  κτίρια και το Πεδίον του Άρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, είναι μια ανάσα από το σπίτι μου για καθημερινή αποσυμπίεση και βόλτες με το αγαπημένο μου κατοικίδιο».
«Για μένα είναι  θέμα χρόνου να αποκτήσει την θέση που της αξίζει  στην μοντέρνα Αθήνα του 2018». 
«Υπάρχουν πολλές κοντινές επιλογές και μεγάλη ποικιλία ανάλογα τα γούστα σου. Από  καφέ μέχρι ήσυχα μπαράκια και από παραδοσιακά μαγειρεία  και αλυσίδες fast food μέχρι πολυτελή εστιατόρια».

 

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS