ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι ιδεολογικοί δογματισμοί δεν τον αφορούν: Antifa και Άκρα Δεξιά στην ίδια ευθεία για τον Νικ Κέιβ

Οι εξισώσεις που κάνει ο Κέιβ έχουν προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία σε μεγάλη μερίδα θαυμαστών του.

Οι ιδεολογικοί δογματισμοί δεν τον αφορούν: Antifa και Άκρα Δεξιά στην ίδια ευθεία για τον Νικ Κέιβ

Στην πιο πρόσφατη δημοσίευση που έκανε ο πρώην φρόντμαν των Bad Seeds, Νικ Κέιβ, έγραψε τα εξής: «Νιώθω αφόρητη πλήξη και πίεση υπό το βάρος της ύβρεως όσων εμφανίζονται τόσο δογματικοί στις θέσεις τους».

Ο Κέιβ έκανε το εν λόγω post στο διαδικτυακό φόρουμ «The Red Hand Files», στο οποίο τακτικά απαντά σε ερωτήσεις και ανταλλάσσει απόψεις με τους θαυμαστές του.

Ερωτηθείς, λοιπόν, από θαυμαστές του στην ιστοσελίδα για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τον λόγο που τον οδηγεί στο γράψιμο, αλλά και το πόσο «woke» είναι, ο πρώην ex-Grinderman άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει την απέχθεια που του προκαλεί η δήθεν υποκρισία της σύγχρονης woke κουλτούρας, καταλήγοντας να ασπάζεται τη θεωρία των δύο άκρων και ταυτίζοντας την άκρα δεξιά με την Antifa: «Το να ζω σε μια κατάσταση αναζήτησης, ουδετερότητας και αμφιβολίας, πέρα από δόγματα και βεβαιότητες, είναι καλό τόσο για τη δουλειά του τραγουδιστή όσο και για τη ζωή μου γενικά. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο νιώθω άβολα γύρω από ιδεολογίες που αυτοπροσδιορίζονται ως "η αλήθεια" ή "ο δρόμος"», γράφει ο γνωστός καλλιτέχνης στο κείμενό του.

Ο όρος «woke» έχει τις ρίζες του στην αφροαμερικανική αργκό και καθιερώθηκε συγκεκριμένα από το κίνημα του Black Lives Matter, με αφορμή ένα τραγούδι της Erykah Badu, « Woke», το οποίο σημαίνει «ξύπνιος», «σε εγρήγορση», «σε επαγρύπνηση». Η εγρήγορση αυτή αφορά βέβαια εκείνη τη στάση ζωής που «επαγρυπνά» συνεχώς και περιφρουρεί την τήρηση της κοινωνικής και φυλετικής δικαιοσύνης, αποκτώντας στις μέρες μας μια κάποια αρνητική χροιά από όσους συνδέουν το woke με το γκροτέσκο της πολιτικής ορθότητας.

Στο σχετικό κείμενο που δημοσίευσε ο Nick Cave στο φόρουμ που διατηρεί, αναγράφονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις θρησκείες αλλά επίσης και τον αθεϊσμό και κάθε διχαστικό σύστημα πολιτικής σκέψης, όπως η κουλτούρα ‘woke’ που αντλεί ενέργεια από την καταπίεση κάθε αντίθετης θέσης… Ασχέτως των ενάρετων προθέσεων που μπορεί συνοδεύουν αυτή την αντίληψη, διακρίνεται από μια έλλειψη ταπεινοφροσύνης και από μια πατερναλιστική βεβαιότητα που με απωθεί».

«Η Antifa και η Άκρα Δεξιά, για παράδειγμα, με τις οδομαχίες και το παιχνίδι ρόλων που παίζουν μοιάζουν σα να αποτελούν τα δύο μέλη ενός αγρίως ερωτικού, βίαιου και αμοιβαίως αυτοσυντηρούμενου γαμήλιου δεσμού, που στηρίζεται στις τυφλές και άκαμπτες ιδεολογικές πεποιθήσεις τους… Οι Νέοι Αθεϊστές και οι θρησκόληπτοι αντίπαλοί τους είναι μπλεγμένοι σε μια παρόμοια δυναμική…».

Οι εξισώσεις που κάνει ο Κέιβ στην Antifa με την Άκρα Δεξιά έχουν προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία σε μεγάλη μερίδα θαυμαστών του.

Δείτε το original post εδώ.

Πηγή: neolaia.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.