ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Οι 20χρονοι δε μιλούν σαν τον Τσιτσιπά»: Ο Έλληνας τενίστας γράφει ιστορία

Μια μεγάλη νίκη για τον Έλληνα τενίστα που ανήμερα των γενεθλίων του πέρασε στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο.

«Οι 20χρονοι δε μιλούν σαν τον Τσιτσιπά»: Ο Έλληνας τενίστας γράφει ιστορία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία του ATP World Tour που επικρατεί απέναντι σε τέσσερις αντιπάλους Τοπ-10 σε ένα τουρνουά. Πρώτα ήταν ο Ντόμινικ Τιμ (νο8), μετά ο Νόβακ Τζόκοβιτς (νο10), ακολούθως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νο3) και τώρα ο Κέβιν Άντερσον (νο6). Ο Τσιτσιπάς δεν παραδόθηκε σε κανένα από τα μεγαθήρια του τένις. Προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο, όπου θα αντιμετωπισει το Ναδάλ.

Ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος την Κυριακή έχει γενέθλια, άντεξε στο τρομερό σερβίς του Νοτιοαφρικανού και κατάφερε με ανατροπή να φτάσει στη νίκη στο Τορόντο. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι μετά από το τέλος του αγώνα, με τον ίδιο να γράφει το εξής μήνυμα στην κάμερα: "It never gets easier, you just get better" (ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος").

Δείτε ένα βίντεο με δηλώσεις του:

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αποθεώνουν και υποκλίνονται στον Στέφανο Τσιτσιπά. Σχολιαστές τον συγκρίνουν με τους θρύλους του τένις, εκείνος δεν ξεχνά την Ελλάδα και την τραγωδία από τις πυρκαγιές.

Η ιστοσελίδα tennis.com έγραψε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, επικρατώντας του Τζόκοβιτς», ενώ ο γεννημένος στον Καναδά, Βρετανός πρώην αθλητής του τένις, Γκρεγκ Ρουντέσκι σημείωσε σε σχόλιό του στο SkySpors.

«Είναι σπουδαίο να αναγγέλλεται ένας από τους τύπους της επόμενης γενιάς, γιατί όλοι μέχρι τώρα μιλούσαν για τον Ζβέρεφ. Τώρα ο Τσιτσιπάς έβαλε το όνομά του στο μίγμα.

Ο Στέφανος Τσιττσιπάς έχει την εμφάνιση του Μπόργκ, την ανταγωνιστική φύση του Αντι Μάρεϊ και την ηρεμία του Ρότζερ Φέντερερ».

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Κύπελλο Rogers», ανέφερε το Espn, ενώ το γαλλικό πρακτορείο ΑFP τονίζει: «Η αποκάλυψη Τσιτσιπάς κάνει τον Τζόκοβιτς να υποφέρει. Αν και δεν έχει κερδίσει κανένα τίτλο, ο Ελληνας Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε αίσθηση στον 3ο γύρο του Masters του Τορόντο αποκλείοντας το πρώην Νο1 του κόσμου και πρόσφατου νικητή του Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας αφήσει εκτός ήδη το Νο 8, Ντομινίκ Τιμ στον προηγούμενο γύρο».

Το BBC τόνισε πως «ο πρωταθλητής του Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, είδε την επιθυμία του για πέμπτο θρίαμβο στο Rogers Cup να τελειώνει με μια ήττα από τα χέρια του Έλληνα έφηβου Στέφανου Τσιτσιπά στο Τορόντο».
Η Express υπογραμμίζει την «ήττα-σοκ του Τζόκοβιτς από τον Τσιτσιπά, ενώ η ιστοσελίδα Sportsnet αναφέρει: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται καλά στο δρόμο των σούπερ σταρ του τένις. Οι φίλοι του τένις περιμένουν, υπομονετικά για την εμφάνιση κάποιου. Που θα βγει από τις σκιές των Big Four , Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντι Μάρει , που έχουν κυριαρχήσει στο άθλημα εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αυτό που χρειάζεται για να κάνει ακριβώς αυτό».

Η Toronto Star, εφημερίδα της πόλης όπου φιλοξενείται το τουρνουά, έγραψε: «Γεννιέται ένα αστέρι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που την προσεχή Κυριακή γίνεται 20 χρονών. Ίσως ποτέ δεν υπήρξε τίποτα πιο θαυμαστό από αυτή τη νίκη στη ζωή του, ακόμη και έξω από το τένις. Οι έφηβοι απλά δεν μιλούν σαν τον Τσιτσιπά. Οι 19χρονοι τενίστες, που ζουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα μονοδιάστατο κόσμο, μπήκαν στο ανοιχτό σύμπαν, δεν μιλάνε έτσι. Και σίγουρα δεν ...γράφουν, στην κάμερα τηλεόρασης: «Προσευχήσου για την Ελλάδα». Στην πατρίδα του, όπου από τις πυρκαγιές χάθηκαν τουλάχιστον 93 ζωές». Σε δηλώσεις του που έκανε στους Καναδούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: «Ένιωσα να το κάνω επειδή η χώρα μου, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει περάσει δύσκολες στιγμές και άνθρωποι πέθαναν, τραυματίες. Ένας από τους φίλους μου βρίσκεται στο νοσοκομείο. ... Αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα».

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.