Αφού έβγαλε έναν σκληρό πύρινο λόγο κατά την διάρκεια της παραλαβής του Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου, στον οποίο μίλησε για την εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο, για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι χρησιμοποιούμε τις αγελάδες, το κρέας και το γάλα τους, ο ακτιβιστής Χοακίν Φίνιξ αποφάσισε να κάνει μία πράξη που επιβεβαιώνει με τον ηχηρό τρόπο τα λεγόμενα του.

Ο πρωταγωνιστής του «Tζόκερ» επισκέφθηκε σφαγείο στην πόλη Πίκο Ριβέρα στην Καλιφόρνια και έσωσε μία αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της, παραδίνοντας στη συνέχεια τα ζώα στον φιλοζωικό οργανισμό  Farm Sanctuary.

Ο Φίνιξ ονόμασε την αγελάδα Liberty [σ.σ. Ελευθερία] και το μωρό της, Indigo. Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ζώων Farm Sanctuary δημοσίευσε βίντεο από την «επιχείρηση διάσωσης», στο οποίο ο διάσημος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους πίσω από την κίνησή του.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρω φίλους σε ένα σφαγείο,αλλά γνωρίζοντας τον Άντονι [Ντι Μαρία, πρόεδρος/CEO του σφαγείου] και ανοίγοντάς του την καρδιά μου, συνειδητοποίησα πως μπορεί τελικά να έχουμε μεταξύ περισσότερα κοινά παρά διαφορές», είπε ο Φίνιξ. Ο Ντι Μαρία είπε, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, πως όποτε μια αγελάδα γεννά στην ιδιοκτησία του, αρνείται να χωρίσει μητέρα και παιδί.  

Παρόλο που τελικά συμφιλιώνονται, στην αρχή του βίντεο οι δυο τους επιδίδονται σε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «εκτροφή» vs. «δολοφονία» για να χαρακτηρίσουν αυτό που συμβαίνει στα ζώα του σφαγείου.  

«Χωρίς την κίνηση καλοσύνης του, η Λίμπερτι και το μωρό της θα είχαν φρικτό τέλος. Παρόλο που θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την απελευθέρωση όλων των ζώων που υποφέρουν σε τέτοια καταπιεστικά συστήματα, πρέπει να κάνουμε μια παύση για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε αυτές τις νίκες και τους ανθρώπους που βοηθάνε να πετύχουν», σχολίασε ο Χοακίν Φίνιξ. 

Δείτε το βίντεο.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS