ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Χοακίν Φίνιξ μας διαβεβαιώνει ότι δε θα ακολουθήσει τη μοίρα του Joker

Η συνέντευξη του στο Vanity Fair αποκαλύπτει τον έρωτα του για τη ζωή και για τη Ρούνι Μάρα.

Ο Χοακίν Φίνιξ μας διαβεβαιώνει ότι δε θα ακολουθήσει τη μοίρα του Joker

«Ήταν η πρώτη φορά που έκανα έρευνα στο Google για κάποια γυναίκα,» εξομολογείται ο Χοακίν Φίνιξ για τη μέλλουσα συζυγό του, την ηθοποιό Ρούνι Μάρα, μιλώντας για τον μεγάλο έρωτα του για εκείνη.

Ο πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου «Joker» σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, και μία από τις σίγουρες υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου, έδωσε μία βαθιά εξομολογητική συνέντευξη στο φακό του αμερικανικού Vanity Fair ενώ πόζαρε στον σαγηνευτικό φακό του Ethan James Green σε ένα cover story για το οποίο μιλάει σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι το πρόσωπο των ημερών και για έναν ακόμα λόγο, εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί το μεγάλο φαβορί των φετινών Όσκαρ και πρωταγωνιστεί σε μία από τις ταινίες της χρονιάς. Η νικηφόρα μάχη του με τις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ και τα ψυχολογικά προβλήματα (μεγάλα κατάλοιπα που έμειναν ισχυρά να τον ακολουθούν από την εποχή του πρόωρου χαμού του αδελφού του, Ρίβερ) είναι ένα από τα πιο εμπνευστικά και θετικά πράγματα που έχουν διαβάσει εδώ και καιρό.

«Πάντα περνούσα πολλά και διάφορα ζόρια, από μικρός. Μόνο πολύ πρόσφατα, έχω φτάσει επιτέλους στο σημείο να σκέφτομαι για μια προοπτική ότι 'ίσως να είναι μια κακή εμπειρία, ίσως να περάσω άσχημα, ίσως να νιώθω μετά εντελώς κενός, αλλά είναι εντάξει αυτό από τη στιγμή που βρίσκω νόημα σε άλλα πράγματα στη ζωή μου. Αυτό με συντηρεί. Αγαπώ τη ζωή μου όπως είναι τώρα. Δεν έχω καμία ροπή προς την κατάθλιψη. Θέλω να παντρευτώ τη Ρούνι Μάρα και να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά που λατρεύω».

Ο ηθοποιός μίλησε όμως και για τη μεγάλη κόντρα του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος συμμετέχει στο «Joker» στον ρόλο ενός διάσημου παρουσιαστή της late night ζώνης. Οι δύο πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν καθόλου καλά στην αρχή των γυρισμάτων με τον Ντε Νίρο να γίνεται έξαλλος με την προσέγγιση του Φίνιξ ως προς τον ρόλο του, κάνοντας, εν τέλει λόγο, για αγεφύρωτο χάσμα γενεών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Χοακίν ο Ντε Νίρο θεωρούσε απαραίτητη την ανάγνωση του κάθε ρόλου παρουσία ολόκληρου του καστ των ηθοποιών και του συνεργείου, ενώ εκείνος υποστήριζε πως όλα πρέπει να λειτουργούν πιο αυθόρμητα, την στιγμή του γυρίσματος, με τον ηθοποιό να γίνεται ένα με τον χαρακτήρα που υποδύεται και να νιώθει τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.

Ο Χοακίν Φίνιξ μας διαβεβαιώνει ότι δε θα ακολουθήσει τη μοίρα του Joker
Με τον σκηνοθέτη του Joker, Τοντ Φίλιπς/ Φωτογραφία: Reuters.

Στο τέλος αυτή της διαφωνίας ο Ντε Νίρο έγινε έξαλλος, καταλήγωντας να παίρνει τηλέφωνο τον Φίνιξ και να του υπενθυμίζει ότι «είναι ηθοποιός και οφείλει να πάει να κάνει αυτό που πρέπει». Τελικά οι δύο ηθοποιοί συμφιλιώθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε μία επιπλέον κουβέντα κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτής της συνέντευξης σού μένει σίγουρα μία γλυκιά γεύση στην ψυχή, αντιλαμβανόμενος όλη την χαρούμενη αύρα αυτού του ταλαντούχου πλάσματος, που πέρασε πολλά, αλλά αποδείχθηκε ένας δυνατός και πολύ δουλεμένος άνθρωπος. Μία σκιερή προσωπικότητα που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τις αντιξοότητες, βίωσε τον άδικο θάνατο του αδελφού του και σημαδεύτηκε ανεπανόρθωτα από αυτό το γεγονός, αλλά στο τέλος της μέρας έμαθε να βλέπει τη ζωή όπως της πρέπει. Με το δημιουργικό άγχος της επόμενης μέρας στο βλέμμα και υπό το πρήσμα που μεγάλου, αγιάτρευτου έρωτα. Που, ευτυχώς, στη δική του περίπτωση και στο πρόσωπο της Ρούνι Μάρα, έχει πλήρη ανταπόκριση.

H εμφάνιση του ηθοποιού στο σόου του Jimmy Kimmel.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.