«Ήταν η πρώτη φορά που έκανα έρευνα στο Google για κάποια γυναίκα,» εξομολογείται ο Χοακίν Φίνιξ για τη μέλλουσα συζυγό του, την ηθοποιό Ρούνι Μάρα, μιλώντας για τον μεγάλο έρωτα του για εκείνη. 

Ο πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου «Joker» σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, και μία από τις σίγουρες υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου, έδωσε μία βαθιά εξομολογητική συνέντευξη στο φακό του αμερικανικού Vanity Fair ενώ πόζαρε στον σαγηνευτικό φακό του Ethan James Green σε ένα cover story για το οποίο μιλάει σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι το πρόσωπο των ημερών και για έναν ακόμα λόγο, εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί το μεγάλο φαβορί των φετινών Όσκαρ και πρωταγωνιστεί σε μία από τις ταινίες της χρονιάς. Η νικηφόρα μάχη του με τις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ και τα ψυχολογικά προβλήματα (μεγάλα κατάλοιπα που έμειναν ισχυρά να τον ακολουθούν από την εποχή του πρόωρου χαμού του αδελφού του, Ρίβερ) είναι ένα από τα πιο εμπνευστικά και θετικά πράγματα που έχουν διαβάσει εδώ και καιρό. 

«Πάντα περνούσα πολλά και διάφορα ζόρια, από μικρός. Μόνο πολύ πρόσφατα, έχω φτάσει επιτέλους στο σημείο να σκέφτομαι για μια προοπτική ότι 'ίσως να είναι μια κακή εμπειρία, ίσως να περάσω άσχημα, ίσως να νιώθω μετά εντελώς κενός, αλλά είναι εντάξει αυτό από τη στιγμή που βρίσκω νόημα σε άλλα πράγματα στη ζωή μου. Αυτό με συντηρεί. Αγαπώ τη ζωή μου όπως είναι τώρα. Δεν έχω καμία ροπή προς την κατάθλιψη. Θέλω να παντρευτώ τη Ρούνι Μάρα και να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά που λατρεύω». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο ηθοποιός μίλησε όμως και για τη μεγάλη κόντρα του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος συμμετέχει στο «Joker» στον ρόλο ενός διάσημου παρουσιαστή της late night ζώνης. Οι δύο πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν καθόλου καλά στην αρχή των γυρισμάτων με τον Ντε Νίρο να γίνεται έξαλλος με την προσέγγιση του Φίνιξ ως προς τον ρόλο του, κάνοντας, εν τέλει λόγο, για αγεφύρωτο χάσμα γενεών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Χοακίν ο Ντε Νίρο θεωρούσε απαραίτητη την ανάγνωση του κάθε ρόλου παρουσία ολόκληρου του καστ των ηθοποιών και του συνεργείου, ενώ εκείνος υποστήριζε πως όλα πρέπει να λειτουργούν πιο αυθόρμητα, την στιγμή του γυρίσματος, με τον ηθοποιό να γίνεται ένα με τον χαρακτήρα που υποδύεται και να νιώθει τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.

Με τον σκηνοθέτη του Joker, Τοντ Φίλιπς/ Φωτογραφία: Reuters.

Στο τέλος αυτή της διαφωνίας ο Ντε Νίρο έγινε έξαλλος, καταλήγωντας να παίρνει τηλέφωνο τον Φίνιξ και να του υπενθυμίζει ότι «είναι ηθοποιός και οφείλει να πάει να κάνει αυτό που πρέπει». Τελικά οι δύο ηθοποιοί συμφιλιώθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε μία επιπλέον κουβέντα κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτής της συνέντευξης σού μένει σίγουρα μία γλυκιά γεύση στην ψυχή, αντιλαμβανόμενος όλη την χαρούμενη αύρα αυτού του ταλαντούχου πλάσματος, που πέρασε πολλά, αλλά αποδείχθηκε ένας δυνατός και πολύ δουλεμένος άνθρωπος. Μία σκιερή προσωπικότητα που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τις αντιξοότητες, βίωσε τον άδικο θάνατο του αδελφού του και σημαδεύτηκε ανεπανόρθωτα από αυτό το γεγονός, αλλά στο τέλος της μέρας έμαθε να βλέπει τη ζωή όπως της πρέπει. Με το δημιουργικό άγχος της επόμενης μέρας στο βλέμμα και υπό το πρήσμα που μεγάλου, αγιάτρευτου έρωτα. Που, ευτυχώς, στη δική του περίπτωση και στο πρόσωπο της Ρούνι Μάρα, έχει πλήρη ανταπόκριση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

H εμφάνιση του ηθοποιού στο σόου του Jimmy Kimmel.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS