Πέθανε ο θρύλος της τζαζ μουσικής Τσικ Κορία

Ο θρύλος της αμερικανικής τζαζ, Τσικ Κορία πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου από μια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο φέισμπουκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου, και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», έγραψε ο Κορία σε ένα μήνυμα που συντάχθηκε πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ετοίμασε η ομάδα του.

«Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλά πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

«Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, ο Chick απολάμβανε την ελευθερία και τη διασκέδαση που υπήρχε στο να δημιουργείς κάτι καινούριο και στο να παίζεις τα παιχνίδια που παίζουν οι καλλιτέχνες. Ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και μεγάλος μέντορας και φίλος για τόσους πολλούς. Μέσα από τη δουλειά του και τις δεκαετίες που πέρασε περιοδεύοντας στον κόσμο, άγγιξε και ενέπνευσε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. 

It is with great sadness we announce that on February 9th, Chick Corea passed away at the age of 79, from a rare form of...

Δημοσιεύτηκε από Chick Corea στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

 

Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS