Ο Nicolas Ghesquière, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, έκανε ένα αντάρτικο μέσα από τα social media διαχωρίζοντας τη θέση του από τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram έγραψε: «Ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική δράση. Είμαι ένας σχεδιαστής μόδας που αρνείται αυτή τη σχέση». Το κείμενο συνοδευόταν από τα hashtag #trumpisajoke (ο Τραμπ είναι ανέκδοτο) και #homophobia (ομοφοβία).

Τρεις μέρες νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνοδεύσει τον επικεφαλής του ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό, στα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου δερμάτινων ειδών Louis Vuitton στο Τέξας. Ο όμιλος LVMH περιλαμβάνει πολλά ακόμα πολυτελή brands, όπως Givenchy, Christian Dior και Fendi.

Εκπρόσωπος του Louis Vuitton απέφυγε να σχολιάσει την ανάρτηση του Ghesquière. Ωστόσο, τη χειρονομία του σχεδιαστή επικρότησαν πολλές προσωπικότητες της μόδας, όπως η creative director του τμήματος αξεσουάρ του Louis Vuitton, Camille Miceli, που σχολίασε το post του ντιζάινερ με εικονίδια-καρδιές και παλάμες που χειροκροτούν.

Το διεμφυλικό μοντέλο Teddy Quinlivan έγραψε προς τον ντιζάινερ: «Σε ευχαριστώ που είσαι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας». Άλλοι συμπαραστάτες του Ghesquière ήταν ο creative director του Paco Rabanne, Julien Dossena, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Out, Philip Picardi, και η στιλίστρια Rebecca Corbin-Murray.

Ο Ghesquière δεν ήταν πάντως ο μοναδικός που αντέδρασε στην εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου στα εγκαίνια του εργοστασίου. Ενδεικτικά, το κίνημα Grab Your Wallet, που ζητά από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν όσα προϊόντα έχουν συνδεθεί με την οικογένεια Τραμπ, παρακινεί τώρα να προστεθεί ο όμιλος LVMH στη μαύρη λίστα. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας δεν είναι δικαιολογία για να κλείνουμε τα μάτια σε ηθικά απεχθείς συμπεριφορές» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινήματος, Shannon Coulte, συνεχίζοντας: «Οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να εθελοτυφλήσουν για να συνεργαστούν με την κυβέρνηση του Τραμπ, αλλά αυτή η τάση προκαλεί ανησυχίες».

Δείτε την ανάρτηση του Ghesquière:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: EPA/JASON SZENES

TAGS