Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 96 ετών. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό πολλά προβλήματα υγείας και όλα δείχνουν ότι μέσα του διαισθανόταν ότι το τέλος πλησιάζει.

Έτσι στις 5 Οκτωβρίου 2020 έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής».

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.

Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κανονίσει από πριν όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του, ενώ τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανιών. 

Η αποστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Δημήτρη Κουτσούμπα:

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS