0
SHARES

Την ίδια στιγμή που στη Μεγάλη Βρετανία όλοι ασχολούνται με τις στιλιστικές επιλογές της μέλλουσας συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία «ρίχνει» σταθερά το διαδίκτυο κάθε φορά που πραγματοποιεί κάποια δημόσια εμφάνιση, ο πρίγκιπας Χάρι μοιάζει να έχει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση όταν μιλάμε για θέματα γκαρνταρόμπας. 

Φυσικά  ένας άντρας με την δική του κοινωνική θέση έχει πολύ εύκολα πρόσβαση στα κορυφαία καταστήματα αντρικών ειδών του πλανήτη, κρίνοντας όμως από τις τελικές του επιλογές δεν έχουμε την εντύπωση ότι ο εγγονός της Ελισάβετ δεν καταναλώνει πολύ χρόνο κάθε φορά που προσπαθεί να διαλέξει το επόμενο outfit του. 

Μάλιστα, αν κάποιος μπε στη διαδικασία να βάλει δίπλα-δίπλα αρκετές πρόσφατες εμφανίσεις του πρίγκιπα θα παρατηρήσει πως ο κοκκινομάλλης Χάρι εμφανίζεται σχεδόν παντού με ένα κουστούμι στην ακριβώς ίδια μπλε απόχρωση. 

Και κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση ο στιλίστας, Lucas Armitage, ειδκός στα ζητήματα, της αντρικής ένδυσης, για να εξηγήσει πως ο λόγος που ο Χάρι επιλέγει να φοράει σχεδόν κάθε φορά (σχεδόν) το ίδιο κουστούμι δεν οφείλεται σε στιλιστική βαρεμάρα ή έλλειψη φαντασίας.

Όπως, λέει ο Armitage, το γεγονός ότι το μπλε κουστούμι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Χάρι έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για «ένα ένδυμα που λειτουργεί σωστά σε όλες τις περιπτώσεις». 

Με τη Μέγκαν Μαρκλ στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του πριν τον γάμο.
Ο Χάρι παραμένει σταθερά πιστός στο μπλε κουστούμι.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός στιλίστας δίνει στους άντρες την εξής πολύτιμη συμβουλή: «Αντί να ξοδεύετε μικρά ποσά σε πολλά διαφορετικά ρούχα που δεν σας προσφέρουν κύρος ή class, προτιμήστε να επενδύετε περισσότερο χρήματα σε ξεχωριστά κομμάτια, όπως ένα καλοραμμένο κουστούμι». 

Την ίδια ακριβώς συμβουλή φαίνεται πως ακολουθούσε για πολλά χρόνια και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράρκ Ομπάμα, ο οποίος φορούσε για 8 χρόνια, σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις, το ίδιο ακριβώς σμόκιν και τα ίδια παπούτσια. Άλλωστε,  και ο ίδιος ο Μπαράκ είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του πως επρόκειτο για μία πολύ συνειδητή επιλογή που διευκόλυνε, αφού δεν έχανε χρόνο με περιττές επιλογές. Εκτός από το χαρακτηριστικό σμόκιν που ο Ομπάμα φορούσε σε όλες τις δεξιώσεις, στην καθημερινότητα του επέλεγε πάντα ένα απλό μπλε ή γκρι κοστούμι καθώς, όπως επίσης είχε πει ο ίδιος «Δεν μου αρέσει να επιλέγω τι θα φορέσω ή τι θα φάω. Γιατί απλούστατα έχω να πάρω τόσες πολλές αποφάσεις μέσα σε μία μέρα που δεν χρειάζομαι περισσότερες».

«Αντί να ξοδεύετε μικρά ποσά σε πολλά διαφορετικά ρούχα που δεν σας προσφέρουν κύρος ή class, προτιμήστε να επενδύετε περισσότερο χρήματα σε ξεχωριστά κομμάτια, όπως ένα καλοραμμένο κουστούμι». 

Στο πλευρό των Χάρι και Μπαράκ έχουν υπάρξει και άλλοι δύο πολύ πετυχημένοι και σημαντκοί άντρες. Ο Στιβ Τζομπς και ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ, oι οποίοι φορούσαν επί χρόνια το ίδιο μπλουζάκι όπου κι αν πήγαιναν. Στο κάτω - κάτω το γοητευτικό στιλ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αμέτρηρες επιλογές, αλλά είναι κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο με το χαρακτηριστικό του κουστούμι.

 

 

TAGS