Για πρώτη φορά στη μακροχρόνια σκηνοθετική καριέρα του ο Γούντι Άλεν θα μετρήσει τις δυνάμεις του στην διασημότερη αίθουσα όπερας του κόσμο, τη Σκάλα του Μιλάνου, ανεβάζοντας εκεί το έργο του Τζάκομο Πουτσίνι «Gianni Schicci», το οποίο θα παιχτεί στη γειτονική μας Ιταλία από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σκηνοθετική προσέγγιση του Άλεν θα έχει κατεύθυνση προς τον ιταλικό νεορεαλισμό της δεκαετίας του 1950, ενώ ο γνωστός σκηνοθέτης είχε σκηνοθετήσει την ίδια όπερα στο παρελθόν, στο Λός Άντζελες, στην ίδια ακριβώς εκδοχή. Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά ο Άλεν ανεβάζει το έργο με τους μαθητές της Ακαδημίας της Σκάλας, τον ιταλό βαρύτονο Αμπρότζιο Μαέστρι και τον ούγγρο διευθυντή ορχήστρας Άνταμ Φίσερ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Ήμουν περίεργος να δω πώς οι φοιτητές θα διαχειρίζονταν τη δυσκολία να ερμηνεύσουν μια κωμική όπερα. Έμεινα κατάπληκτος», δήλωσε ο 83χρονος σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο όπου οι δημοσιογράφοι δεν επιτρεπόταν να του θέσουν ερωτήσεις για την παραγωγή αυτή. «Έκαναν εξαιρετική δουλειά, ερμηνεύοντας την όπερα ακριβώς όπως το ήθελα και όπως ο Πουτσίνι θα το είχε σκεφθεί», πρόσθεσε. 

Η όπερα αναφέρεται σε μια πανικόβλητη οικογένεια βλέπει τον γηραιό Μπουόζο Ντονάτι να αφήνει όλη την περιουσία του στον κλήρο και καλεί τον Τζάνι Σκίκι για να λύσει το πρόβλημα: αυτός παριστάνει τον μακαρίτη για να υπαγορεύσει στον συμβολαιογράφο νέα διαθήκη και να επωφεληθεί για να διεκδικήσει την κληρονομιά.

Αν και ο Γούντι Άλεν δήλωσε «λάτρης της όπερας», που είχε πάντα «μια πολύ καλή θέση στο Lincoln City στο Μανχάταν», παραδέχθηκε ότι δεν έβλεπε ποτέ τις τελευταίες πράξεις γιατί πάντα έπρεπε να σηκωθεί νωρίς. «Αυτό που ήθελα ανέκαθεν, ήταν μια βραδιά που θα έχει μόνο τις τρίτες πράξεις, ώστε να μπορέσω να δω όλες όσες έχασα», είπε ο σκηνοθέτης χαριτολογώντας με το γνωστό και αυτοσαρκαστικό χιούμορ του.

Δες το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας του Γούντι Άλεν «Α Rainy Day In New York".

 

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram  

TAGS