"Ο De Niro είναι ο μόνος που γνωρίζει από που προέρχομαι" ήταν η πολύ χαρακτηριστική δήλωση που έκανε Martin Scorsese για λογαριασμό του αμερικανικού Esquire τον Οκτώβριο του 2019, πριν συνεχίσει: "Ήταν μόλις 16 χρονών τότε, όσο κι εγώ στο περίπου δηλαδή. Μέναμε σε κοντινές γειτονιές. Γνωρίζει με τι ανθρώπους μεγάλωσα δίπλα μου. Γνωρίζει αυτόν τον τρόπο ζωής. Γνωρίζει τις μικρές χειρονομίες και το χαρακτηριστικό βλέμμα που κυριαρχούν σε αυτές τις περιοχές της Νέας Υόρκης. Τα γνωρίζει καλά".

Ύστερα από σχεδόν πέντε δεκαετίες στους κακόφημους δρόμους του εγκληματικού σινεμά, το ίσως πιο εμβληματικό ντουέτο του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν· τα έργα και οι ημέρες τους μιλούν από μόνα τους. Έτσι, σήμερα που ο σπουδαίος Robert De Niro κλείνει 77 χρόνια ζωής, μας δίνεται μία ιδανική ευκαιρία για να ρίξουμε μία ματιά σε όλα τα βήματα που διένυσε μαζί αυτό το iconic duo. Από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο σκαλοπάτι.

The Audition (2015)

Αν δεν είσαι θαμώνας στα καζίνο της Άπω Ανατολής το πιο πιθανό είναι να μην έχεις δει ποτέ αυτό το δεκαπεντάλεπτο promo που κόστισε 70 εκ. δολάρια. Στο σενάριο ήταν ο Terence Winter του Wolf of the Wall Street ενώ δίπλα στον Robert De Niro βρέθηκε ο Leonardo DiCaprio, οι οποίοι πληρώθηκαν όπως και ο σκηνοθέτης με περίπου 13 εκ. δολάρια ο καθένας για μερικές μέρες γυρίσματα στη Νέα Υόρκη. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Δείτε τις υπόλοιπες ταινίες στο esquire.com.gr

Kεντρική φωτογραφία: Από την ταινία «The King of Comedy»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS