ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο αγώνας πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού»: Όταν ο Μαραντόνα έσωσε τη ζωή ενός αγοριού

Ο πρόεδρος της Νάπολι του απαγόρευσε να παίξει στον φιλανθρωπικό αγώνα, αλλά εκείνος αδιαφόρησε και αγωνίστηκε λες και ήταν το πιο σημαντικό ματς της ζωής του.

«Ο αγώνας πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού»: Όταν ο Μαραντόνα έσωσε τη ζωή ενός αγοριού

To 1984 o Nτιέγκο Μαραντόνα ήταν ήδη ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, εκείνη τη στιγμή, στον κόσμο. Το παιδί μιας πάμφτωχης οικογένειας από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έπιασε για πρώτη φορά μπάλα στα χέρια όταν ήταν 3 χρονών, καθώς τα παιχνίδια στο σπίτι τους ήταν πάντα λιγοστά. Εκείνη η μικρή μπάλα, ωστόσο, έμελλε να τον στοιχειώσει όσο τίποτα άλλο στη ζωή του.

Πριν καλά-καλά κλείσει τα 10 του χρόνια αγωνιζόταν στην παιδική όμαδα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, γεννόμενος αμέσως ο απόλυτος σταρ των γηπέδων. Μάλιστα, ο θρύλος λέει ότι όσοι είχαν την τύχη να τον δουν από τότε να αγωνίζεται έμεναν με το στόμα ανοικτό, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε ποτέ από τα παγκόσμια γήπεδα.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα μέσα στα χρόνια της αγωνιστικής καριέρας του. Ο βαθύς εθισμός του στα ναρκωτικά ισοπέδωσε τη ζωή του, στερώντας του μία πιθανή καριέρα στο προπονητικό τμήμα κάποιας μεγάλη ομάδας, αλλά και όλη τη γοητεία, τη λάμψη και την ενέργεια του. Αυτή την ενέργεια με την οποία σάρωνε τα γήπεδα όλου του κόσμου, με τους φιλάθλους να παραληρούν στο πέρασμα του.

Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν σε θέση να βλάψει ο Μαραντόνα ήταν ο ίδιος ο εαυτός του. Γνωστός για την ευγενική του καρδιά και για την ευαισθησία του απέναντι σε όσους είχαν ανάγκη, ο Ντιέγκο αγαπούσε να βοηθάει τους ανθρώπους όσο αγαπούσε και τη στρογγυλή θεά που τον οδήγησε στην απόλυτη κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν άντρα ο οποίος δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε και πόσο μεγάλη ήταν η φτώχια που κάποτε έζησε. Η αδυναμία του για τη μεγάλη οικογένεια του ήταν τεράστια, παρά το γεγονός ότι ταξίδευε συνέχεια και τους έβλεπε σπάνια, τηλεφωνούσε στο σπίτι του καθημερινά - συχνά πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα - ώστε πλήρωνε περίπου 15.000 δολάρια το μήνα προκεικμένου να επικοινωνεί τόσο τακτικά μαζί τους. Παράλληλα λάτρευε τη Νάπολη, την πόλη στην οποία πέρασε πάρα πολλά χρόνια της ζωής του, και την τοπική κοινωνία την οποία στήριξε με κάθε μέσο και τρόπο.

Θρυλική είναι πλέον η περίπτωση ενός φιλικού αγώνα που δόθηκε σε ένα από τα πιο φτωχά προάστια της Νάπολης με σκοπό να βοηθηθεί ένα μικρό παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλα ξεκίνησαν το 1984 όταν ο πατέρας του παιδιού προσέγγισε έναν ποδοσφαιριστή της Νάπολι, ζητώντας του να επικοινωνήσει με τον προπονητή προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για το άρρωστο παιδί του.

Δυστυχώς, ο τότε πρόεδρος της ομάδας δεν συμφώνησε να διεξαχθεί ο αγώνας φοβούμενος τον τραυματισμό κάποιου πολύτιμου παίκτη. Όταν όμως το περιστατικό έφτασε στα αυτιά του Μαραντόνα, εκείνος αδιαφόρησε για τις εντολές της διοίκησης λέγοντας ότι εκείνος θα αγωνιστεί για το παιδί, ο κόσμος να χαλάσει. Μάλιστα ο διάσημος ποδοσφαριστής πλήρωσε ο ίδιος ρήτρα 12 εκατομμύρια ιταλικές λιρέτες στην ασφαλιστική εταιρία (Lloyd’s) που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολι και τους έστειλε το εξής μήνυμα: «Δεν πα’ να γ@@@@ και η Lloyd’s, ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού!».

Και κάπως έτσι, στις αρχές του 1985, ο 23χρονος τότε Ντιέγκο και η υπόλοιπη παρέα του πήγαν στο Acerra, ΄ένα μικρό προάστιο της Νάπολης, για να παίξουν μέσα σε ένα βρώμικο γήπεδο που έμοιαζε περισσότερο με βάλτο παρά με αγωνιστικό χώρο. Εκείνη την κρύα μέρα του χειμώνα ο Μαραντόνα έπαιξε λες και αγωνιζόταν σε τελικό Μουντιάλ, δίνοντας όλη την ψυχή και το σώμα του. Χαρίζοντας έτσι απίστευτο θέαμα στις χιλιάδες θεατών που πλήρωσαν για να τον απολαύσουν αλλά και κάτι ακόμα ασύγκριτα πιο σημαντικό. Τη ζωή σε ένα παιδί που τον είχε τόσο μεγάλη ανάγκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον αγώνα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.