Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη 

«Καλοί μου Ελληνες, αδέρφια μου φασιστες, ναζίστες, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς οτι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα με λόγια σταράτα πατριωτικά και ασυμβίβαστα. Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έφερε από τον οθωμανικό ζυγό τον Θεοδωρο Κολοκοτρώνη. Εγω δεν ντρεπομαι όπως οι εθνομηδενιστες που μας κυβερνούν» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Μας κυβερνούν μειοψηφίες και μας καταστρέφουν, καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες... θλιβερές απολήξεις».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον κόσμο να αναγνωρίσει «ότι είναι και δική μας ευθύνη να επιτρέπουμε να καπηλεύονται τα εθνικά μας θέματα. Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας. Πρεπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθυνες μας».  

«Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή είναι σαν να ανοιγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα και ανοιχτά από το σύνταγμά τους. Οι περιφημες υποχωρήσεις του κου Ζάεφ όπως και τα σκεπτικά από τη συνθετη ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο που θα απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθιων. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο σκοπιανός πρωθυπουργός ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Οι παραχωρήσεις του κ. Ζάεφ είναι σκέτο κουτόχορτο, όπως και τα σχετικά με τη σύνθετη ονομασία. Είναι κουτοπονηριές που μπορούν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων. Είναι ντροπή να αναφερθούμε σε αυτό. Αφού η ονομασία ενός αεροδρομίου μπορεί να αλλάξει αμέσως. Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητώ συγγνώμη για αυτήν την έκφραση, όμως είναι η μόνη κατανοητή». 

«Επειδή μας έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι με τις υπογραφές των μνημονίων νομίζουν ότι ξεχάσαμε την εθνική μας συνείδηση. Οι Ελληνες σηκώνονται ξανά. Είμαστε λαός ειρηνικός και φιλειρηνικός. Το γεγονός πως υπάρχουν χωρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία γελoιoποιούνται μπροστά στην ιστορία αφού μόνο η δική μας απόφαση θα κρίνει και θα νομιμοποιήσει το όνομα τους. Αφού μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε το δικαίωμα αυτό στα Σκόπια». 

«Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν Μακεδόνες και όχι βόρειοι και Νότιοι όπως είναι σήμερα» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Εμείς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ. Θα πρεπει να αρνηθούμε κάθε αλλη παραχώρηση όσο καιρό οι σκοπιανοί μας απειλούν με το σύνταγμά τους. Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας κατάσταση, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτά τα προβλήματα. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα επιδιώκουν μια επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, με στόχο τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου. Ο στόχος αυτός είναι βασικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι των βασιλέων της Μακεδονίας. Με προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι τη στάση Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν μεγάλη προσπάθεια να διαχεύσουν τις ανακρίβειές τους». 

«Είναι και δική μας ευθύνη ότι επιτρέψαμε να μεγαλώνουν τόσες γενιές Σκοπιανών με αυτές τις ιδέες. Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτήν την παραχάραξη της ιστορίας. Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον δικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και να μη συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, γιατί θα είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Η υποχώρηση από την εθνική γραμμή θα έχει συνέπειες για τη χώρα, θα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν με το σύνταγμά τους. Υπάρχουν ισχυρές διεθνείς με στόχο τη σερβοποίηση της περιοχής της Μακεδονίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η χώρα μας.  Αν υποχωρήσουμε τώρα, χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον στόχο της πολιτικής τους, θα μπορούν αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν υποχωρήσουμε ανοίγουμε τις πόρτες για να επιβληθεί ένα ιστορικά τραγικό ψέμα.Να ζητήσουμε δημοψήφισμα και να προκαλέσουμε συζήτηση στη Βουλή. Να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Είμαστε ενωμένοι γιατί ανεξλαρτητα από τις όποιες διαφωνιες μας είμαστε όλοι πατριώτες Γιατί όταν υπερασοπίζεσαι τα δίκια της πατρίδας σου αυτό δεν είναι εθνικισμός είναι πατριωτισμός». 

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα: 

 

TAGS