Η JC, μία 68χρονη σήμερα γυναίκα, έχει καταθέσει μήνυμα εις βάρος του Μπομπ Ντίλαν, ενός από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς τραγουδοποιούς στην ιστορία της μουσικής, κατηγορώντας τον για αποπλάνηση και κακοποίηση όταν η ίδια ήταν μόλις 12 ετών. 

Συγκεκριμένα η γυναίκα, το πλήρες όνομα της οποίας παραμένει άγνωστο, υποστηρίζει στην αγωγή της ότι ο τραγουδοποιός την κακοποίησε σεξουαλικά το 1965, αφού πρώτα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Σύμφωνα με τον Guardian, όλα έγιναν την εποχή που ο Ντίλαν είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο του «Times They Are A-Changin» και πιο ειδικά ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Μάιο οτυ 1965.

Στην αγωγή αναφέρεται χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο 80χρονος σήμερα τραγουδιστής «έγινε φίλος και ανέπτυξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα».

Στην αγωγή, που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, η οποία σήμερα ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, αναφέρεται πως ο Ντίλαν, τότε 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός, φροντίζοντας την JC για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της, ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε ένα «δέσιμο» με την JC για να «κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Τσέλσι του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος «με παροδικό και μόνιμο χαρακτήρα, εμποδίζοντας την ενάγουσα από την συμμετοχή της σε καθημερινές δραστηριότητες».

Η JC ζητά τώρα χρηματική αποζημίωση και δίκη ενόρκων με κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».

Με πληροφορίες από Guardian

Kεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS