ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Οι νέοι ακτιβιστές του κλίματος χρειάζονται την υποστήριξή μας»

«Με προσβλητικά tweets σκοπεύουμε να αντιδράσουμε στο περιβαλλοντικό κίνημα;» αναρωτήθηκε ο οσκαρικός ηθοποιός σε πρόσφατη ομιλία του.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Οι νέοι ακτιβιστές του κλίματος χρειάζονται την υποστήριξή μας»

Σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ πρόσωπα με την απήχηση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο να υπερασπίζονται δημόσια το κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής και αυτό ακριβώς έκανε, για ακόμα μία φορά, σε ομιλία του, στις 28 Σεπτεμβρίου στο Global Citizen Festival. Ενώ μαθητές από όλο τον κόσμο συρρέουν τις Παρασκευές σε μαζικές συγκεντρώσεις και «σχολικές απεργίες για το κλίμα», ακολουθώντας τα βήματα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο οσκαρικός ηθοποιός έσπευσε να υποστηρίξει όλους αυτούς τους έφηβους και νέους ακτιβιστές και, φυσικά, τον σκοπό τους.

Όπως είπε στη δημόσια εμφάνισή του, ο ακτιβισμός τού δίνει ελπίδα παρά τις ολοένα και πιο ζοφερές εξελίξεις στο περιβάλλον και την κακή αρχή της συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να ελέγξει την παγκόσμια αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Καθώς η εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα συνεχίζει να κρατά το μέλλον μας σε ομηρία, ο πλανήτης εξακολουθεί να θερμαίνεται» δήλωσε. «Την περασμένη Παρασκευή, οι νέοι άνθρωποι οδήγησαν τον κόσμο σε απεργία. Εκατομμύρια άτομα έκαναν κάτι περισσότερο από το να βγουν, απλά, από το σχολείο και το γραφείο τους. Πήραν θέση. Έθεσαν το παράδειγμα της αληθινής πρωτοβουλίας, που ο πλανήτης μας έχει ανάγκη απελπισμένα. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι το είπαν καθαρά, αποφασιστικά και χωρίς φόβο, ότι τελείωσε η εποχή της αδράνειας».

«Καθώς η εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα συνεχίζει να κρατά το μέλλον μας σε ομηρία, ο πλανήτης εξακολουθεί να θερμαίνεται»

Ο Ντι Κάπριο δεν τάχθηκε μόλις πρόσφατα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Ήδη το 1998, στα 20-κάτι χρόνια του, ίδρυσε την οργάνωση Leonardo DiCaprio Foundation, που χρηματοδοτεί προγράμματα διατήρησης, αποκατάστασης και υποστήριξης του περιβάλλοντος. Από το 2010, ο μη κερδοσκοπικός αυτός φορέας έχει διοχετεύσει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 200 πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο, για παράδειγμα για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων και την προστασία τροπικών δασών.

Ο ίδιος δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι εμπνέεται από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί στο στόχαστρο όσων είτε αρνούνται την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής είτε δεν τη θεωρούν πρόβλημα. Στην πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του, καταδίκασε αυτές τις, διαδικτυακές συνήθως, επιθέσεις κατά της Γκρέτα. «Καθώς αυτοί οι νέοι άνθρωποι υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να επιβιώσουν, παραδόξως κάποιοι αντιδρούν στο συγκεκριμένο κίνημα με προσβλητικά tweets... τα οποία προέρχονται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον τους παρά για το μέλλον σας» δήλωσε.

«Καθώς αυτοί οι νέοι άνθρωποι υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να επιβιώσουν, παραδόξως κάποιοι αντιδρούν στο συγκεκριμένο κίνημα με προσβλητικά tweets»

«Η αλήθεια είναι όμως ότι το νεανικό κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής είναι πιο σημαντικό σήμερα παρά ποτέ και όλοι χρειάζονται την υποστήριξή μας για να γίνουν πιο δυνατοί και πιο επιδραστικοί» συμπλήρωσε ο Ντι Κάπριο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, τέλος, ο σταρ σύστησε τρεις ακόμα νέες ακτιβίστριες -τις Alexandria Villeseñor, Xiye Bastida και Selina Neirok Leem- για τις οποίες είπε ότι «δυναμώνουν το κίνημα από την πρώτη γραμμή... που θα έπρεπε να μας δίνουν ελπίδα ότι η αλλαγή είναι εφικτή. [...] Αυτές οι τρεις νέες γυναίκες αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός, ή ηθοποιός, για να ακουστεί η φωνή σου και να κάνεις τη διαφορά» κατέληξε.

Δείτε την πρόσφατη εμφάνιση του Ντι Κάπριο στο Global Citizen Festival:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο Global Citizen Festival. REUTERS/Eduardo Munoz

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.