Όταν το 2013 ο Άντονι Χόπκινς παρακολούθησε το «Breaking Bad», ασταμάτητα το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, ενθουσιάστηκε τόσο, που αποφάσισε να στείλει μια διθυραμβική επιστολή στον πρωταγωνιστή της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς, Μπράιαν Κράνστον

Ωστόσο ο οσκαρικός πρωταγωνιστής της «Σιωπής των αμνών» δεν ενθουσιάστηκε καθόλου όταν, χωρίς τη συγκατάθεσή του, με κάποιον τρόπο αυτή η προσωπική επιστολή βρέθηκε online και μέχρι σήμερα, σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, κάνει τον γύρο του κόσμου. Για την ακρίβεια, δυσαρεστήθηκε τόσο από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ώστε αποφάσισε να μην ξαναγράψει επιστολή σε κανέναν. «Από τότε κρατάω το στόμα μου κλειστό» όπως δήλωσε στη Huffington Post ο Χόπκινς. 

Πώς όμως συνέβη η διαρροή; Όταν ο Κράνστον έλαβε το mail του Χόπκινς, ένιωσε τέτοια τιμή που αποφάσισε να το προωθήσει σε όλα τα μέλη του καστ. Όμως κάποιο από αυτά -δεν είμαστε βέβαιοι για το ποιο- πήρε την πρωτοβουλία να την ανεβάσει στο διαδίκτυο, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. «Δεν είχα φανταστεί ότι κάποιος θα πόσταρε την επιστολή, ότι θα αποφάσιζε να τη δείξει στον κόσμο. Ήταν μια προσωπική μου παράβλεψη και όταν συνέβη σκέφτηκα, γαμώτο» ομολόγησε ο Κράνστον.

Παρά το άσχημο παρασκήνιο της επιστολής, παραμένει ένα υπέροχα συγκινητικό κείμενο, που αποκαλύπτει το μεγαλείο ενός μεγάλου πρωταγωνιστή ο οποίος δεν διστάζει, ακομπλεξάριστα, να εκφράσει θαυμασμό σε έναν συνάδελφό του για την -κατά κοινή ομολογία- συγκλονιστική ερμηνεία του «Γουόλτερ Γουάιτ». Μεταξύ άλλων, ο Χόπκινς έγραψε στον Κράνστον:

«Μόλις ολοκλήρωσα έναν μαραθώνιο “Breaking Bad”. Συνολικά, δύο εβδομάδες εθιστικής παρακολούθησης. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τίποτα τέτοιο. Ιδιοφυές! Η ερμηνεία του Γουόλτερ Γουάιτ ήταν η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Το γνωρίζω ότι σε αυτή τη βιομηχανία υπάρχουν πολύς καπνός χωρίς φωτιά και πολλά σκατά, και κατά κάποιον τρόπο έχω χάσει την πίστη μου σε οτιδήποτε αληθινό. Αλλά αυτό το έργο είναι απόλυτα εκθαμβωτικό.

«Σε αυτή τη βιομηχανία υπάρχουν πολύς καπνός χωρίς φωτιά και πολλά σκατά, και κατά κάποιον τρόπο έχω χάσει την πίστη μου σε οτιδήποτε αληθινό. Αλλά αυτό το έργο είναι απόλυτα εκθαμβωτικό»

»[…] Ό,τι ξεκίνησε ως μαύρη κωμωδία, οδήγησε σε έναν λαβύρινθο αίματος, καταστροφής και κόλασης. Σαν μια σπουδαία Σαιξπηρική ή αρχαία ελληνική τραγωδία.

»[…] Ένα τέτοιο έργο τέχνης είναι σπάνιο και όταν το παρακολουθείς, όπως συνέβη με αυτό το επικό έργο, αποκαθίσταται η πίστη σου. Εσείς και όλοι οι ηθοποιοί του καστ είστε οι καλύτεροι που έχω δει ποτέ. Ίσως ακούγονται αερολογίες, αλλά δεν είναι. Είναι σχεδόν μεσάνυχτα στο Μαλιμπού, όπου βρίσκομαι, και ένιωσα υποχρεωμένος να γράψω αυτό το email. 

»Σας στέλνω συγχαρητήρια και τον βαθύτερο θαυμασμό μου. Είστε, αληθινά, ένας σπουδαίος ηθοποιός».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS