Οι Πρωταγωνιστές, εν αναμονή της ιστορικής δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, γυρίζουν πίσω τον χρόνο και επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος στο Κερατσίνι, για να θυμίσουν:

* Τι έλεγαν τότε οι αυτόπτες μάρτυρες στον Σταύρο Θεοδωράκη – μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν στη συνέχεια και από την ανακρίτρια- την ώρα που κάποια ΜΜΕ μιλούσαν για «καβγά χουλιγκάνων για ένα ματς».

* Ποια ήταν τα γενναία και γεμάτα ενσυναίσθηση λόγια που άκουσε από την Μάγδα και τον Τάκη Φύσσα, τους γονείς του Παύλου.

* Πως αντέδρασε η κοινωνία στην δολοφονία του ράπερ Killah P, αλλά και νωρίτερα στα τάγματα εφόδου της ΧΑ, που σκόρπιζαν τον τρόμο με κράνη, λοστούς, στιλέτα και χιτλερικούς χαιρετισμούς.

«Οι φασίστες δεν πέφτουν από τον ουρανό» επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης και θυμίζει τις εκλογικές «επιτυχίες» της ναζιστικής οργάνωσης που κατάφερε να συσπειρώσει όλους αυτούς που τρέφονται από το μίσος για τον άλλο αλλά και αυτούς που νόμιζαν ότι θα τιμωρήσουν την Δημοκρατία, για τα μικρά και τα μεγάλα κακοπαθήματα τους. 

 

Ακούστε το podcast εδώ:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS