Πιθανώς ήδη γνωρίζετε ότι ο ιδρυτής της Zara, Amancio Ortega, είναι «σοβαρά πλούσιος», αλλά ο δισεκατομμυριούχος μόλις κατάφερε να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με την -σε πραγματικό χρόνοα κατάταξη- της λίστας του Forbes , είναι επίσημα, από το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Αυγούστου του 2017, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του 81χρονου επιχειρηματία είναι το επιβλητικό ποσό των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κερδίζοντας τον Bill Gates κατά περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και τον Jeff Bezos, δημιουργό της Amazon.

Ο Ortega έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για πρώτη φορά, αλλά για λίγο, τον Οκτώβριο του 2015 και για δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο πρώην ταμίας καταστήματος δημιούργησε την Inditex μαζί με την τότε σύζυγό του, Rosalia Mera, το 1975.

Χάρη στα κέρδη του Zara και των επτά άλλων εμπορικών σημάτων που ανήκουν στην μητρική εταιρεία Inditex και σύμφωνα με την Forbes, ο Ortega «κερδίζει συνήθως περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως». Αυτό μεταφράζεται σε μέσο εισόδημα 1.095.890 δολάρια ανά ημέρα και 761 δολάρια ανά λεπτό. Σαφώς, τα Zara είναι η απόλυτη μηχανή για τη δημιουργία χρημάτων -ίσως έτσι μπορείτε να πάρετε παρηγοριά από το γεγονός ότι δεν είστε η μόνη που ξοδεύει μεγάλο μέρος του μισθού της εκεί. 

TAGS