Από τον Alexander Fury

O Alessandro Michele μιλάει για την επιστροφή στα βασικά, την έμπνευση στην εποχή της αβεβαιότητας και το τι βλέπει να επιφυλάσσει το μέλλον.

HARPER’S BAZAAR: Γιατί επιλέξατε αυτό το σημείο του σπιτιού για να φωτογραφηθείτε;

ALESSANDRO MICHELE: Είναι το καθιστικό στο οποίο έχω περάσει άπειρες ώρες τις ατέλειωτες ημέρες της καραντίνας. Τα σκυλιά μου μου κρατούσαν παρέα, το ίδιο και το τραπέζι μου, όπου βρίσκονται όσα χρειάζομαι για να δουλέψω. Το δωμάτιο αυτό είναι η καρδιά του σπιτιού, ένα μέρος αγαπημένο, που σφύζει από ζωή. Είναι γεμάτο από σύμβολα και αντικείμενα που με ταξιδεύουν σε τόπους μακρινούς. Όταν τραβήξαμε τη φωτογραφία, είχα μόλις φέρει από το μπάνιο ένα μεγεθυντικό φακό του 18ου αιώνα, ένα εργαλείο αρκετά μυστηριώδες. Τον έφερα κοντά στο μάτι μου για να δω τι συμβαίνει το 2020 αν κοιτάξω μέσα από έναν τόσο παλιό φακό.

HB: Η τελετουργία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επίδειξη της συλλογής Φθινόπωρο 2020. Μου φάνηκε σαν μια μεγαλειώδης τελετή, με τους κομμωτές και τους make-up artists να κάνουν μαγικά πάνω στη σκηνή. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

AM: Ήθελα να προσφέρω τη δυνατότητα μιας προσεκτικής ματιάς πάνω στη μόδα, μιας ματιάς ανατόμου μέσα από το τελετουργικό του σόου. Η επίδειξη δεν είναι ρούχα που πάνε κι έρχονται. Είναι μια ιστορία, μια κυκλική κίνηση που δημιουργεί μια μυστηριώδη αφήγηση. Οι τελετουργίες με ενθουσιάζουν.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο harpersbazaar.gr

Kεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS