Το να ονειρεύεσαι να αλλάξεις τον κόσμο είναι, ίσως, το πρώτο βήμα. Το να τα καταφέρνεις όμως είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, οι οποίοι με τρόπο συνεπή, αθόρηβο και συνετό κάνουν πράξη μεγάλα οράματα, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές πολλών συνανθρώπων τους. 

Ένας από αυτούς είναι και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης ΓΗ, που έχει δημιουργήσει τα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης, «Κέντρο της Γης».

Από εκείνη την ημέρα, εκατοντάδες άνθρωποι που το έχουν πραγματικά ανάγκη, καταφέρνουν να βρεθούν κοντά στη φύση.  

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης ΓΗ, που έχει δημιουργήσει τα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης, «Κέντρο της Γης».

Προσφυγόπουλα που μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν ενώ παράλληλα νιώθουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι πάντα εκεί και τους περιμένει, άτομα με νοητική υστέρηση που αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς και ηλικιωμένοι που αισθάνονται ξανά τη χαρά της δημιουργίας. 

Όλα αυτά τα χρόνια ο Κωνσταντίνος  Μαχαίρας βρίσκεται δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, καλλιεργώντας τους την ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί ξέρει ότι η ελπίδα είναι το μόνο που μας βοηθάει να ξεπερνάμε τους πόνους που ζούμε.

Κι ακριβώς επειδή γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η επαφή με τη φύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχει την «πολυτέλεια» να μην αισθάνεται καλά. Έχει μάθει να επιστρατεύει όλη τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Ακόμα και όταν νιώθει πόνο, πρέπει να το ξεπερνά και να βρίσκεται κοντά τους. Όταν, όμως, οι μέρες τον δυσκολεύουν πολύ, αναζητά δυνατές λύσεις.

Ένα βίντεο για το τι ακριβώς είναι η Οργάνωση ΓΗ και πώς λειτουργεί.


 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS