ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η καραντίνα ευνοεί την πώληση επιτραπέζιων και όχι την πώληση παπουτσιών

Ο Έλληνας σχεδιαστής υποδημάτων, Στάθης Σαμαντάς, δεν πιστεύει στο δίλημμα «φυσικό κατάστημα ή e-shop» και πατάει το enter, αφού πρώτα εξηγήσει τα υπέρ και τα κατά.

Η καραντίνα ευνοεί την πώληση επιτραπέζιων και όχι την πώληση παπουτσιών

Γιατί τα θυμόμαστε όλα στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σαν τα θέματα να μην υπήρχαν στο παρελθόν; Τα πεντακάθαρα κανάλια στην Βενετία έδειξαν το προηγούμενο επίπεδο μόλυνσης, το ίδιο και ο πεντακάθαρος αττικός ουρανός. Μέχρι και φώκια εμφανίστηκε στην Πειραϊκή. Σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο για όλους μας σκηνικό ακούγονται διάφορα λόγια, εκ των οποίων ορισμένα αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον μας αλλά τις αγοραστικές μας συνήθειες.

Διάβασα πρόσφατα μια έρευνα που έγινε από ένα σοβαρό «εργαλείο αναζήτησης» για online αγορές, η οποία έδειχνε πως οι πωλήσεις σε επιτραπέζια παιχνίδια, όργανα γυμναστικής αλλά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης αυξήθηκαν κατά κόρον. Πόσο όμως είναι εξοικειωμένος ο Έλληνας πελάτης ή η Ελληνίδα πελάτισσα στις online αγορές;

Όλα πρέπει να τα εξετάζουμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο και να μην τα βάζουμε στο ίδιο καζάνι διότι ναι μεν οι online αγορές αυξήθηκαν λόγω της καραντίνας αλλά σε τι είδη; Τα συγκεκριμένα είδη έχουν γενικά ένα μικρό συντελεστή ρίσκου αγοράς πράγμα που τα καθιστά αρκετά εύκολα προς πώληση. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με είδη ένδυσης ή υπόδησης εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Δε θα σταθώ στο αυτονόητο, πως προφανώς η καραντίνα ευνοεί την πώληση επιτραπέζιων και όχι την πώληση τσαντών ή παπουτσιών. Θα σταθώ στο γεγονός πως ακόμα και νέοι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι στις online αγορές ειδών ένδυσης ή υπόδησης διότι φοβούνται πως θα τους βρουν οι δέκα πληγές του Φαραώ. Θα μου κάνει το νούμερο ή δεν θα μου κάνει, είναι το χρώμα αυτό ή θα είναι διαφορετικό, θα χάσω τα χρήματα μου ή όχι; Και αν όχι πόσο καιρό θα περιμένω για την πίστωση των χρημάτων μου;

Εντάξει, όλα αυτά δεκτά και σίγουρα τα περισσότερα λύνονται με δύο τρόπους. Πρώτον, αγοράζοντας ένα προϊόν από μια εταιρεία από την οποία γενικά έχουμε ξαναγοράσει κάποιο είδος, είναι απίθανο να κάνουμε λάθος. Ακόμα όμως και αν αγοράσουμε κάτι από μια μη δοκιμασμένη εταιρεία, αν είμαστε πραγματικά προσεχτικοί δε θα χάσουμε τα χρήματα μας. Δεν έχω ακούσει ποτέ να γίνεται κάτι τέτοιο όταν κάποιος αγοράζει από επίσημα και γνωστά online καταστήματα. Ίσα ίσα που αυτό σας εξασφαλίζει περισσότερο. Μια πελάτισσα μου εκτός Αθηνών όταν παρέλαβε ένα ζευγάρι παπούτσια μου είπε πως πρώτη φορά παραλαμβάνει κάτι το οποίο είναι τόσο πολύ κοντά με αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία του e-shop. Προτιμήστε τους επαγγελματίες, απλά τα πράγματα.

Εννοείται ότι η επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα δε θα χαθεί λόγω της αύξησης των πωλήσεων μέσω e-shop.

Επίσης, είναι ικανή μια τέτοια κρίση να αλλάξει τόσο ριζικά τις συνήθειες των ανθρώπων ώστε να τους αποδεσμεύσει από τα άγχη τους για τις online αγορές τους και για τα χρήματα τους; Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό και πατάω στο παράδειγμα του καταστήματος Hermes στην Κίνα το οποίο έκανε κάτι εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις την πρώτη μέρα μετά την άρση της καραντίνας. Και γιατί οι Κινέζοι οι οποίοι παίζουν στα δάχτυλα την τεχνολογία δεν έκαναν τις αγορές τους μέσω του e-shop του αντίστοιχου οίκου αλλά προτίμησαν το φυσικό κατάστημα; Εκνευριστικές οι υπερβολές -όταν μπαίνουν όλα στο ίδιο καζάνι.

Εννοείται ότι η επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα δε θα χαθεί λόγω της αύξησης των πωλήσεων μέσω e-shop. Οι αγορές μέσω e-shop προφανώς και έχουν πάρει ένα μεγάλο μέρος της πίτας όχι όμως στο σημείο να μην επισκεπτόμαστε τα φυσικά καταστήματα διότι απλά το e-shop δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την προσωπική εξυπηρέτηση και την αίσθηση της ανθρώπινης επαφής με το περιβάλλον. Αυτό που νοιώθεις μπαίνοντας σε ένα κατάστημα. Την επαφή των ανθρώπων με τους υπόλοιπους πελάτες, με τα αντικείμενα, το αρωματικό χώρου, τα λουλούδια, την μουσική, τον φωτισμό όλα επιλεγμένα για να ταιριάζουν στο στυλ του σχεδιαστή. Όλα εξιστορούν και αποπνέουν τον αέρα του ανθρώπου, τον αέρα και την ιστορία του ανθρώπου-σχεδιαστή.

Κλείνοντας, θα ήθελα στα γρήγορα να αναφερθώ στο εξής. Πολύς κόσμος μοιρολατρεί λέγοντας τι είναι αυτό που μας βρήκε και τι άτυχη γενιά που είμαστε και το ένα και το άλλο. Δυστυχώς η ανθρωπότητα ποτέ δεν ησυχάζει. Οι παλαιότεροι έχουν περάσει παγκόσμιους και εμφυλίους πολέμους, κατοχή και πείνα, χούντα. Και έρχομαι να ρωτήσω. Γιατί όχι σε μένα; Έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον Θεό πως η ζωή θα είναι ρόδινη ή πως θα έπρεπε να είναι διαφορετική σαν να μου το χρωστούσε; Τι λέτε;

Τα παπούτσια του Στάθη Σαμαντά μπορείς να τα δεις στη σελίδα stathissamantas.com

Η καραντίνα ευνοεί την πώληση επιτραπέζιων και όχι την πώληση παπουτσιών

Φωτό: Θάνος Χούτος

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.