Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση. Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή. 

Προσωπική ζωή 
Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Mary Austin.Ο Μέρκιουρι εκείνη την εποχή ηταν μπερδεμένος όσον αφορά την σεξουαλικότητά του. Η σχέση του με τη σύντροφό του έληξε όταν ο Μέρκιουρι παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Μεταξύ τους όμως διατήρησαν στενή φιλία. 

Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Mary Austin.

Η κύρια κληρονόμος 
Αργότερα η Austin ήταν η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μέρκιουρι ζούσε στη Νέα Υόρκη και στο Μόναχο, όπου ηχογράφησε διάφορα άλμπουμ έχοντας σχετικά ήσυχη προσωπική ζωή. Στα μέσα της δεκαετίας μετακόμισε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου.Το 1984 και σε ένα μπαρ οπου είχε βγεί για ποτό ο Μέρκιουρι γνωρισε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του: τον Τζιμ Χάτον. Σε εκείνο το μπάρ ο Μέρκιουρι προαφέρθηκε να κεράσει τον Τζιμ ένα ποτό.Ο Τζίμ δεχτηκε χωρις να αναγνωρίσει πως ο Αντρας που τον κέρασε ένα ποτό ήταν ο διάσημος Μέρκιουρι.Τον αναγνώρισε μόνο όταν κάποιος φώναξε πίσω του: «Μα αυτός ειναι ο Φρέντι Μέρκιουρι!». Οι δύο άντρες καθησαν μαζί, ήπιαν και συζήτησαν αλλά μέχρι εκεί. Ένα χρόνο αργότερα, το 1985, έτυχε και ξανασυναντήθηκαν στο ίδιο μπάρ και ο ένας θυμόταν τον άλλο. Εκείνη τη βραδιά έφυγαν μαζί και δυο χρόνια αργότερα (1987) ο Τζίμ μετακόμισε στο σπίτι του Φρέντι Μέρκιουρι. 

Το 1984 και σε ένα μπαρ οπου είχε βγεί για ποτό ο Μέρκιουρι γνωρισε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του: τον Τζιμ Χάτον.

Η αρρώστια 
Οταν ο Μέρκιουρι διαγνωστηκε πως πάσχει απο AIDS την ίδια χρονιά ειπε στον Τζίμ πως θα καταλάβαινε αν τον εγκατέλειπε.Ο Τζίμ όμως του απάντησε πως τον αγαπά και πως δε θα πάει πουθενά.Ο Τζίμ έμεινε στο πλευρό του Φρέντι και τον φρόντιζε μέχρι και τον θάνατο του στις 24 Νοεμβρίου 1991. Έναν χρόνο πρίν ο Τζιμ ειχε κάνει τέστ για AIDS που είχε βγεί θετικό αλλά δεν το είπε ποτέ στον Μέρκιουρι. Μετά τον θάνατό του ο Μέρκιουρι άφησε στον Τζίμ 500.000 λίρες Αγγλίας καθως και ένα κομμάτι γης στο Rutland Terrace, Carlow όπου και ο Τζιμ έχτισε αργότερα ένα σπίτι εκεί. Ο Τζιμ Χάτον πέθανε την 1η Ιανουαρίου του 2010 σε ηλικία 60 χρονών από καρκίνο του πνεύμονα. Παρά το γεγονός πως είχε AIDS δε νόσησε ποτέ.

Δείτε ένα βίντεο με σπάνιες φωτογραφίες του Φρέντι από τα τελευταία χρόνια της ζωής του:

 

Πηγή: evanagnosto-evanagnosto.blogspot.com