ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H μυστηριώδης γυναίκα-δόλωμα που ερωτεύτηκε ο Μαραντόνα ήταν εκείνη που του στέρησε την καριέρα

Μία ξανθιά αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να πείσει την δεκαετία του '90 τον Ντιέγκο Μαραντόνα ότι τον αγαπάει. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

H μυστηριώδης γυναίκα-δόλωμα που ερωτεύτηκε ο Μαραντόνα ήταν εκείνη που του στέρησε την καριέρα

Υπήρξε ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πιο χαρισματικός και γρήγορος ακόμα και από τον Γιόχαν Κρόιφ, πιο αλητάκος και πονηρός από τον θρυλικό Πελέ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε πίσω την μεγάλη καριέρα του στα γήπεδα, έχοντας σκοράρει συνολικά περίπου 300 φορές και έχοντας δει το όνομα του να γράφεται με χρυσά γράμματα στις καρδιές και τις συνειδήσεις ενός παθιασμένου με την μπάλα λαού. Των Αργεντίνων.

Από απόλυτος εθνικός ήρωας, άσωτος υιός, λοιπόν, του οποίου ο αδύναμος χαρακτήρας και ο εθισμός του στην κοκαΐνη τον κράτησαν τελικά μακριά από την μεγάλη του αγάπη, την στρογγυλή θεά που με τόσο ταλέντο κλωτσούσε από τη μία μεριά του γηπέδου ως την άλλη-ποιος άλλωστε είναι σε θέση να ξεχάσει εκείνο το συγκλονιστικό γκολ του 1986, όταν ο Ντιέγκο πέρασε πέντε παίκτες της Εθνικής Αγγλίας πριν φτάσει στο τέρμα και κάνει το πολυπόθητο σουτ;

Το 1991 ο Μαραντόνα βρισκόταν ήδη στην τελευταία φάση της ποδοσφαιρικής πορείας του. Τα βήματα του τον είχαν οδηγήσει στη Νάπολη, όπου μετά την κατάκτηση του δεύτερου ιταλικού πρωταθλήματος (ο Ντιέγκο ήταν ο αθλητής που έκανε όλα τα όνειρα των ναπολιτάνων πραγματικότητα), οι στενές σχέσεις του με την Καμόρα και τα ατελείωτα πάρτι της τοπικής μαφίας έκαναν την διοίκηση της ομάδας να εξαγριωθεί μαζί του. Παράλληλα, η επαφή του με την κοκαΐνη γίνεται όλο και πιο συχνή, οδηγώντας τον σε έναν βαθύ εθισμό από τον οποίο δεν κατάφερε να ξεφύγει για πάρα πολλά χρόνια.

Εκείνος άρχισε να απουσιάζει τακτικά από τις προπονήσεις, ενώ οι επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο ήταν όλο και χειρότερες. Ξαφνικά η Νάπολη δεν μπορούσε να κερδίσει παιχνίδι, καταλήγοντας στις μεσαίες θέσεις της κατάταξης. Πλέον ακόμα και η συμμετοχή της στις διεθνείς διοργανώσεις φάνταζε αβέβαιη. Κάτι που τελικά συνέβη, με την ομάδα να τερματίζει 8η και να μένει έξω από όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τα πρόστιμα που του επέβαλε ο σύλλογος για τις διαδοχικές κοπάνες του δεν είχαν πια κανένα αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά, δύο εβδομάδες μετά από ένα τέτοιο, ύψους 70.000 δολαρίων, ο Μαραντόνα μηνύθηκε από τέσσερις ιερόδουλες, που υποστήριξαν ότι τις ανάγκασε να κάνουν χρήση κοκαΐνης.

H μυστηριώδης γυναίκα-δόλωμα που ερωτεύτηκε ο Μαραντόνα ήταν εκείνη που του στέρησε την καριέρα
Με τη σύζυγό του Claudia Villafañe. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και πήρε διαζύγιο του 2004, παρόλο που ο ποδοσφαιριστής είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις στο ενδιάμεσο.

Με το πέρασμα του καιρό αυτό που συζητιόταν μόνο στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, ως κοινό μυστικό, άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό. Ο θρύλος Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν σοβαρά εθισμένος στα ναρκωτικά και η καριέρα του όδευε προς ένα θεαματικά λυπηρό φινάλε. Το τελικό χτύπημα ήρθε τον Μάρτιο του 1991 όταν σε έναν έλεγχο ντόπινγκ, πριν τον αγώνα με την ομάδα του Μπάρι, στον οργανισμό του Μαραντόνα εντοπίστηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας πως είχε υποβληθεί δεκάδες φορές σε τέτοια τεστ και ήταν πάντα καθαρός, ωστόσο, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε τον αποκλεισμό του για 15 μήνες από τα γήπεδα. Η ποινή δεν αφορούσε μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες σε διεθνές επίπεδο.

Από απόλυτος εθνικός ήρωας, άσωτος υιός, λοιπόν, του οποίου ο αδύναμος χαρακτήρας και ο εθισμός του στην κοκαΐνη τον κράτησαν τελικά μακριά από την μεγάλη του αγάπη, την στρογγυλή θεά που με τόσο ταλέντο κλωτσούσε από τη μία μεριά του γηπέδου ως την άλλη. Στη φωτογραφία με τη γυναίκα του.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής παίρνει την απόφαση να αφήσει την Ιταλία και αναχωρεί για την πατρίδα του, το Μπουένος Άιρες. Ωστόσο μόλις έφτασε εκεί συναγερμός σήμανε στις τοπικές αρχές. Οι Αργεντίνοι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν ήδη σε επαφή με Ιταλούς συναδέλφους τους και η απόφαση που λήφθηκε ήταν να παρακολουθούν στενά κάθε βήμα του Ντιέγκο. Φαίνεται ότι για την επιδίωξη τους αυτή, επιστράτευσαν ένα κόλπο «κινηματογραφικής» προέλευσης.

Ήταν μια γυναίκα – δόλωμα. Μια μυστική αστυνομικός, εντεταλμένη να εισχωρήσει στο περιβάλλον του Αργεντινού πείθοντας τον πώς ήταν ερωτευμένη μαζί του. Επρόκειτο για μία «ξανθιά, 25 ετών, πολύ όμορφη, ειδική σε θέματα διακίνησης ναρκωτικών», σύμφωνα με το δημοσίευμα του εβδομαδιαίου αθλητικού εντύπου «El Gráfico», που παρουσίασε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την παγίδα που στήθηκε στον Μαραντόνα. Η αστυνομικός κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον γοητεύσει. «Εκείνη, προσποιήθηκε ότι ο έρωτας ήταν αμοιβαίος, με συνέπεια να υπάρξουν ραντεβού σε διάφορα μέρη».

Με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του.

Όπως ισχυρίστηκε το «El Gráfico», αυτή η γυναίκα ήταν η αιτία που ο Ντιέγκο πιάστηκε τελικά από την αστυνομία του Μπουένος Άιρες.

Το μεσημέρι της 26ης Απριλίου 1991, η αστυνομία κάνει έφοδο σε διαμέρισμα του Καμπαλίτο, μιας εργατικής γειτονιάς του Μπουένος Άιρες. Ήταν το διαμέρισμα του κουνιάδου του Μαραντόνα, Γκαμπριέλ Εσπόσιτο.

Μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κάποια άλλα άτομα με πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν η παρέα αντιλήφθηκε πως η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτίριο πρόλαβε να πετάξει ένα πακέτο γεμάτο άσπρη σκόνη, αλλά ήταν πολύ αργά.

Ακόμα και οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν με την εκόνα που αντίκρισαν, μπαίνοντας στο διαμέρισμα. «Ο Ντιέγκο και ο κουνιάδος του ήταν γυμνοί σε ένα διπλό κρεβάτι. Και οι δύο πήδηξαν ενστικτωδώς στην έφοδο. Ο Ντιέγκο ήθελε να βάλει το εσώρουχό του, έχασε τον βηματισμό και έπεσε από το κρεβάτι», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Έχεις χαθεί Ντιέγκο; Είσαι χαμένος; Πόση άσπρη έχεις πάρει;», ρώτησε ένας από τους αστυνομικός. «Φύγετε, μη με σκοτώσετε. Μπορούμε να το φτιάξουμε», απάντησε ο Μαραντόνα. «Αδύνατον να κάνουμε πίσω. Υπάρχουν 200 άνθρωποι στον δρόμο», ήταν η απάντηση του αστυνομικού.

Χαρούμενος με το χρυσό κύπελο μετά την απονομή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 1986.

Πράγματι, ο δρόμος κάτω απ’ το διαμέρισμα ήταν γεμάτος από κόσμο, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ – δείγμα ότι η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου μυστική.

Ο επικεφαλής της, μετέπειτα διάσημος αστυνομικός, Χόρχε Τσιαζόνε, διέταξε τη σύλληψη του Μαραντόνα και ακόμα δύο ανδρών και τη μεταφορά τους στο αστυνομικό τμήμα. Οι δρόμοι ωστόσο είχαν κλείσει από τον κόσμο, ο οποίος άρχισε να αποθεώνει τον Μαραντόνα, όταν είδε από το παράθυρο τη φιγούρα με το χαβανέζικο πουκάμισο.

«Τι συνέβη; Ποιος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου; Μήπως φωνάξατε και τη RAI;», ρώτησε έξαλλος τους αστυνομικούς ο Μαραντόνα, που αρνείτο να βγει, εν μέσω αυτής της χάβρας, έξω. «Όχι τρελέ, δεν πάω έτσι έξω, θα αρχίσουν την ίδια ιστορία ακόμα μια φορά», είπε στον Τσιαζόνε, ο οποίος με τη σειρά του καταριόταν φωναχτά τον «πουτ..ας γιο», που διέρρευσε στον Τύπο την έφοδο.

Το στιγμιότυπο με το περήφημο «χέρι του Θεού», η στιγμή που ο Μαραντόνα φημολογείται πως σκόραρε το καθοριστικό γκολ στον ημιτελικό αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Αργεντικό με τη βοήθεια του καρπού του.

Εν τέλει, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα και έστω και για μία ημέρα, το βράδυ της 26ης Απριλίου, ο Ντιέγκο βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Έως ότου πληρώσει δηλαδή την εγγύηση και να αφεθεί ελεύθερος για να αντιμετωπίσει εκτός των κατηγοριών, και τους δαίμονές του με τη βοήθεια ψυχιατρικής υποστήριξης.

Περίπου ένα μήνα πριν, ο Μαραντόνα είχε απαλλαχθεί από το δικαστήριο του Καστέλ Καπουάνο της Νάπολη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αφού δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία εις βάρος του. Η νέα κατηγορία που του απαγγέλθηκε, αυτή τη φορά στην πατρίδα του, αφορούσε την «κατοχή μισού κιλού κοκαΐνης».

«Ναι, έκανα χρήση κοκαΐνης. Ήθελα να ξεπεράσω το στρες και την πίεση από τη σωματική και ψυχολογική κόπωση. Έκανα πολλά λάθη στη ζωή μου. Πίστεψα ότι η κοκαΐνη θα με ανακούφιζε. Δεν είχα δίκιο, αλλά δεν είχα τις ηθικές δυνάμεις να αντισταθώ,» θα πει ο ίδιος λίγο καιρό αργότερα.

Η μυστηριώδης αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία κατάφερε να πείσει τον Μαραντόνα πως ήταν ερωτευμένη μαζί του φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Πρόκειται για την ξανθιά γυναίκα με τα ξανθά, σγουρά μαλλιά που στέκεται στη γωνία του κτιρίου.

Το ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο» με την σκηνοθετική υπογραφή του Ασίφ Καπάντια μόλις κυκλοφόρησε.

Φωτογραφίες: EPA, Wikipedia

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.