ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί όλοι οι ασθενείς ρωτούν τον Dr. Rose εάν είναι και μοντέλο; Ο οικογενειακός γιατρός αλλιώς

«Βαρέθηκα την καράφλα, την κοιλιά και το σοβαροφανές ύφος αρκετών συναδέλφων» λέει ο Παναγιώτης Τριανταφυλλάκης κι από το ιατρείο του τρέχει στο ατελιέ του.

Γιατί όλοι οι ασθενείς ρωτούν τον Dr. Rose εάν είναι και μοντέλο; Ο οικογενειακός γιατρός αλλιώς

«Ποια είναι η ιστορία σου; Από που έρχεσαι και που πας;» ρωτάω τον Dr. Rose, ενώ ξέρω την απάντηση. Έχουμε κάνει πολλές και μακροσκελείς συζητήσεις με τον Πάνο, έχουμε μιλήσει σπαστά γαλλικά για πλάκα, έχουμε κολυμπήσει στα ίδια νερά για να δροσιστούμε και τον έχω καλέσει στο τηλέφωνο εκτάκτως για να με γιατροπορέψει μετά από ένα κακόβουλο τσίμπημα σφήκας. «Έρχομαι από το Μοναστηράκι και πάω στο Περιστέρι» απαντάει κυριολεκτώντας στην ερώτησή μου ο Παναγιώτης Τριανταφυλλάκης. «Ιστορία μου αμαρτία μου. Ποικιλομορφία, ζωντάνια, ενέργεια, χαμόγελα, συγκινήσεις, διασκέδαση, αγάπη και άπειρο χιούμορ. Αυτή είναι η ιστορία μου» συνεχίζει χωρίς να παίρνει ανάσα. Χαρούμενος άνθρωπος και υπερδραστήριος, όταν συστηθήκαμε για πρώτη φορά σε μια φιλική συναναστροφή δεν μπορούσα να συνδέσω την ιατρική του ταυτότητα με τον ζωηρό χαρακτήρα του.

Γιατί όλοι οι ασθενείς ρωτούν τον Dr. Rose εάν είναι και μοντέλο; Ο οικογενειακός γιατρός αλλιώς
Στον Dr. Rose, τον οικογενειακό γιατρό που μοιάζει (και είναι) φίλος, κανένα παιδάκι δεν κλαίει.
Ο Dr. Rose μοιράζεται τις "ιατρικές" στιγμές του στα social media.

-Το ξέρεις ότι έχεις δώσει στην έννοια γιατρός ένα πολύ σύγχρονο προφίλ;
«Αυτός ήταν και ο σκοπός-στόχος μου και αυτό με ξεχώρισε στην περιοχή. Βαρέθηκα την καράφλα, την κοιλιά και το σοβαροφανές ύφος αρκετών συναδέλφων. Είπα να κάνω τη δική μου μικρή “επανάσταση”. Να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε απλοί κοινοί θνητοί, προσιτοί και ανθρώπινοι. Η αμεσότητα που έχω με τους ασθενείς μου είναι κάτι που με κάνει να αγαπώ ακόμα περισσότερο το επάγγελμα μου».

-Είσαι δυνατός παίκτης στα social media. Πόσο σε έχουν βοηθήσει στο επάγγελμά σου;
«Το ιατρείο εκτοξεύτηκε από τα social. Ήρθα από την επαρχία όπου ζούσα 5 χρόνια και έσκασα σαν μανιτάρι ανάμεσα από μεγαθήρια ιατρούς στο Περιστέρι. Δεν με ήξεραν, δεν τους ήξερα και ξαφνικά από Παναγιώτης Τριανταφυλλάκης με έμαθαν όλοι σαν Dr.Rose. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου το οφείλω σε αυτά».

«Το ιατρείο εκτοξεύτηκε από τα social. Ήρθα από την επαρχία όπου ζούσα 5 χρόνια και έσκασα σαν μανιτάρι ανάμεσα από μεγαθήρια ιατρούς στο Περιστέρι».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την «έκθεση» του καθένα μας μέσα από τα social media;
«Έχει να κάνει καθαρά με την ιδιοσυγκρασία και το χαρακτήρα του καθενός, κατά ποσό θέλει ή μπορεί να εκτεθεί. Αυτό που βλέπεις στα social αυτό και είμαι. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Άλλωστε οι περισσότεροι ζούμε και κοινωνικοποιούμαστε μέσω των social».

«Η σύγχρονη ιατρική πρέπει να ξεφεύγει από το ιατροκεντρικό μοντέλο και να μεταπηδήσει στο ασθενοκεντρικό. Να σταματήσουμε να βλέπουμε νόσους και να βλέπουμε ασθενείς κάποια στιγμή».

-Γιατί επέλεξες να γίνεις γιατρός;
«Με γοήτευε πάντα η προσφορά στο κοινό και τι πιο όμορφο από το να προσφέρεις βοήθεια σε ασθενείς. Η ειδικότητα μου είναι Γενική Οικογενειακή Ιατρική. Ουσιαστικά είμαι γιατρός πρόληψης διάγνωσης και θεραπείας πάσης φύσεως προβλημάτων υγείας. Θεωρώ ότι ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού στην Ελλάδα προσεγγίζει τον όρο της Ολιστικής ιατρικής με ένα πιο ουσιαστικό νόημα».

Οι όροι «Ολισμός» (Holism) και «Ολιστικός» (Holistic) προέρχονται από την ελληνική λέξη «όλον». H Ολιστική ιατρική χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να ασχολείται με τον άνθρωπο ως «όλον», δηλαδή να εξετάζει τα θέματα της υγείας του σε όλα τα επίπεδα -σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκείνο της σχέσης του με το περιβάλλον. Ο ολιστικός τρόπος του Πάνου στην ιατρική βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα πεδία δράσης του. Ταυτόχρονα με το ιατρείο του «τρέχει» και το brand Darkelegance με χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα και T-Shirt με στάμπες από πίνακες που ο ίδιος έχει ζωγραφίσει. Η λέξη «όλον» θα έμοιαζε ιδανική λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Dr. Rose.

Παντελόνι από τη νέα σειρά ρούχων του brand Darkelegance του Dr. Rose.
Χειροποίητο κόσμημα Darkelegance by Dr. Rose.
Φόρεμα από τη νέα συλλογή του Darkelegance by Dr. Rose.

-Η καλλιτεχνική σου φλέβα από που κρατάει;
«Πάντα από μικρός ζωγράφιζα χαρτιά, θρανία, βιβλία. Λάτρευα τις ξυλοτεχνίες και ότι είχε να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι. Προφανώς φταίνε οι πλανήτες μου, τι να πω;».

-Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που ακούς από ασθενείς;

«Γιατρέ είστε και μοντέλο;»

-Ανεβάζεις συχνά αστεία περιστατικά με ασθενείς σου. Θυμάσαι χαρακτηριστικά κάποιο από αυτά;
«Δε θεωρώ κανένα περιστατικό αστείο. Απλά κάποια τα αντιμετωπίζω με χιουμοριστική διάθεση. Ένα βράδυ με ξύπνησαν στις τρεισήμισι τα ξημερώματα γιατί πίστεψαν ότι ένας παππούς είχε πεθάνει. Ο παππούς απλά κοιμόταν. Ασθενής και συγγενείς ξεσπάσατε σε γέλια και ήπιαμε όλοι μαζί καφέ της παρηγοριάς που με ξύπνησαν αδίκως».

-Τι φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι;
«Το θάνατο, την απώλεια, τη μοναξιά. Οι σύγχρονες ασθένειες έχουν να κάνουν πολύ με το ψυχολογικό κομμάτι και θεωρώ ότι ένα μέρος της θεραπείας ο γιατρός θα πρέπει να το επικεντρώνει σε αυτό. Η σύγχρονη ιατρική πρέπει να ξεφεύγει από το ιατροκεντρικό μοντέλο και να μεταπηδήσει στο ασθενοκεντρικό. Να σταματήσουμε να βλέπουμε νόσους και να βλέπουμε ασθενείς κάποια στιγμή».

«Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου το οφείλω στα social media» λέει ο Πάνος.
«Δουλεύω πολύ με σύμμαχο τη διατροφή και την άσκηση, ουσιαστικά κάνω functional medicine στο ιατρείο μου, γι' αυτό και χαρακτηρίζομαι από πολλούς συναδέλφους ως “ο γιατρός με τις πρωτοποριακές θεραπείες”».

Από τα γέλια στα κλάματα και πάλι πίσω στα γέλια, έτσι είναι το σερί της ζωής. Όλα υπάρχουν. O Dr. Rose εστιάζει στα γέλια ενώ προσπαθεί να απαλύνει τα κλάματα. «Η διατροφή είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε ασθένεια. Είμαστε ό,τι τρώμε. Δουλεύω πολύ με σύμμαχο τη διατροφή και την άσκηση, ουσιαστικά κάνω functional medicine στο ιατρείο μου, γι' αυτό και χαρακτηρίζομαι από πολλούς συναδέλφους ως “ο γιατρός με τις πρωτοποριακές θεραπείες”. Με καλή διατροφή και άσκηση μειώνεται κατά πολύ η αλόγιστη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού. Ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι “φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας”» καταλήγει ο Πάνος δίνοντας μια ιατρική συμβουλή, που όλοι γνωρίζουμε και καλό θα ήταν να θέταμε σε εφαρμογή. Από αύριο κιόλας, όχι «από Δευτέρας κύριε Αγαθοκλέα μου».

φωτό: George Adamos

Dr. Rose Facebook

Darkelegance Handmade Jewelry Facebook

Τα T-Shirt του Dr. Rose.
Κοσμήματα για άντρες και γυναίκες.

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.