ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Lemmy των Motorhead που αγαπήσαν οι γυναίκες

Οπαδός της Θάτσερ, συλλέκτης αναμνηστικών των Ναζί, παιδί ιερέα και λάτρης τον Abba. Ήταν ο Lemmy των Motorhead, στον οποίο η Liberation αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της.

Ο Lemmy των Motorhead που αγαπήσαν οι γυναίκες

Ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της αφιέρωσε η γαλλική Liberation στον θάνατο του frontman των Motorhead, Lemmy Kilmister. Η εφημερίδα, έχει ως τίτλο τη λέξη «fuck», μια χαρακτηριστική φωτογραφία του καλλιτέχνη και αναφέρει: «Ο Lemmy Kilmister, εμβληματικός ηγέτης του γκρουπ Motorhead, πέθανε χθες σε ηλικία 70 ετών».

Το παιδί ενός... άσωτου ιερέα, ο υποστηρικτής της Θάτσερ, ο λάτρης των αγγλοσαξόνων βασιλέων, συλλέκτης αντικειμένων των Ναζί και φίλος των Abba. Αυτός ειναι ο άγνωστος Ian Kilmister, ο Lemmy των Motorhead που πέθανε τη Δευτέρα στο Λος Αντζελες από μια επιθετική μορφή καρκίνου ενώ έπαιζε το αγαπημένο του videogame.

Ο Ian Kilmister γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1945 στην Αγγλική πόλη Stoke-on-Trent. Πατέρας του ήταν ένας ιερέας, που εγκατέλειψε την οικογένειά του, μόλις τρεις μήνες μετά την γέννηση του παιδιού του.

Ο Lemmy των Motorhead που αγαπήσαν οι γυναίκες

Η συνάντηση με τον πατέρα του σε μια πιτσαρία

Του απάντησα ότι είναι τυχερός που δεν μας είχαν σερβίρει ακόμη την πίτσα γιατί θα του την φορούσα καπέλο

Ο Ian μεγάλωσε με την μητέρα του και τον πατριό του σε ένα αγρόκτημα της νέας οικογένειάς του στην Ουαλία. Τον βιολογικό πατέρα του τον συνάντησε μια και μοναδική φορά όταν ήταν 25 ετών. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε μια πιτσαρία. Γι αυτήν την συνάντηση είχε πει σε μια συνέντευξή του ότι ζήτησε από τον πατέρα του να του δώσει χίλιες λίρες.

Εκείνος του είπε ότι δεν είχε τόσα λεφτά και προσφέρθηκε να τον μάθει αν οδηγεί αυτοκίνητο για να μπορέσει να γίνει περιπλανώμενος πωλητής στα χωριά της επαρχίας. «Του απάντησα ότι είναι τυχερός που δεν μας είχαν σερβίρει ακόμη την πίτσα γιατί θα του την φορούσα καπέλο. Σηκώθηκα κι έφυγα» αφηγείται.

Βοηθός του Jimi Hendrix και λάτρης της Θάτσερ

Πίστευε στο έργο της Μάργκαρετ Θάτσερ και αγαπούσε το σουηδικό συγκρότημα των ABBA

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε ως βοηθός του Jimi Hendrix στις συναυλίες του. Ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν να βρίσκει και LSD γι΄αυτόν, όπως είχε παραδεχθεί ο ίδιος. Το 1972 εντάχθηκε στους Hawkwind ως μπασίστας και περιστασιακά ως τραγουδιστής.

Ο Lemmy δεν ήταν, αυτό που λέμε «καλό παιδί» αλλά είχε ενδιαφέροντα που τον ξεχώριζαν όπως η αγάπη του για τους αγγλοσάξονες βασιλείς και οι εκστρατείες του Κρόμγουελ στην Ιρλανδία. Ο δημοσιογράφος Ολιβε Πουλ της Daily Telegraph που είχε πάρει μια συνέντευξη από τον Lemmy το 2002, ανακάλυψε προς μεγάλη έκπληξή του ότι ο τραγουδιστής των Motorhead πίστευε στο έργο της Μάργκαρετ Θάτσερ και αγαπούσε το σουηδικό συγκρότημα των ABBA.

Η εμφάνιση στην Οπερα του Λονδίνου

Το 2004 ο Lemmy εμφανίζεται σε μια διαφήμιση για... πατατάκια μαζί με τον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου Γκάρι Λίνεκερ και το συγκρότημά του εμφανίστηκε στην βασιλική Οπερα του Λονδίνου στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση του τουρισμού.

Ποτέ δεν γνώρισα μια γυναίκα που θα με κάνει να σταματήσω να νοιάζομαι για οτιδήποτε άλλο

Μια από τις μεγάλες μανίες του ήταν η συλλογή αναμνηστικών αντικειμένων των Ναζί. Αν και ο ίδιος δήλωνε ότι δεν συμπαθούσε το καθεστώς του Χίτλερ, εκφράζει τον θαυμασμό του για τις στολές της ναζιστικής Γερμανίας λέγοντας «οι κακοί έχουν πάντα τις καλύτερες στολές».

Lemmy δεν παντρεύτηκε ποτέ και όπως έλεγε «ποτέ δεν γνώρισα μια γυναίκα που θα με κάνει να σταματήσω να νοιάζομαι για οτιδήποτε άλλο». Ωστόσο απέκτησε δύο γιους από διαφορετικές μητέρες. Ο ενας έγινε κιθαρίστας και κατοικεί στο Λος Άντζελες. Το άλλο παιδί του δόθηκε για υιοθεσία αμέσως μετά την γέννησή του. Ο Lemmy ήταν μόνο 17 ετών τότε και η μητέρα του μωρού 15.

Αναφερόμενος στον θάνατο, στην αυτοβιογραφία του υπό τον τίτλο White Line Fever που κυκλοφόρησε το 2002 είχε γράψει: «Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν. Ομως μιλάμε γι' αυτούς σαν να ήταν καλύτεροι». Για τον εαυτό του έλεγε: «Δεν είχα μια πραγματικά σημαντική ζωή, αλλά τουλάχιστον είχε πλάκα».

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.